en kul dag

Denna dag började lite annorlunda för mig. Jag var nämligen med annie till forsby där vi har en gård också.:-) på forsby bor våra unghästar. 1 till 4 åringar. Den älsta för stunden är 3 och hon, ja för det är en tös! Är väldigt speciell. Skulle hjälpa annie att sitta på henne idag. Hon är förviso inriden redan men har chillat nästan hela sommaren så lite mustang är det allt. Hon var jätteduktig med att stå still och gå framåt men när traven skulle till så blev det rakt upp och annie hamnade på marken.  Upp igen för att inte ge upp och lika snabbt av igen. Annie är en tuff tjej som vågar rida på dessa bråkmakare. Själv hade jag aldrig gjort det, ett stort beröm till henne. Jag var nog mer rädd än annie tror jag. Men allt slutade bra så vi kom hem till segersta hela och nästan rena. 
  Väl hemma så var det full fart. Stora blå skulle köras fram för att påbörja förberedelserna inför nästa vecka då vi åker till flyinge. :-) :-) :-) :-) ska bli kul att se den anläggningen.:-) hoppas jag bara överlever antons akrobatik. Det är nog det jag är mest nervös för. Hur han kommer vara där, då jag aldrig varit med honom utanför gården förr.
  Dagen avslutades med en skrittur på gaddman som bor på segersta för träning och idag hade han chilldag. Han var jättemysig att skritta ut på. Så pigg och glad att han travade lite också. Sen (hihi) hoppade vi över en gren i lammahagen också (cirkus 30 cm) det tror jag han tyckte var kul för han hade öronen framåt och körde på som bara den.:)
 
Det var allt för idag Tjingeling:-) :-) :-) :-) :-)
 

Helgen som varit

Ihelgen som redan varit så befann jag mig på Djursholms Ridklubb på deras Elittävlingar i dressyr och Mr W var förstås vid min sida hela helgen. Lördagens GP gick av stapeln runt sju snåret på kvällen men jag och Mr W var på plats långt innan för att visa oss för dokton och sen för att förbereda oss.:) Piloten fick springa med Mr W inför dokton då Mr W visade bussögat för mig så då vill inte jag, men han sprang som hen hund vid pilotens sida.:) 
  På värmningen så pollefjanen mycket pigg och glad ut, han tänkte väl ÄNTLIGEN TÄVLING!!!! 
DÅ det var dax för start i GP så filmade jag rubbet och min älskade Mr W fick ihop 71% och det räckte till en 3:e plats ocvh ärrevarv där till, hemma ganska sent och upp tidigt för att ladda om för Söndagens Kür som var något tidigare på dagen.:):):)
 
Samma som på lördagen så såg Värmningen mycket bra ut och förhoppningen om att procenten skulle vara höga var stor från mitt håll, och domarna höll med min tanke och gav Mr W hela 75% och nytt personbästa sates.:) jippi.:D:D:D:D:D:D:D:D 
DÅ jag och W precis hunit gå på åklådan igen så kom regnet och det öste ner och så kom åskan med det...det var ganska obehagligt men när klassen började närma sig slutet så stod det klart att Mr W kommit tvåa och fick springa ärrevarv igen.:D:D 
 
Helgen kan sammanfattas som så här, Två stater, två rosseter en blå och en gul och två ärrevarv, men för mig så är han endå alltid numer 1:D:D:D:D oavsett vad rosetten visar.:)
 
Nöjda och glada packade vi in oss i bilen och åkte hem för att äntligen få ta helg och möta kommande vecka med nya kraffter.:D:D:D:D
 
 
 
 
 
 

vilken härlig dag

Denna dag har varit fantastisk enligt mig:-) solen har strålat och hästarna har varit snälla. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Känns som om jag hunnit med att göra ganska mycket idag. Mads började rida jim och sen weine, ja det är lite svårt flr wrine att förstå att han inte är första hästen längre. Jim har lixom kört om honom där.:) men han är nöjd med att få sovmorgon också så det bekommer honom inte så mycket.:):)
Har hunnit med att klippa en häst idag också rock hill fick komma till frisör frida:-) igår klippte jag grabbarna så det är redo för tävlingarna framöver.:-)
 
D2 blev ganska varm i kläderna på dagens träning.:-)
 
Mr W blev ganska konfunderad idag då han inte riktigt såg ordentligt genom flughuvan.:-)
 
För att alla nationaliteter ska förstå infon. :-):-)
 
Rocki tyckte det blev varmt med täcke så han gjorde om det lite.:-)
 
Marta skräpar ner under fodringen. Bäst att städa tyckte rocki.:-)
 
 
 

Bensinstop

Ibland så krävs det socker för att gå framåt och ibland behövs det bara en dos envishet. Med mig i stallet så blir det oftast ganska roligt och ganska ofta blir det ett gått skratt också.  Det är absolut inte alltid så jämt men ganska ofta i alla fall:-) idag har det i alla fall varit en sån där bra dag där skratten och leendet varit närvarande de flesta timmarna.:-):-) och så har ju solen värmt oss också.:-):-) 
Appropå socker så kan man, om man av femodan inte har socker så funkar förstås ett ton morötter också:-):-):-)
 
Bensinstop på havremopen;-) hur ska man lösa det!!??
 
Man kan ju prova dra igång den, kanske eller så kan man bara hämta...
 
...knarzy:-):-):-):-)
 
Ja Jimpalimpa kan vara lite svår att få igång på morgonkvisten, annars också för den delen på grund ut av hans socker beroende.  Jag har också socker beroende så där är jim och jag vändligt lika får gan en sockerbit så tar jag ocksånen.:-) hihi men nu har katastrofen inträffat att socker skålen är slut.:-) så jim får bensinstop lite här och där i ridhuset. Men vi båda kämpar på och försöker komma dit vi ska på rätt tid.:-):-):-)
 
Morottsutfodring. Kom en leverans med typ 1 ton morötter idag. Hästarna älskade mig där ett tag.;-):-)
 
Hittade VM-ryttaren jeanna högbergs stövlar utanför yþerdörren, det är hennes hjälm också för den delen. Hon vill nog också fjeska lite för pollarna för hennes hjälm agerade morottslåda:-) alla bra sätt är bra utom de dåliga. :-) :-) :-) :-)
Och japp ni läste rätt jag bor i samma hus som jeanna som var med på VM. För övrigt så bor ju vi alla här på segersta i ett enda stort kollektiv skulle man kunna säga. :-)
Det får plats många människor i en herrgård och där läste ni också rätt. Jag bor i en herrgård.:-):-):-) men nu ska jag sluta för idag. :-)
 
Tjing

ett lite blandat inlägg

Idag var det dax för invasion på segersta; -) ponnyeliten skulle göra upp i första omgången av just elit allsvenska om jag nu förstod rätt.:-) segersta ponnyelitlag gjorde mycket bra ifrån sig och vann omgången idag och fick även plaseringar individuellt.  Så bra dag för ponnyerna med att andra ord:-)  
Snygg ponnyerna siktar mot framtiden.:-)
 
Och när vi endå är inne på tävling så var ju mads iväg igår med två hästar men jag fick inte följa med, för tja igentligen vet jag inte varför men det behövdes inte då pollarnas mammor var med.:-) det var lorren och fidde som fick ta på sig resekläderna och åka till enskede och där gick det bra. Lorren gjorde personbästa med 67 % i Mvs. A och blev trea och fidde ja fidde fick runt 74% i samma klass och vinner så mads hade nog en okej kväll endå även fast jag inte var med och hejade.:) jag puttsade i alla fall hans stövlar och så tänkte han slarva och åka iväg utan att tvätta sporrarna. Inte okej tyckte jag och tog dem ur handen på honom och fixade till dem. Man kan inte tävla med skitiga sporrar så det så!!!
 
Idag var jag fejk hovslagare,  haha då en sko var lös på en av unghästarna. Imorgon ska riktiga hovis komma så då ska unghästarna få nya fötter allihopa. :-) 
 
Kvällen avslutades med fönsterhäng.:-):-):-)
 
 

På ridbanan 12 september 2014

Fotade Annie och zickan idag då de tränade för Mads och så blev det lite annat skoj också.:):)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från 9 september 2014

Här kommer lite bilder fårn 9 september 2014 då jag tog min kamera och gick till utebana efter jobbet och fångade två töser med sina hästar på bild:) blev lite blandade bilder, mot slutet började jag leka med ljuset och då spårade bilderna lite:):) tycker det är kul att exprementera lite när jag fotar.:):):)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag på jobbet

En dag på jobbet för mig kan se ut på ganska olika vis beroende på vad vår bibel (tavlan) visar för info.:) på tavlan skriver mads vad hästarna ska göra på dagarna, vi i stallet tycker dock mest att han gör krumelurer som är svåra att läsa, men oftast lyckas vi pricka in rätt.;);) 
  Men alla dagar börjar med "morgontjänst" då fodras det hö och kraft, mockas överallt och sopas, alla hästar ska ut i hage och skrittmaskin och runt åtta brukar vi vara klara och då kan vi äta frukost själva.:) jag brukar oftast hinna göra första hästen till Mads också och om han önskar så skrittar jag fram den åt honom också.:):):) 
  efter frukost så börjar mina kolegor (jenny och annie och nu även Mathilda) rida "sina" hästar:) och Mads fortsätter med sina. Vi försöker bli klara med alla till lunch som brukar falla sig lämplig runt 13.00. 
  När lunchen är avslutad så ska hästarna in från hagarna och några får gå i skrittmaskin igen. Vi "kollar" hästarna när de kommit in, det vill säga vi borstar bort svättmärken och bytter täcken och så kolalr vi efter om de har sår på ex. benen. På eftermiddagne mockas även hagarna och boxarna en gång till. 
  Vid fyra får de eftermiddags mat och tja sen är dagarna oftast slut efter fodring på eftermiddagen. Så en normal dag utan  "problem" går vi hem runt halv fem fem ungefär. Men man får ju inte glömma att det är levande djur vi jobabr med så visa dagar kan man bli kvar längre och andra så får man gå tidigt.:):)
 
så ser en dag på jobbet ut för mig ungefär, i ej detaljerad beskrivning.:):)
 
Söta SÄPO:D:D:D 
 
 
 
Weine jobbar på ordningen bland täckena:D:D
 
Fille och Queeni:D:D
 
Träffade Liza och julia på promenad:D:D:D
 
Longerade fram lillkillen Anton efter en veckas vila:)
 
Fotat under träningar med Mads, bilderna från det kommer i ett annat inlägg:D:D
 
Jim redo för träning, jim vill ha ett nytt kandar, har ni där ute något tips på vad som finns, är super dålig på märken och sånt.:)
 
Jim efter träning.:):):)
 
Anton.:D:D:D gillar honom bara mer och mer för varje dag.:D:D:D:D
 
Mads och Anton efter en bra träning, därför är piloten så glad;););)
 
Weine i hagen, jipppiiiiiiiii:D:D:D:D:D
 
Min dag i bilder fick ni också som lite bonus:D:D
 
 
 
 
 
 

vild mustang och ordning och reda

Som hästskötare får man uppleva mycket. Det viste jag redan och man får hanskas och reda ut situationer som uppstår i vardagen, det är ett krävande jobb och inget för den som är rädd för skit under naglarba det är helt klart. Idag gick jag ifrån mina rutiner ordentligt och la band på mig själv, skrek inte, bråkade inte och behöll lugnet men efter efteråt var jag ganska skakig endå. Situation hade kunnat sluta på något helt annat sätt men nu gick allt bra och alla som var inblandade klarade sig utan någon skråma. Idag har jag tagit in en mustang från sommarbete. :)
 
Dagen började precis som vanligt.  Stalltjenst med mockning och skritt och hagsläpp. På frukost beslöts det att jag och jenny skulle åka med lasrbilen till våra ett åringar som gått på bete hela sommaren för att hämta hem dem. De skulle till forsby och betet ligger typ tio min därifrån ungefär. Men de var en tredje häst på betet också, en två åring som ägs av vår hovslagare,  för att göra allt lite svårare så skulle vi också ta med den till forsby och vår hovis hämta den där och i samma veva fixa hovarna på hästarna där. Bra plan tycke alla. Men, japp ett men finns det och det är ett stort men också. En liten ditalj hade glömts bort. Hovus häst var inte bara en tvååring det var en mustang!!! Japp, alltså inte en riktig men den var vild som en mustang. Först tog det lagom lång tid att fånga den i hagen ( hade ej grimma på sig) sen skulle den in i lastbilen.  Där var det tvärnit direkt... men efter en stund gick den in och där stod den. Men då mellan väggen kom på rumpestumpen blev han skraj och for runt så rätt som det var så hade jag hamnat innerst och pollen ytterst OCH åt fel håll!! Helt tokigt, men på något vis lyckades jag få runt honom utan att han klev av bilen en enda gång. Men som jag skrev tidigare jag var ganska skakis efter. 
 När vi skulle köra får betet med mustangen fastsatt och redo så får den för sig att försöka komma loss och över bommen men lyckades som tur var inte och vi kom fram till forsby hela alla som var med och där fick han gå in i en box medan vi hämtade ettåringarna. När de anlände så fick de gå ut i en hage där och njuta av solen. 
  Jenny och jag körde hem till segersta igen och där fortsatte jobbet. Jenny red sina hästar och jag hade anton på min lista. Longerade honom och han var till en början mer vild än tam men mot slutet var han jätteduktig, han har nämligen vilat nästan hela veckan efter att han var i enköping förra helgen på 4 års test:) han är nu kvalad till flyinge och det är super kul för han är en fin häst , han är bara lite knasig men om jag säger så här, kastar man sig runt och står med huvuset mot mammsen ja då får man backa tills man inser att det inte var så skoj att gå bakåt.  Jag umgås med Mr W dagligen och anton är typ en kopia av honom på många plan. 
  Efter anton återgick jag till gamelrävarna för promenader och mys med dem:-) :-) :-) 
Och idag har jag fixat finnt bland hästarnas tävlingsgrejer också så nu är det ordning och reda på det. :-)
Imorgon och på måndag är jag ledig så ska nog inte göra så mycket då. 
Men nu ska jag sova. 
Tjingeling
 
 

tidig morgon gav en tidig kväll

Tidig morgon idag, halv sex var jag i stallet, eller igentligen lite förre, men skylle rpå Mads för han skulle rida första hästen tio över sex så då ställer man upp förstås.:):):) jim var lite trött då jag tog ut honom och det gick lite långsammt för oss båda två men vi var klara då mads kom så jag antar att det var bra:):):) 
sen ramlade det på, D2 och HM skulle också ridas och Matilda red fram dem så jag behövde inte gå en meter med någon av dem.:D::D:D:D
efter frukost var det Weine promenad och han är så söt den hästen, men det viste ni ju redan.:D:D:D:D:D:D:::D:D:D::D:D:D:D::D:D dagen har gått fort tycker jag:D Mads har dragit på semester i fyra dagra så det är ganska lugna dagar framför oss nu och det är skönt, bra börja efter semesten.:D 
 
Men nu tänkte jag visa lite bilder från semesten, tog ju en del med systemkameran men råkade glömma den på segersta när jag åkte här ifrån efter smögen.:) (hoppsan) men nu har jag fixat lite så här kommer lite bilder från smögen dagarna.:D:D:D:D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka

Två dagar avklarad på jobbet.:-):-):-) och de har varit riktigt braaaaa,  skönt att komma tillbaka och komma igång med laddade batterier:-) weine hälsade mig Välkommen tillbaka genom att visitera min jacka efter gosaker:-)  och det var ju klart att jag hade det:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) 
Mads är i full gång om dagarna med att rida så jag är också i full gång att göra hästarna redo. :-) :-) :-) :-) så full rull aĺtså. Hästarna är jättefinna och jag tror att vi kommer ha en bra tävlingshöst framför oss.:-)  
 
Weine är så söt:-) :-) :-) :-) :-)
 
Liza sneglade på mig och weine från sitt djungelbeklädda fönster:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)