Meddelande om uppdatering

Ett litet meddelande från storasyster Elinor...

blir inget uppdaterande här på en stund då vår kära Frida är i Skåne och jobbar och inte har något internet...

Men när hon återkommer så har hon nog en hel del bilder att visa :D

Det ser vi fram mot! :D

JIPPIIII


Syster Frida och Jag... kunde inte låta bli att lägga upp en bild också :P 
hihi lite busig får man ju vara också :DJag tror inte det är sant!

igår då jag och Linn kom tillbaka från Jobbchansen, så öppnar jag mailen för att kolla där står det "två nya mail i inkorjen"  :O:O oj vad roligt tyckte jag så jag klickade mig fram det ena var från en tjen i stockholm och det andra från LISEN BRATT FREDRICSON!!!!:O:O:D:D hon ville att jag skulle ringa till henne.:O (jag ahde tidigare på morgonen skickat ett mail om jobb på hennes gård i skåne för att jag sett en annons, så jag slog till kan man säga) man får bara en sån här chans i livet, fast jag ahde inga förväntningar på den, så när jag såg mailen så blev jag helt tom inom mig kan man säga. jag försökte få tag på henne tre gånger men hon svarade inte, tänkte varje gång, nu är det kört, nu är det försent. och så då jag satt på bussen på väg hem vi var i ölbo, alltås nästan hemma då försvinner musiken i öronen och det börjar ringa, på skärmen står det "privat nr" :) ojojojojoj, tänkte jag och så svarade jag "hej det är frida" och i andra änden "hej det är Lisen bratt"!!! (ojojojojojojojo) vad skakis jag blev, pratade lite med henne ens tund och kom fram till att jag skulle tänka på det till lördagen och ringa upp henne  nästa dag (lördag) så så blev det.
Pappa och jag började kolla på engång dåj ag kom hem och berättade, men vi kom inte fram till något så vi bestämmde att vi skulle fortsätta på lördag istället, så imorse satte vi oss ner igen och började kolla, tog ett tag och så kommer mamma och säger "jamen det är väll bara och ringa och hoppas på det bästa" :D (bästa mamma i världen har jag) så jag ringde och sa att jag ville ha jobbet och lisen blev nog lite lättad tror jag, :) sen sa jag även att jag skulle bli tvungen att kolla tåg så jag skulle smsa henne när jag hittat något.

Hittade ett tåg på engång och smsade tillbaka, fick inge svar så jag provade ringa för att vara helt säker på att hon sätt smset, och hon svarade inte.... så höll jag på hela dagen fram till fyra då jag äntligen fick tag på henne och talade om, hon värkade åter igen bli lettad på något vis, och skrev upp tiden jag skulle komma så att någon från hennes stall kan hämta mig vid stationen i kristianstad och så la vi på.:) s

Sen åkte jag och pappa till tierp och köpte biljeten och nu har jag sjukt mycket fjärilar i magen och är säker på att jag inte kommer kunna sova i natt.

För sånt här får man bara chans till en gång i livet känns det som, så tyvärr island så får det vänta för såna chanser kan komma fler gånger och det kan inte de här.:):)

Det är ju en provvecka först sen om jag har tur så kommer jag få stanna i en månad men jag kommer sakna kassper och gustav och ville jättemycket under tiden.:) och alla hästisar här hemma.:):) 


Mitt hjärta :D <3


Pass fixat!!

har fixat pass hos polisen nu, får det någon gång nästa vecka tror jag.:):) sen efter besöket hos polisen gick jag och Linn till boddys och åt kebab.:D:D gott och mättande:):) sen gick vi till bilden på vasa för att hälsa på och då skulle anna-carin just gå på lunch men vi han prata lite med henne så det var ju ett lyckat besök endå.:) så fick jag äntligen emd Linn på promenad till arbetsmarknadsenhenet, och det var riktigt skönt att gå (enligt mig) solen skinner så det är finnt väder med andra ord och svinkallt.:):)


Gökungen mot island!?

nu är jag på arbetsmarknadsenheten och väntar på att få börja, det som vi ska göra idag är att söka jobb:) gå till AF och där gå på jobbchansen.:) sen ska jag gå till polisen och fixa pass:D:D:D:D nästa steg är att kolla flygg sen maila och kolla när jag kan komma.:) har nästan bestämmt mig nu, har i alla fall lungnat mig från chocken:):) sen är det lite roligt att alla jag säger det till vill att jag ska åka, och det är ju bra för jag vill ju jätte gärna. Men så fort man tar upp det med mamma och pappa så säger de att ja men kolla upp allt ordentligt och massa såna saker, jag förstår ju varför de säger så, men det roliga är att man hör att de döljer något, som lixom är ungefär som om de vill igentligen inte att jag ska åka för då flyttar jag ju och de låter som om de tycker det är lite jobbigt att jag vill.:) fast jag är ju sista gökungen ut ur boet och då kanske de vill hålla mig kvar ett tag till igentligen.:):) men säger inte det rakt ut.:):)åh jag vill så gärna.:)


Hovspår i mitt liv

får jag lov att pressentera...Domingo hästen med det STORA hjärtat.:)

Domingo eller hälge som han kallas då han eer ut som en älg, är en varmblodig travare som har en super snygg fransk pappa och en travkariärr som inte blev så lång emn det blev en kort i alla fall.

Han är född i norge hos Ragnar Hagen och flyttade till Sverge ganska tidigt tror jag, han ägdes utav Ragnar fram till 2007 men han ahr bott i sverige längre en så då Ragnar hyrde ut honom till olika människor, bland annat till Kvinnan som hade turridning i Hedesunda (på samma ställe som Monia) Där jag för övrigt träffade honom första gången, fast då viste jag inget om honom, för den ända i stallet som hade känd härstamning var Monia, haha, det var sant för vissa men Domingo hade bra härstamning han också. Franskhärstamning till och med och den välkännde Travaren Nevele Pride inte alls för långt bak i stamtavlan, närmare bestämt så är det pappans fars mors pappa som Nevele pride finns i stamtavlan, vilket är coolt.:)

2007 så köptes han av Carro och Johan som han nu bor hos och det var där jag fick kontakt med honom.

Hälge är HUR underbar som helst och hans personlighet är helt fantastisk, ena dagen kan han avra from som ett lamm och göra allt man vill att han ska, andra dagen kan han avra den där som ionte kan nånting och är rädd för precis allt, så han är värkligen rolig att ha att göra med. istället för att galoppera så börjar han bocka av lycka för att vi är på ett stort fält och sen tvärstanna då det där läskiga diket kommer.:)

Jag har Ridit Hälge i två år och två månader allt som allt nu med ett års uppehåll ungefär, och han är helt fantastisk.:)

Fler kännda hästar i släkten är bland andra Prakas, Speedy Crown


~*~*~*~*~*~


Släkten i bilder


Nevele Pride, pappans fars mors pappa dog 1993, han tjänade mer än $ 870.000 under sin karriär.


Buvetier d'Aunou (FR), hälges pappa


Prakas vid vinsten i Hambletonian 1985, han är morfar till hälge tyvär död 2005. Som 2-åring vinnare av Matron Stakes Final, tvåa i E H Harriman Challenge Cup, Peter Haughton Memorial. Som 3-åring vinnare av Breeders' Crown, Hambletonian, Historic Dickerson Cup, Stanley Dancer Trot, World Trotting Derby, tvåa i Canadian Trotting Classic, Colonial Trot, Horseman Futurity.


Speedy Crown vid vinsten i Hambletonian 1971, han är farfars far till hälge och världens bästa avelshingst inom trav, död 2000, 2201 avkommor.
kariärr i stort....Som 3-åring vinnare av American-National, Hambletonian, Old Oaken Bucket. Som 4-åring vinnare av International Trot, Maple Leaf Trotting Classic.


~*~*~*~*~

Måste tilläga att hälge är en toppen häst och oj vilken släkt han har! :):) och det upptäckte jag nu ska släktforska på honom mera.:):) ett framtida inlägg kanske.:):Ptänk, tänk, tänk.....

åh det är så svårt att bestämma sig för vad jag vill, elelr igentligen inte, igentligen är det svåraste att ta klivet ut i livet och prova nya saker. vill jätte gärna åka till island men vet inte om jag är redo, fast å andra sidan så måste jag ju prova också kna ju inte vara hemma i Sevallbo hela livet heller. Det lutar mot ett ja i alla fall, men får se ska tänka mera.

Någonting som kan förändra

i går så skickade jag iväg ett mail om ett jobb, idag då jag gick in på mailen för att kolla så har jag fått svar.:D:D och inte vilket jobb som helst utan ett hästjobb på ISLAND!!:D:D ska tala om det för päronen och sedan får vi se vad nästa steg blir. men taggad blev jag ju förstås.:):)

mer info komemr då jag vet mer.:)

Hovspår i mitt liv

Monia Oceano

~*~*~*~~*~*~*~*~*~

Hösten 2006 var första mötet med denna lilla häst, det var dax för praktikvecka i nian för mig och jag ahde blivit plaserad på ett turridningsstall i Hedesunda. Stället hade bara föredetta travare och stora som små var de, i en stor hage gick de, 15-20 hästar och bara åt gräs och hade det hyffsat. det första jag fick göra var att flytta hästarna till en hage till en annan och hästan jag fick i grimmskaftet var Monia Oceano en mörkbrun, nästan svart liten häst på 8 år, super söt och snäll.

under den där veckan fick jag även rida henne, hur snäll som helst men viste inte hur man skulle galoppera men trava fort det kunde hon väldigt bra.
Hon hade en egenhet och det var att jämt när hon skulle trava fort så åkte tungan ut på henne och fladrade där på sidan , hon la den aldrig över bettet hon bara hängde ut den för vädring så det ut som.:):) men det var något hon gjorde, så det var inge fel på henne.
Praktikveckan tog slut och jag ställde in mig på att aldrig mer få träffa alla underbara hästar som jag fått lära känna under veckan.

~*~*~*~Hösten 2007 så bestämde jag mig för att sluta rida Glampi och då ville jag ju självklart ha en ny sköthäst så jag gick en promenad i byn och kom till Tompbacken, en gård där det bodde en familj med hästar.
kom ditt och frågade om någon gick att rida på då jag viste att de tränade trav med dem, ägaren var mycket possetiv och sa ja det går att rida på alla utom unghästen för han är inte inriden. Hon visade mig hagen och hästarna, där stod den stora bruna Domingo, den lite mindre unghästen C. me run och så den mörkbruna stoet Monia Oceano "Hälge (domingo) och monia kommer från hedesunda där de hade turridning för vet du" , sa ägaren.
Jag bara gappade, monia, den lilla söta hästen fick jag träffa igen.:D:D:D lycka vid tanken bara, så började jag rida där först på helgerna och sen mer och mer, det var så roligt. Men monia var dräcktig så jag var tvungen att sluta rida henne då det började bli svårt att hitta en sadelgjord som gick runt hennes stora mage, så då red jag Hälge lite och så började jag rida C. me run lite också (men det är en annan historia)

2008 kom och den 21 juni kom ett mörkbrunt hingstföl till världen och jag avr salig av lycka, monia hade blivit mamma för första gånge.:D:D

Då hösten kom så såldes Monia och flyttade till kungsgården, en by utanför sandviken och där bor hon fortfarande vad jag vet och hoppas på att hon har det bra.:)

Jag kommer minnas henne som min första riktiga sköthäst och som en dam med humör precis som ett sto ska ha.:):) Som den första häst jag ramlade av på utomhus i terängen, och fick ett regält blåmärke på rumpan då jag landade på ett fruset traktorspår, och hon sprang ifrån mig, tur att jag fick tag på henne så jag slapp gå hem.:)

~*~*~*~*~*~

 


Dag i stallet

idga så bar det av till Conny för att träna lite, han är ju unghäst och har mycket att lära sig:) kom ditt vid halv elva nånting tror jag, och eftersom hälge är oridbar för tillfället så var det conny jag siktade in mig på i hagen, hihi han kom på en gång behövde bara stå kvar vid grinden så kom han till mig, han ahr fattat det där med att komma när man vill få tag i honom eller så är han abara nyfiken eller också ganska korkad.:):) men fin är han i alla fall.:)

Istallet stod Hälge, då han har boxvila, och då behöve ju inte conny vara ensam där heller, började borsta på honom och gossa, och pratade med honom. idag lyfte han hovarna också efter lite övertalning.:) duktig häst, sen så efter ungefär en halvtimme av pyssel och gossning så stod ahn faktis nerböjd med huvudet i min famn och jag fick klia honom bakom öronen, han avr jätteduktig då, efterosm han är lite rädd om just öronen, provade tränset också men det gick inte så bra så knäppte upp det så att bara pannbandet och nackstycket var kvar, inget bett alltså och så la jag det på sin plats och kliadde massor, och det gick riktigt bra, sen avr det bettets tur och det var lite läskigt men tillslut så gick det.:)

Han var i alla fall hur duktig som helst, gick bara en sväng med honom då han ahde träns på sig idag inge sele, och så fotade jag honom lite, nästa helg blir det tömkörning igen.:) hoppas det går bra då också.:):)

Hovspår i mitt liv

nu har jag en rolig ide på gång, den går ut på att jag ska skriva, eller snarare visa foton och bilder på hästar som jag har träffat och som ahr lämnat hovspår i mitt liv, komemr mässt att bli foton men lite text kan nog också bli aktuelt då jag ahr starka minnen med just de här hästarna som jag kommer visa.:) först ut  är Tea For Two läs,se och njut.:):)

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Nu ska ni få se ponnyn som jag sålde mitt halva hjärta till, Tea For Two en skimmelfärgad C-ponny som bodde på TIRK fram till 2008 då hon for vidare till Trapalanda.:(  
här kommer lite foton på henne som både jag själv tagit och som papap tagit :)

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

De minne jag har med denna ponny är många finna stunder, som den gången vi hade lekar och ajg ramlade av och papap fick bild bevis på allt sammans:) när jag hoppade serie på medelinjen och höjden var 80-90 cm och vi blev tillett och bara flög över:D:D den gången jag kom tio minuter innan lektionen skulle börja och hon var snällare än nånsin att sadla och sen gick som en klocka under hela lektionen.:):) alla de söndagar jag tillbringade med henne då systranra red lektion.:) gången jag tog ut dig och betade gräs vid utebanan.:):) och alla uteritterna, dressyrlektionerna och hopplektionern som var något lite extra med denna ponny.:)

Jag kommer alltid att komma ihåg denna ponny och aven fast hon inte kommer komma tillbaka så vet jag att jag inte kommer glömma henne.:):)

~*~*~*~*~*~


jaha då var det klart, första delen av min nya ide Hovspår i mitt liv. :) hopaps ni gilalr det, och om ni av förmodan inte gjorde det så får ni stå ut för jag kommer fortsätta med detta har ju passerat en del fyrbenta vänner genom åren.:D:D


Håll ut kommer ett nytt inlägg inom kort.:):)


ett inlägg om en svart klump

har en mycket speciell vänn jag, en vänn som alltid blir glad när ajg kommer och som alltid tycker om allt jag gör. En kompis som jag känt i hella hennes liv, och som aldrig någonsin tvekar när jag kommer en kompis som bara sårat mig ordentligt en gång men aldrig emr, hon är den bästa vänn som finns, hon pratar förstås inte men hon lyssnar och så skakar hon på sig som om det inte var så viktigt att komma ihåg.:) självklart är hon ingen människa för jag ahr aldrig träffat en sådan människa någon gång, hon är inte heller en häst utan världens bästa vovve.:D:D får jag presentera TINDRA i bilder.:D:D


nu har ni fått sett mitt hjärta:D:Dstäd och ränsdag i rummet mitt

Idag har jag haft storstädning i mitt rum och så passade jag på att mublera om också.:)
och i paint blev det så här finnt.:):):D:D


Den övre är förre städning och den undre är efter städning.:):)

och så här finnt blev det i värkligheten, glömmde ta förrebilder men efterbider tog jag .:):)

 

:D:D det var allt om min städning:D:D finnt blev det i alla fall.:D

 

 


Den 7 januari 2011

dagen började emd att jag och pappa åte till hedesunda och hämtade mitt körkort och tankade forden.:D:D:D på eftermiddagen åkte vi till Sandviken för att mamma och pappa skulle på begravning och jag skulle med för att träffa kusinernavitaminerna.:)

när vi kom till Sandviken så hämtade vi mormor och morfar, som också skulle gå på begravningen och sen så skjusade pappa mig till kusinerna, Emma var inte hemma då jag kom och katarina och janne skulle precis åka de också till begravningen, så jag fick vara ensam en stund med deras hund Charlie, :D:D:D han tycket jag var lite tråkig tror jag för han hoppade upp isoffan och la sig där enda tills Emma och Daniel kom hem.:):)

när de kom hem så satt vi och pratade lite, sen så spelade Emma och jag BUZZ! super roligt tv-spel som jag förlorade i varje gång.:) men det var kanon kul endå, sen åt vi smörgås tårta som emma gjorde.:D kanongod:D:D Efter en lätt lunch så tyckte jaga tt vi kunnde gå med charlie så då gjorde vi det, vi var ute i en timme ungefär och det var finnt ute men emma blev trött.:) hihi sen kom de hem från begravningen och då umgicks vi med dem så spelade jag Emma och Daniel mera BUZZ! och så blev det mat.:) kyckling som var super god men lite stark och päroncider ar inte någon bra kombination tyckte jag att dricka till.:) efter maten så gick emma och jag en till promenad med Charlie och han blev super glad.:)

när vi kom tillbaka så hade de andra redan ätit efterätt så vi fick äta upp det som var kvar.: en jättegod kladkaka.:):) men grädde.:D:D

sen var det de vuxnas tur att spela Buzz och det var roligt att kolla på också både mamma och pappa var duktiga.:):) sen skulle vi åka hem men först så kollade vi lite på årets Let´s Dans och det var riktigt bra tror jag såg ju inte alla men de jag såg var duktiga.:):) sen åkte vi hem och eftersom båda päronen hade drukigt vin så körde jag.:D:D:D:D:D kom hem vid elva nånting och gick och la mig på engång, somnade det gjorde jag nod också på engång.:D:D:D:D:D

Tiden på en ridskola

Min tid på ridskola är slut men den kanske fortsetter någon gång längre fram i livet vad vet jag, det jag vet är att min tid på ridskolan var mycket trevlig med svett, skratt, tårar och otroliga minnen.
Min tid på ridskola började hösten 2004 och den avslutades sommaren 2009, under den tiden har jag lärt mig massor och självklart så har jag minnen där ifrån som jag aldrig kommer glöma och självklart har jag en hel hög med foton också, på favoponnyn, på när jag rider och så har pappa även filmat mig.:) Jag har fått varit med om förskräckliga avramlingar efter hinder, rodeo som slutade med att jag faktis satt kvar på hästen.:) och uteritter i skogen, galopp på gröna ängar och massa mer men allt började så här...


...Det var sommar 2004 då jag fick reda påatt jag fått en plats i en ridgrupp på Tierps Ryttarklubb (TIRK), jag blev super lycklig av det och kunde förstås inte sova dagen innan det var dax att åka ditt. Nu hade jag ju varit där massor inna då systrarna mina redan red där men jag ahde ju aldrig ridit där på hästarna och ponnyerna, så jag var jätten nervös.:)

den allra första ponnyn jag fick rida på TIRK var Dogulas (Dogge) en söt lite sur ponny som var vit och såg lite ut som en arab i huvudet, det tänkte ju inte jag på första gången men men. Kommer ihåg att han redan var i ridhuset då lektionen började så jag behöved bara gå in och ta över honom från tjejen innan, jag avr fortfarande nervös. minns också att vi skulle trava och det var lite läskigt så där första gången då inte balansen fanns där.:)

 
Jag och dogge, 2006 (hade ingen tidigare bild)

Ganska snart  så skulle vi börja galoppera och det tyckte jag att jag kunde så jag ville galoppera på en gång, men det ville itne ponnyn jag hade, Frej, världens mest tröga ponny om man inte sattsar fullt ös på engång men det hade ju inte jag koll på att man skulle göra då, så den första galopplektionen blev en travlektion för mig då ponnyn inte ville alls.:)

Eftersom jag var ganska lång så fick jag inte rida ponny så mycket utan fick bytta upp mig till storhäst redan första terminen och då fick jag rida Jackie en söt fröken som jag skäck, och hon gillade jag för hon galopperade med mig, elller hon galopperade så fort min ridlärare sa och så går vi in i arrrbeetsss Galllooooppp då började hästen galoppera av sig själv på engång.:) jag avr lycklig och tyckte det var super roligt det stora djuret lydde mig men i själva verket så lydde hon ridläraren.:)


Jackie och jag 2006

Blev ju bättre och bättre ju mer tiden gick och fick rida massa olika hästar och ponnyer, en som ligger varmt om hjärtat är Tea For Two som var en skimmelfärgad c-ponny som jag det jättemycket, hon ställde värkligen upp för en och gjorde allt man ville men samtidigt var hon lite svår och knepig då hon hade egna påhitt också.:) kan säga att jag älskade henne skarpt. då jag inte fick rida henne mer så skötte jag om henne varje söndag klockan 17.40 till 18.30 då mina systrar red lektion.:):) de tvar bästa stunderna jag och tea  nästan helt ensama i stallet, då det inte var så stor rörelse där på söndagar, ibland hade någon anna skött henne innan men jag tog hanom henne endå.:):D:D hon var den första jag ramlade av på också och den enda avramling som pappa lyckades få på foto.:)


Tea och jag i full färd med att ramla av ponnyn.:)


Jag och tea i lite lugnare tempo.:)

En annan häst som jag har trevliga minnen med är Novelle, en liten stor häst, som var fux och hade bläs. han avr skoj ena lektionen kunde han avra dressyrstjärna andra lektionen en fena på hoppning och tredje rodeomästare från pjärien. med andra ord en häst med många olika sidor. :) han fick jag också rida ganska mycket och en gång, det var inna jul så var vi bara två på lektionen och vi fick önska vad vi skulle göra, vi valde hoppning.:) det var alltså jag och Novelle och en till tjej på tea och hoppning blev det:) vi fick hoppa "titthinder" och bana p ådet, ett hinder var inlindat i lurvid fuskpäls och ett anat hade halmbalar under sig, värkligen en drömletion, hästarna skötte sig och vi han med jättemycket, och novell var hur snäll som helst.:) hela lektionen slutade med att vi fick hoppa en bana på 70-75 cm och det var värkligen roligt.:)

En annan gång då jag fick rida novelle så gick det inte lika bra det var dressyr och han var jättefinn fram tills det där traditonella ridhusspöket kikade fram bakom sarjen, då var lektionen förstörd och han skenade med mig två varv i ridhuset och sen fick jag smaka på underlaget i ridhuset, det roliga avr att jag fick med mig två till i gruppen som också åkte av.:) hihi, så jag var itne ensam.:)

Så har han sina rodeo stunder också och då menar jag rodeo, min syster har också upplevt dem och hon fick smaka på hur ridhussarj är , det var det läskigaste jag sett. men nu ska vi prata om mig.:):) Lektionen avr slut för denna gång och vi skulle ställa upp på medellinjen och långa tyglar har man ju då och precis då jag kommer till medellinjen, Novelle hade varit jätteduktig hela lektionen, men då dyker spöket upp igen och han far runt på två sekunder och skenar iväg i en serie riktiga bocksprång, såna där då hästen vrider runt sig själv, MEN jag sitter kvar trots detta och gissa om han blev snoppen då han upptäckte det men jag, jag var stålt som en tupp jag.:):) de andra i gruppen bara stirrade på mig och novelle och föräldrarana som satt på läktan stirrade nog också men jag var stållt som en tupp.:D:D


Novelle och jag 2006

Under åren har jag även hunnit med att tävla en gång på ponnyn Frej som jag tycker om jättemycket trots att han är seg så är han uper mysig.:D:D jag ahr smakat ridhusunderlag många gånger och 50 % av de gångerna har det varit på hästen Lasse och under hopplektioner:) han och jag passa nog inte riktigt ihop i hoppning.:) men annars var han rolig:) Lasse och jag ahr varit med om många avramlingar och en fick pappa på film och det ser ganska roligt ut.:) + att jag säger wwooooooohhhooo, ungefär då jag ramlar av nästan avrje gång också har jag gjort det, engång försökte jag till och med knippa ihop munne men tydligen så hjälpte inte det fick jag veta efteråt.:):)


Frej och jag på KM (klubbmästerskap) i dressyr julen 2007


Dressyrlektion våren 2009 :D roligaste lektionen på Frej.:):)


Jag och Lasse över ett hinder, då vi tar det åt andra hållet så går det åt skogen kan ajg säga...


...det ser ganska brutalt ut men det var det inte fick bara en regält blåmärke på låret efteråt, bilderna är tagna från en film.:)har massor av minne från ridskolan och alla människor där, men orkar faktist inte skriva mer nu så sista bilden blir på min underbara ridgrupp som jag red med från 2004 till 2009, det var bara några som kom till och några som slutade men jag Emma och Frida var med från starten.:):)


Gruppbild som jag krävde att vi skulle ta sista lektionen julen 2008.:)

från vänster: Petter och Austin, Micaela och Janne Frida och Ella, Emma och Lasse, Kajsa och Frej och slutligen jag och Sudden.:D:D

 

 


En udda tolkning

Google är ens bästa vänn på internet om man inte har något annat för sig som Facebook.:D Idag var jag med google och vi hade roligt jag tänkte först att jag skulle söka på Lejonkungen, eftersom det är en av mina tecknade favofilmer.:D så så blev det, sen kom jag på att jag skulle söka på disney i största allmänhet och då kommer det upp underrubriker så som: disney figurer, disney prinsessor..... ja ni fattar, och så blev jag sugen på att kolla in sessorna, har aldrig riktigt gillat dem, men kollade in den länken endå och då kom det underrubriker igen: jasmine, belle, askungen, ariel... ja alla tror jag var med.:) klickade mig fram på jasmine och då kom det uppen super fräck bild som tecknaren Jeffrey Thomas gjort!:) hur cool som helst, klickade på hans namn och kom till hans hemsida, och där hittade jag ännu fler prinsessor i lite anorlunda tolkning, men oj vad coola de var/är!:):D

Nu gissar jag att ni också vill se dem så här komemr de, en annorlunda tolkning av Disneys Prinsessor.:):)

Har som jag sa alltig gilalt filmer som disney gjort i alla fall de äldre filmerna, har gilalt dem för att de är gjorda på ett så finnt sätt, och att de inte är barnfilmer som man aldrig tröttnar på (i alla fall inte jag) men tänk om disney hade gjort filmerna i denna tolkning istälelt då hade de säkert varit 15 års gräns på dem, för lite läskiga är de i alla fall, speciellt om det skulle vara på film också.:):)

En en gång grym tecknare Jeffrey Thomas!!!!!:D:D:D:D:D

 

 


JAAAAAAAAAAAA

JAAAAAAA!!!! ÄNTLIGEN!!!!!!!

ÄNTLIGEN HAR JAG LYCKATS MED KÖRKORTET, IMORGON SKA JGA UT OCH KÖRA BIL:D:D:D:D:D:D

är SUPER GLAD OCH LYCKLIG!!!!!!:D:D:D:D:D:D


Mitt resultat såg ut så här:

Fordonskännedom, manövrering 6 av 7
Miljö 4 av 5
Trafiksäkerhet 11 av 16
Trafikregler 26 av 32
Personliga förutsättningar 5 av 5

slutresultar 52 av 65 (där 52 är godkäntgräns)middag gjord av mig, Tacos

historia är skriven, stopa pressarna.:P jag Frida Näslund har lagat middag till mamma och pappa och mig själv.:):) Tacos blev det kanske inte världens svåraste men jag gjorde allt själv.:):) och så var kameran med också fast dne var inte till så stor hjälp, men den fick till några finna bilder i alla fall.:)

bra början på 2011 och nya mål att se fram emot

bra början på 2011, vaknade man av att snön bara vräkte ner utanför fönstret. Inge roligt alls + att det blåste så mycket att det kändes som om taket skulle lyfta. Bestämde mig med det samma att jag inte ska gå ut idag.:) ska försöka att plugga så mycket som möjligt idag istället.:) ska klara teorin denna gång.:):) jag vill ju så gärna.:D:D

jag bestämde mig vid tolvslaget att jag inte ska ha några nyorslöften utan mål istället, mål som jag ska genomföra under året.:)

de jag ska klara först och främst är körkortet.:)
de andra lite mer långsiktiga målen är att flytta och hitta ett jobb och att spara pengar så mycket som möjligt.:):)