Året 2016

nu är det över, det mörka och dystra 2016, det är vad alla säger om detta år, ett år som inte kommer med några gosaker direkt. men för mig har det inte bara varit dystert, mörkt och kallt som det annars oftast är i vårat belovade land sverige.
 
För mig har 2016 inneburit en helt magisk resa och 99 % av tiden har spenderats med Jimmie choo förstås, det är han som varit mitt centrum detta år och förmodligen så blir han det även 2017.
Jimmie har bevisat om och om igen att han är en häst att räckna med.  
  Året började med en två veckors tur till italien och Verona. Jimmie tog där 4 GP segrar av 4 möjliga och då känns ju resan hem till sverige väldigt enkel måste jag få säga. Då jim under denna tid bodde hos Patrik i tyskland så lämnades han av där och jag körde vidare hemåt med Mc Queen och Lady day som också varit med på sin första lång tur i livet:):)
 
Våren rullade på med tävlingar på Strömsholm, våra egna tävlingar i sigtuna och så tog vi oss en solotur till Lidköping med tre djur. detta år har jag fått haft med mig några nya hästar på tävling utöver jim (som bara gått de störe tävlingarna)
  Någon tävling på vår egna ridbana har också hunnits med där vi debuterat några av de yngre förmågorna.
 
Jimmie fick åka på tävling i Frankrike också till Compiégne d'r det var nations cup, dock så blev det bara en GP start där och han avr bästa svensk efter Deja och Patrik:):) sen regnade tävlingen bort så vi fick packa ihop och åka hem. och nu fick jimmie följa med mig hem till sverige för nu var det dax för SM 2016 ett spännande SM med många bra hästar och ryttare.
  Pirret låg i magen då mads slog först Tinne men sen också Patrik i GP klassen och vann kvalet:):):):) var så otroligt mega stålt över dem båda då. Vi slutade på en andra plats i hela SM och fick då ett silver för det:D:D:D:D
 
men än var det inte slut, ingen rast och ingen ro, vi styrde ganska omgående till Rottredam för att tävla där med jim och efter det blev det också Falsterbo GP och det var en magisk dag i Falsterbo, solen strålade och allt känndes bara så himmla bra då mads red in på banan, om jag får säga det själv så red han nog sin livs ritt där inne på dressyr banan i falsterbo, han vann GP och steget mot vår gemensamma drömm var så nära och allt var bara så himmla bra, Efter küren som ocksåden avr kanonbra så var det beslutat MAds och jimmie skulle få åka till RIO på OS (som reserv)
  Resan hem gick super bra och vi var så glada, jag hade nog inte riktigt förståt det än men glad var jag.:):):)
När jim bodde hos Patrik i tyskland under denna tid så körde jag dit med honom och sen flög jag hem för att sedan köra ner med tävlingsgrejer som var mer flygvänliga och Rio vänliga. Allt som hade med OS var planerat under nästan ett halv år innan med början i november 2015 och nu fick vi äntligen börja packa på riktigt och inte bara i huvudet och på papper. Listorna till rio vad vi fick ha md och inte var och är nog fortfarande en mrdröm, usch vad jag avskydde att hålla på med dem. Men så skönt när allt var iväg och när allt kom fram till Rio och diadoro där vi höll till under en period på nästan 3 veckor.
Vi flög dit som reserv men åkte hem som aktiva då en av lagets hästar visade helta på vet checken. Mads gick in med stenhårt tävlinganda och red en än gång en ritt som var så bra så bra:):):) där och då bara njöt jag av allt och kände bara att en av mina drömmar hade gått i uppfyllelse.
 
Efter att vi kommit hem till Europa och sverige igen så fick jag med mig jimmie hela vägen till segersta, och det normala livet började igen, gick direkt från rio till en tävling i Linköping där i stort sätt alla frågade hur rio varit och vad är väl en tävling här när du fått vara på OS, och jag vill igentligen bara skrika åt alla att sluta säga så, för oavsätt om Rio var OS och världens mäst eftertraktade mästerskap och på andra sidan jorden så var det endå som en helt vanlig tävling för mig och jim, vi gick in i samma anda som vi alltid gör inför en tävling och det kanske var därför det gick som det gick, vi ändrade inte på ågot märkvärdigt, vi hade vår tid innan start, samma antal knoppar, samma genomgång av borstarna och samma olja på hovarna. allt gjorde vi på precis samma sätt som vi alltid gör:):) och en vecka efter åt så hade jag nog inte fattat hur mäktigt Rio var heller. det har jag nog förstå mer nu när allt lagt sig och vardagen hunnit ifatt på riktigt, men känslan av att landa i frankfurt och slippa se 2000 militärer med skarpladdade vapen stå i varje hörn och vakta var väldigt skönt. men när man får se en bild från sommarens äventyr först då förstår jag hur stort, kul och magiskt det faktiskt var.
 
hösten blev faktiskt inte så tokig den heller vi tog oss ner till tyskland en gång till för att tävla i darmstade sen tog vi oss en sväng över till Danmark och Odense där vi tävlade i världs cupen.  sen även Friends arena fick vi äran att tävla i och där emellan åkte vi till jönköping och tävlade på Elmia med några unghästar. 
  2016 har även inneburit att Mads fick chans att rida på Clinic för Carl Hester och då det är min sotra idol så var det extra roligt att titta på.:):)
 
mitt år har inneburit en hel del tid tillsammans med stora blå och jag ahr fått sett otroligt mycket platser och varit med om helt tokiga saker, det är ju inte alltid jätte kul att köra stor lastbil när bromsskivorna bestämer sig för att ge upp eller när ett däck exploderar, men tur i otruren så har jag aldrig haft häst med mig i stora blå då detta har hänt.
jag har spenderat 18 veckor på tävlingar under 2016, det är 4,5 månad på resande fot och jag älskar det, jag hoppas på att det blir fler nästa år. :) det låter kanske inte så mycket men resten av tiden har det varit full rulle hemma på gården med vilda hingstar, föl som inte riktigt vet om de ska gå framåt eller bakåt, mads och marias älskade hund ghadaffi gav sig v till himmlen och så även min älskade vän Tommie.
 
2016 har inneburit mågna känslor och väldigt många minnen bär jag med mig både bra och dåliga och nu ser jag fram emot ett kanon år i 2017.
 
Ses vi där jag det är upp till er. men jag kommer försöka att skriva blogg efter alla tävlingar och sen kanske det kommer något mer där emellan också men tills dess ha det så trevligt alla och ha ett bra 2017
 
Här är mitt 2016 i bilder också:):):)