en sammanfattning av de som hänt på sistone

Vilken värme!!! Vet att man ej ska klaga men nu är det varmt 40 grader i solen inte illa!!!! Men då föredrar jag att vara inomhus och vila mig i soffan.:-)  är ledig idag och sov välförtjänt länge, hehe halv elva gick jag upp (tror jag hade lite sömnbrist) men jag gnäller inte.  
Har varit kanon väder i ca tre veckor nu så efter jobbet har det blivit stranden och sen härliga utrkvällar med mycket babbel och skratt.:-) :-) :-) :-) :-) :-)
 
Imorgon börjar förberedelserna inför nästa utlandsresa med hästarna. Mads ska tävla nations cup i hickstead, england.:-) :-) :-) :-) :-) :-) med jimmy och weine ska få gå 3* rundan där.:-) :-) :-) :-) jippi ska bli så skoj. Mads ich jag avreser lördag kväll  så då blir jag borta i en vecka.:-) 
 
När vi kommer hem igen, så är det bara en vecka tills jag får semester och då väntar besök på smögen, besök i varberg och tja sen har jag inte funderat något mer.:-):-) pluggar på med C-kortet också, igår körde jag vår blåfara lite på kvällen och det var inga problem alls, så kul att köra.:-):-) 
 
 Igår blev vi (annie, jag och tommy) bjudna på middag och poolhäng av mads och maria vilket var trevligt kvällen avslutades med rund tennis,  vilket innebär i princip samma som rundpingis:-) fast på nivå större om vi förstår vad jag menar med det. Trevlig kväll var det i alla fall:-):-) 
 
Det har inte hänt så mycket mer i mitt liv än så. Jo fresten mads är andre reserv med jimmy i VM. Vi ska ej åka dit men är reserver på hemmaplan vilket är kul tycker jag och vår stallgranne jeanna högberg ska rida i laget under VM med hästen darcia vilket är ännu roligare.:-):-):-)  
Weine mår finnt i värmen han var sur på mig igår då jag väckt honom men ju mer dagen förflöt ju gladare blev han. Och efter att jag rakat honom inför resan så var han gladare än någonsin:-) 
Mc queen en av våra unghästar (6 år är hon ) har blivit vuxen på riktigt igår ivigde hon sitt kandar och var super fin på det.:-):-) vilket var roligt då hon i vanliga fall kan vara lite si och så.:-) ska bli roligt att få med henne framöver på tävlingar. Och så har vi ju anton vår hingst som jag bara fäster mig vid mer och mer. Han är så lik så många olika hästar jag har träffat en riktig blandning helt enkelt:-) ska blibkul att följa honom på tävlingar framöver också. Han är ju bara fyra men endå han kan nog bli något gan också tror jag.
 
På kvällen kom annie och carro farandes på milton och elliton. Trevligt var det. Båda hästarna bor på segersta och de fick sig en kvällsgalopp inan poolhänget.:-)
 
Poolhäng med trevligt folk. :-)
 
Rund tennis:-) :-) :-) :-)
 
Weine går igenom hur kandar funkar med mackan:-) :-) :-) :-) :-)
 
Anton. Bliderna är från förra sommaren men lika som nu så är han snygg. :-) :-) :-)
 
 
 
 
 
 

tre damer i grönskan

Lady day, zick zack och mc queen går i samma hagen. Eller zickan och queen har gjort det ett tag men idag kom lady in i hagen också och queen som kom lite senare ( då hon blivit riden innan hagen) blev genast arg då hon ville ha zickan för sig själv. Så lady blev lite utmobbad. Lite bilder kommer här.:-)
 
 
 
 
 
 
 
Japp. De tre brudarna har humör:-) :-) :-) :-) :-) :-)

soligt

Vilken dag detta har varit.:-) högtryckstvätta stall, promenad med grabbarna och en hög med longerhästar.:-) varmt har det varit också så svetten har runnit på mig hela dagen. Såbefter jobbet drog vi till stranden och tog ett välförtjänt bad som var super skönt.:-) 
 
MQ och zz på grönbete.:-) :-) :-) :-) :-) :-)
 
Igår fick vi besök av mr kotte:-) :-) :-) :-) :-) så söt så söt.:-) :-) :-) :-)

vilken dag

Jobb som vanligt idag och idag hade bästa jimmy choo kommit hem igen då jag fodrade frukost::D:D:D:D Med två nya 70% rundor i bagaset från Falsterbo laddar vi om för hickstead England:D:D:D:D tjohooo:D:D:D:D:D ska bli så roligt:D:D:D:D:D trött som få var han också idag sötisen sov hela förmiddagen sen blev han piggare mot eftermiddagen.:)
Weine har jag longerat idag och han var piggare än piggast, han är deffenetivt redo för att tävla igen:D:D:D:D så pigg.:):)
 
Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och ska vara ledig i två dagar:D:D:D:D men hästigt blev det endå då jag kom hem för idag återsåg jag en kär vän som jag inte sett eller träffat på i alla fall 5 år. Det är förstås min älskade gamla bruan travare Rune jag pratar om. vilken lycka jag kände då han faktiskt kom fram till staketet och hälsade kärvänligt på mig:):):):) lycka av glädje av att se att han mår bra var så underbart att se:):):) 
helt otroligt att vi träffas igen.:):):):) har så finna minnen med honom och jag tänker på honom nästan varje dag:D:D han delar mitt hjärta med Weine och alla andra hästar som finns och som har funnits i mitt liv.:D:D:D:D
 
 
 
två gamla bilder på min bruna springare men han ser lika pigg och fin ut nu som då.:):)
 
 
känner att jag måste visa er denna text igen som jag skrev för några år sne om rune.:):) så ni ska förstå hur mycket han har betyt för mig.:D:D
 
Rune är en varmblodig travare som jag träffade då han var 4 år gammal. han avr bara inkörd då och det var inte meningen att han skulle ridas, emn hans ägare tyckte jag kunnde prova endå och så gick det till då jag fick rida på Rine första gången, han funderade nog vad som hände då han fick sadel på ryggen och att människan skulle sitta på hans rygg och inte i vagn där bak.
  Han vände på huvudet då jag kommit upp på hans rygg och såg på mig och sen fnös han till och så gick vi bort från stallet, jag var kär.

Eftersom att det var höst då jag red honom första gången så blev det snart vinter och jag red honom varje helg och sedan hela höst och jullov, hanvar underbar. Jag lärde honom små saker och det gick framåt han lärde sig snabbt och ville göra sitt bästa och så under en tur så skulle jag trava, det var en lång raksträcka så jag tänkte ta det i snabbt tempo, det blev galopp och han flög fram, men så fort jag tog i honom och ville stanna så saktade han av lungt och finnt.

Rune blev inriden av mig.
Rune blev hanterlig i hagen på grund ut av mig.
Rune blev som en hund tack vare mig. 

Jag fortsatte att rida under vår och sommar och det gick väldigt bra, han utvecklades hela tiden och det var till det bättre hela tiden också.

Men så kom hösten 2009 och beskedet, Rune ska lånas ut till en trännare i Hälsingland!, jag bara grät då jag fick veta, men jag grät endå mer då jag fick veta att min älskade vän skulle komma hem igen i augusti 2010.
Men då var tårarna av Lycka och Glädje.

så kom den dagen då han skulle komma jag bodde i stallet för jag ville vara där då han kom ur transporten. När han kom så stod jag där redo att hälsa honom välkommen, äntligen skulle jag få rida och sköta om min prins igen, trodde jag, hans ägare hade talat om för mig att jag skulle få rida honom och köra honom så mycket jag ville då han kom, men helt plötsligt fanns bara körningen i hans ägares huvud, så jag körde Rune istället det var jätteroligt men jag ville ju rida.

Men hans ägare sa stränkt nej, och när jag efter bara några veckor såg att Rune ville komma ut med mig på en tur i sadeln så frågade jag igen, fortfarande nej. Och jag vet itne vad det berodde på om jag frågat en gång för mycket eller om det var något annat som var fel men helt plötsligt fick han inte köras längre heller, i alla fall inte utav mig.

jag blev så arg och ledsen att jag med många tankar fram och tillbaka lämnade stallet där Rune bodde, men den klump i halsen så gick jag helt enkelt hem. Det sista jag sa till Rune var att jag aldrig kommer glömma dig och att du alltid komemr ha en plats i mitt hjärta som ingen annan häst kan ta ifrån dig, och att en dag, en dag ska vi ses igen.

Nu på senare tid har jag hart att Rune sålts till en ny människa och jag hoppas att han mår bra och att de är snälla mot honom och att de framför allt tar vara på honom och ger honmom kärlek. 
Vilken känsla det är att vi faktikst korsade våra livsvägar igen.:D:D jag trodde aldrig detta skulle hända:D:D:D:D
 
 
 
 
 
 
 

livet är kort

Idag fick jag ett samtal av mamma. Alltid roligt när hon ringer men idag hade hon tråkigheter att berätta. Min bästa vän finns inte mer:'-( hon somnade in igår. Min älskade svarta klump tindra finns inter mer. Min bästa vän och promenad kompis.  Hon kommer för alltid att finnas i mitt hjärta och på mitt knä finns det märken efter att hon bet mig som valp.  Hon var minsann aldrig sur alltid lika glad och sprallig och så fort hon såg mig viste hon vad som skulle hända.:-):-)
 
Hon var en mycket speciell vovve min bästa van tindra♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
 
 
 
 
 
Mitt hjärtat ♡♡♡♡♡♡

vinnande teamet

Vilken helg vinnst i GP på lördagen, weine var så fin.:-):-) 69%  och vinnst i GP Kür på söndagen med 73.5 % så fin så fin och så meeting vinnare också så tre täcken, tre rosetter och massa glada Ansikten:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) 
 
 
 
 
 
 

man ska inte gnälla

Livet som groom är tufft visa dagar medan andra är som idag. En glad chef,  en super häst, en vinnst, super väder och en stol på framridningen.  Jag har haft en fantastisk dag på jobbet. :-) :-) :-) :-) :-)
 
 

sol och värme äntligen

Idag strålande solen och termometern visade varma siffror:-):-):-) mads hade 6 hästar på listan att rida för dagen och började runt åtta och sen full fart fram till tolv ungefär sen drog han till mälarkliniken för att besikta två pollar en gick igenom och det är alltid kul när sånt händer så vi var glada här hemma.:-):-) på em satt jag till häst igen efter några veckors uppehåll.  Chagini blev min springare som så många gånger förr och vi luffsade runt gården två varv i den ultimata gångarten skritt:-D haha 20 minuter var vi på tur sen räckte det tyckte jag och nästa vecka ska han och jag hoppa hinder. Det är jag själv som har kommit på detta så kan inte gnälla. Får se vilken dag jag ska göra det på. Det kan bli extremt spännande. Chagini har ju tävlat upp till 140 tror jag det var i sina yngre ( och smalare) år själv har jag hoppat 110 som mäst så vi får väl se hur det slutar. Kanske som molly och mulle eller som roffe och ninja;-) haha spännande eller hur lovar att skriva även om jag hamnar på tok för tokigt.:-) :-) :-) 
 
Weine har hängt med idag också på promenader och på träning med mads. Han har visat mig hur man gör flygandeframbenskaratesparkar idag för att döda bromsarna och så har han också visat hur man puttar på sin groom så hon går snabbare så man får gå in och äta igen.:-) Weine är så söt så söt.:-):-):-) 
 
Mer idag då. Ja ni kära läsare, det var nog inget mer för dagen.
 
På tur med chagini
 
Mc queen på grönbete:-)
 
Klart de inte vill gå in när jag kommer solo och ska hämta dem. Man måste ju ha en farbror weine eller jimmy med sig för att de där två ska vara intresserade.:-)
 

full fart

Har varit ledig i två dagar nu och haft super härligt. På tisdagen så blev det uppsala för att träffa syster och finna maxim.:-):-):-) 
Igår hängde jag Med annie. Vilket var hur ttrevligt som helst. 
 
Idag har Jag jobbat igen och det har väl varit en helt okej dag. Ganska trött nu men men så är det.  klippte jimbim idag så nu är han redo för falsterbos 5*WDM och det är så roligt att han får springa med de stora grabbarna. :-):-)