ESjumping - Norge

då var man hemma från Norge igen då och det var jätteroligt att vara med på tävling.:) Sofia tog plasseringa i nästa alla starter.:) vilket var roligt.

På Torsdagen kom hon 7 med Romeo och 14 plats med Rolex.
På Fredagen  kom hon 5 med Romeo och 6 med Rolex.
På Lördagen kom hon 25 med Romeo.
På söndagen kom hon 5 med Rolex.

så det var en bra helg tycker jag och en bra debut för mig som Groom.:):)


.........................................................................................................................................................................

Helgen har som jag sa varit bra har fått massor av erfarenhet av hur en tävling går till.:):) AEG 2011 är en jättefin tävling i Norge som borde besökas, en trevlig tävling med show och mässa och massor av god mat.:)

fick lite bilder med telefonen inte jättebra kvalite men lite bilder blev det i alla fall.:):)


 
Så här ser ett tävlings stall ut, många skåp och många hästar.:)


Romeo och Rolex, här bodde dem.:):)


Skåpet:) så här ser det ut.:):)


Arenan, hur fin som helst:)


Över hindret:):) Romeo och sofia.:):)


Romeo.:):)


En 5 plats blev det för romeo och sofia på Fredagen.:):):):):):)


Framhoppning på gång, och han hoppade riktigt finnt.:):)Rolle:D:D


Nöjd häst:D:D


5plasering på söndagen:) missade omhoppning med en bom:(:( sista bommen på sista hindret ramlade ner, tråkigt men 5 plats är bra det också när det är 38 starter.:):)


ESjumping - stallet


Fin paint bild på hur stallet ser ut uppefrån.:)

*Gult=Boxar
*Blå=foder
*Röd=föråd för täcken
*Grå=Sadelkamare


Stallet, liten och mysigt.:)


Här bor hingstarna, Max, Labbe och Calle.:):)


Utestallet:):)


en av tre gustav i stallet, finns nämligen två till likadana katter i stallet och för att göra det enkelt så heter alla Gustav.:)ESjumping - Knoppning, fyrhjuldkörning och en mugg

Idag har det varit lungt, eftersom skritten är sönder så får vi promenara med hästarna istället, och idag promenerade jag med hingstarna bland annat och usch vad jobbiga dem var, alla tre stod på tårna och var tittiga, hur jobbiga som helst. har även kört fyrhjulingen idag ochd et var roligt.:):) sen så har jag haft min andra knoppnings lektion, måste ju lära mig hur man gör och komma in i det för imorgon bär det av till Norge och tävling över helgen, så vi har packat in i lastbilen också i dag.:) Sofia vill att hästarna ska vara knoppade på tävling så då måste man ju kunna det.:) och jag själv tycker att de blev snyggare idag.:) det tar sig:):) när arbetsdagen var slut så åkte jag och Emelie in till Varberg och shoppade på Ö&B :):) och så var vi in på någon lågprisaffär.:)


Först så delar man upp manen, sen flätar man och sist knoppar man.:):)


en av mina knoppar.:)


jag blev kär i denna.:) och så var den inte dyr 19 kronor.:):)


ESjumping

nu har jag varit här i två dagar, och aallt är bra.:) finna hästar och trevliga människor.:) fick rida en fyraåring hingst igår och så körde jag traktor.:) det var roligt.:)

idag så har jag varit själv och det funkade bra tycker jag.:) och på onsdag bär det av till norge på tävling.:D:D spenande:D

kommer antagligen bli ganska dålig uppdatering här då internet kronglar men jag skriver så ofta jag kan hinner så håll utkick, efter helgen kommer det nog ett inlägg om norge.:D

Då far jag igen då

idag ringde jag till ESjumping som ligger i Varberg utanför Göteborg och kollade om jobbet fanns kvar, det gjorde det så jag slog till och tackade JAJAJA!!!:D:D så på Lördag åker jag iväg igen, hej då vinten och hej våren igen.:D:D hoppas det är vår på västkusten också i alla fall.:):)

ska bli roligt även denna gång att åka iväg och jobba, på bilderna som finns på hemsidan http://www.esjumping.se/se så värkar det som om det är ett trevligt ställe. :)

ett plus är ju att jag kommer nära Göteborg och kan hälsa på syster min när jag blir ledig.:):)
En Hendig Frida

idag så skulle jag till stan och fixa med arbetsförmedlingen och hämta pass och lite annant, mamma följde med och jag gjorde allt jag skulle och kom hem med ett nytt pass, två nya tröjor och en ring.:) och ett missat samtal på mobilen, inge bra då jag misstänkte det var från ett jobb som jag sökt på morgonen inna vi åkte iväg:) och mycket riktigt så var det så jag ringde upp och nu är jag tillbaka på ruta ett vill jag eller vill jag inte, på ett sett vill jag jättemycket och den sidan är nog störe än den som inte vill, så det blir nog ett JA men ska svara imorgon så antagligen så blir det Halland och hästjobb igen eller så blir det insnöad i en stuga mitt i skogen med en filt runt sig och TV lyssande i ansiktet och det är ju inte så bra om man vill ha pengar:)


 Den blev min idag.:)
Mera Grevlunda

hade ju inte direkt kameran med mig under arbetsdagarna, men jag har ju kamera i mobilen och bilderna blir inte kanon med den men de blir ganska bra i alla fall, här kommer ett urval av de bilderna.


Litop i hagen, hur pigg och glad som helst.:)


Hingstarna på lösdriften

Arctic redo att bli riden

Mats ville värkligen hjälpa mig att sopa stallet men han gjorde bara så det blev mer jobb åt mig.:)

Lelle spanar efter stona.:)

Malte följer efter Lelles exempel och spanar också

dock så ser de bara Arctic som spanar på dom.:)

Måns lite törtt efter resan hem från Holland.:)

???Mats har vuxit..eller??

Nej han ahde inte vuxit bara kommit på att han kan stå i krubban och spanaut i stallet:)

Tvåan, lite trött.:)

Jättetröt menade jag.:)

så här vårfinnt var det innan jag åkte hem.:):)

Vår:D:D

:D:D

sparven och lillagubben i hagen, det är vår:D:D

Henrik, stallkatten

Priser i köket i stallet

Britt och barbro, Lisen och Peders hundar.:)


Frost


Maloubet De Pleville

har ju varit på Grevlunda en månad och en häst som jag fäste mig vid lite extra var deras Avelshingst Maloubet De Pleville, han var helt underbart rolig att hålla på med. Han var hur sur som helst utåt men så fort man började klia honom på halsen blev han som en nallebjörn.:) han spedsade nästan jämt öronen när man kom igången men så fort man började prata med honom så blev han jättesur,  när jag kvällsfodrade och kom med vatten så drack han ur halva hinken inna jag han fylla på hinken i boxen.:) så jag fick gå en extra vända.:) Malte som han kallas till vardag är värkligen en gentleman så länge det inte finns ston i närheten och andra hingstar, då blir han riktigt jobbig, skriker och ahr sig emn han är ändå söt.:)


En snygg hingst är vad han är.:) lilla malte längst in istallet:)


Hovspår i mitt liv

nu var det ett tag sne kan bero på att jag varit borta en månad, vet inte?:P men nu tänkte jag i alla fall ta en till omgång av min lilla serie, Hovspår i mitt liv.:) Denna gång vill jag presentera C. Me Run.

~*~*~*~*~*~*~*~*~

C. Me Run eller Rune är en travare som jag red under två år och jag tyckte väldigt mycket om honom. :) men han såldes så jag kommer inte träffa honom mer. vet inte riktigt vad jag ska skriva om denna häst för han var fantastisk i mina ögon men bilder kan jag visa på honom och så får jag hoppas att de förmedlar lyckan jag hade med honom.:):)

~*~*~*~*~*~*~

~*~*~*~*~*~*~*~

Rune är en varmblodig travare som jag träffade då han var 4 år gammal. han avr bara inkörd då och det var inte meningen att han skulle ridas, emn hans ägare tyckte jag kunnde prova endå och så gick det till då jag fick rida på Rine första gången, han funderade nog vad som hände då han fick sadel på ryggen och att människan skulle sitta på hans rygg och inte i vagn där bak.
  Han vände på huvudet då jag kommit upp på hans rygg och såg på mig och sen fnös han till och så gick vi bort från stallet, jag var kär.

Eftersom att det var höst då jag red honom första gången så blev det snart vinter och jag red honom varje helg och sedan hela höst och jullov, hanvar underbar. Jag lärde honom små saker och det gick framåt han lärde sig snabbt och ville göra sitt bästa och så under en tur så skulle jag trava, det var en lång raksträcka så jag tänkte ta det i snabbt tempo, det blev galopp och han flög fram, men så fort jag tog i honom och ville stanna så saktade han av lungt och finnt.

Rune blev inriden av mig.
Rune blev hanterlig i hagen på grund ut av mig.
Rune blev som en hund tack vare mig.

Jag fortsatte att rida under vår och sommar och det gick väldigt bra, han utvecklades hela tiden och det var till det bättre hela tiden också.

Men så kom hösten 2009 och beskedet, Rune ska lånas ut till en trännare i Hälsingland!, jag bara grät då jag fick veta, men jag grät endå mer då jag fick veta att min älskade vän skulle komma hem igen i augusti 2010.
Men då var tårarna av Lycka och Glädje.

så kom den dagen då han skulle komma jag bodde i stallet för jag ville vara där då han kom ur transporten. När han kom så stod jag där redo att hälsa honom välkommen, äntligen skulle jag få rida och sköta om min prins igen, trodde jag, hans ägare hade talat om för mig att jag skulle få rida honom och köra honom så mycket jag ville då han kom, men helt plötsligt fanns bara körningen i hans ägares huvud, så jag körde Rune istället det var jätteroligt men jag ville ju rida.

Men hans ägare sa stränkt nej, och när jag efter bara några veckor såg att Rune ville komma ut med mig på en tur i sadeln så frågade jag igen, fortfarande nej. Och jag vet itne vad det berodde på om jag frågat en gång för mycket eller om det var något annat som var fel men helt plötsligt fick han inte köras längre heller, i alla fall inte utav mig.

jag blev så arg och ledsen att jag med många tankar fram och tillbaka lämnade stallet där Rune bodde, men den klump i halsen så gick ajg helt enkelt hem. Det sista jag sa till Rune var at tjag aldrig kommer glömma dig och att du alltid komemr ha en plats i mitt hjärta som ingen annan häst kan ta ifrån dig, och att en dag, en dag ska vi ses igen.

Nu på senare tid har jag hart att Rune sålts till en ny människa och jag hoppas att han mår bra och att de är snälla mot honom och att de framför allt tar vara på honom och ger honmom kärlek. 

 


Hästarna på Grevlunda


H&M Arctic Aurora Borealis, Kallas till vardags Arctic eller bobbo, är Peders häst och nog den bästa i stallet, det var i alla fall han som Peder red i VM 2010.


C'est La Vie, till vardags kallad för Cissi, blev min favorit i stallet, hur söt som helst, liten och hoppar över sin egen mankehöjd, och en riktig snabb häst i svängarna.:):)


H&M Cash in, Danny till vardags. Fin häst men ingen jag fäste så stort intresse av då han nästan inte var hemma något, för han följde med till Holland en vecka och Borås också så jag han lixom inte träffa honom så mycket.


största häsen i stallet, Corlanda, hon var värkligen gigantisk.:) men fin och ganska snäll hon är ju sto så lite grining var hon allt.:)


Sture, ja alltså han heter något annan men vet inte vad.:) blir lätt så då man bara hör smeknamn på dem hela tiden.:) han är i alla fall Lisens häst som hon just börjat tävla på de högre klasserna, han gjorde sin första utomlans tävling när jag avr där, till holland.:):)


Mistral, Mats eller köttbullen eller mongo, han hade många namn. men jag föredrog Mats och han blev en av favoriterna i stallet, lagon stor snäll att ha och göra med och fin när ha blev riden, 11 år och ja den perfekta framtida hästen för mig men har tyvärr inte pnegarna, sen tror jag inte han skulle trivas som skogshäst och inte få tävla något. men fin var han i alla fall.:)


Komet, en fin häst som ägs av Tobbe, deras ridelev/beridare/stallpersonal. :) en sur men fin häst.:)


Cento, en äklig lite hingst som inte blivit godkännd för avel ännu men tror inte han blir godkännd heller för han var inte direkt snygg. Det var även denna häst som gjorde min vad blå och lila.:( gillar inte den hästen alls.


Corlensky G2, kom när jag var där, en hot hingst med värdens Pannlugg.:) kallas för tvåan, han är helbror med Corlensky G där av tvåan på slutet av hanns namn.:) En fin hopphäst i alla fall då PEder red honom.:):)


Lavinio, Lelle en av avelshingstarna på Grevlunda.:) värkligen supersnygg.:):)


H&M Maloubet De Pleville, Malte Grevlundas andra Avelshingst, han är värklgien hur go som helst, han ser farlig ochb elak ut men är so men stor björn man bara vill gossa ihjäl sig i.:):) min favorit bland hingstarna kan man säga.:) eller i alla fall den jag fick mäsnt kontakt med eftersom han bor hemma på grevlunda då han inte tävlar så mycket längre.:):) han har även fem avkommor i stallet på grevlunda.:) och ingen är lik sin pappa i humöret:)


Litop, ni ser nog vem han är lik, just det malte är hans pappa.:) och litop är bara fem så han ahr inte hunnit emd tävlandet så mycket än men han är p ågod väg.:) stallets isbjörn om ni frågar mig, han var inte klippt så han ahde mycket päls.:):)


Chicago City, Peders häst. :) han var riktigt snäll att ha och göra med men han åkte med till holland en vecka och då han jag ju itne träffa honom så mycket,:)


Merlin, en av femåringarna som blev såld medan jag var där.:) till en tjej  istockholm.:) roligt att hästar blir sålda.:) han avr fin men påminde för mycket om Max på TIRK då man såg på honom.:) haha.:) inte alls min typ av häst:)


Pax, den mäst omöjliga hästen i stallet.:) hon var fin när de hoppade henne och finn annars också men omöjlig att tränsa, tog en halvtimme för mig att tränsa henne.:) hon är nämligen rädd om öronen, så jag blev tvungen att plocka isär hela tränset för att lyckas. men hon var trevlig i all hantering annars.:) så jag gillade henne.:)


Malcolm.:) fin häst men tyckte int eom att bli klippt på huvudet där av ser han lite rolig ut på denna bild då ena örat inte är klippt.:):)


Esset.:) har ingen koll påden hästen alls, vet inte jag lixom fäste mig inte riktigt med honom, släppte in och ut honom från skritten, så då får man inte så mycket kontakt.:)


Mederline, elelr något liknande heter denna häst men kallas för Märta, inte alls någon favorit, hon var helt respektlös mot folk på marken och sprang nästan en halvmeter före när man ledde henne i grimma, ogillar mycket henne. men hon kunde tydligen hoppa bra så då blir hon nog kvar ett tag.:)


Curtis Helldiver, kort och gott Curtis kallades han för.:) gillade honom han avr så go i boxen och det är alltid ett plus för mig.:):)


Flip's Little Sparrow, ni känner säker till henne,det är nämligen Butterfly Flips allra första föl dock fick inte flippan det själv men en anna häst fick alltså Flippans föl.:) jaja ni har säkert hört tallas om det.:)
Hon kallas för Sparven och Peder har börjat träna henne nu på riktigt, hon är ju bara fem så hon har inte hunnit med tävlingar ännu men de kommer nog, hoppas på att hon blir lika bra som sin mamma är.:):) och pappa, hennes papap är Cardento så hon har ju hoppning i blodet.:):)


Matrix, Måns.:) Lisens absolut bästa häst, blev utsedd till morgondagens hopphäst på ryttargallan 2010.:):) och han är värkligen fantastisk att se på när lisen hoppar honom.:):)


Sist och absolut minst är Lillagubbet.:):) han är stallets maskot och han är också Lisens och Peders barnas häst som de lär sig rida på.:) han är super söt.:) precis som en shettis ska vara är han pigg och bussig och älskar mat.:):)

detta var alla hästar nästan i alla fall, av någon anlednignså missade jag en Hollyday men det kan bero på att jag bara hade kameran med mig då han int evar i stallet för att han avr på tävling.:) ananrs fick jag bild på alla hästar.:):)

hoppas ni gillat inlägget.:):)


Grevlundagård

grevlunda gård blev då min arbetsplat i en månads tid, på gården finns 22 hästar, allt från femåringar som inte gjort någon karriär på hoppbanorna till VM-hästar. De som äger gården är Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson, båda har tävlat OS i hästhoppning/fälltävlan och de har varit mina arbetsgivare i en månad nu. :) de är värkligen super trevliga och omtänksamma av sig och jag trivdes bra, hade gärna stanat längre men den odenarie stallskötaren kom tillbaka efter att ha varit sjukskriven så då behövdes inte jag mer.
 
Har tagit en heldel bilder på grevlunda också och de är ju lika bra att jag visar dem här, dock tänker jag inte visa alla då det är ganska många men några kan ni få se.:) 

Har lärt mig otroligt mycket under denna tid och som jag sa det har varit roligt och intressant.:):)
Det jag ahr fått göra är att mocka, sopa, fodrat, fixat hästar till Peder och Lisen, putsat utrustning, släppt i skrittmaskinen och kastat upp Peder på hästryggen, sprungit mellan ridhus och stall med hästar och utrustning, höj och sänkt hinder och tagit in och "studerat" när de ridit sina hästar.:):)

men här kommer bilderna:):) smått och gott från grevlundagård.:):)

 Klicka på bilderna för att se dem i störe format.

Gården är fantastiskt välplanerad och snygg på alla vis.:) Stor trivdes värkligen och vill värkligen bo så där själv någon gång, bilderna visar på hur gården ser ut invändigt, utvändigt, lite omjivnings bilder och detaljerade bilder.Fortsättning följer...hemma igen

när är jag hemma i Norrland igen.:) känns bra men också som om man åkt tillbaka i tiden fyra veckor för här  är det nämligen vinter fortfarnade med 2 meter höga snövalar och ja massor av snö i skåne var det vår nästan.

tågresan gick bra i alla fall, alla tåg och byten gick bra inga förseningar eller så så jag ko mtill gävle rätt tid.:) nu sitter jag och försöker knoppa ihop ett inlägg om min månad på grevlunda. Tänkte först skriva och visa bilder emn kom på att det bilderna får komma först och texten i ett annat inlägg.:):) för bilder blev det, många oja jättemånga.:):)


Nu är jag tillbaka

nu är jag tillbaka här igen.:):) och nu ska ni få veta hur jag haft det i skåne hos Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson.:)

då kan jag säga så här jag ahr haft det kalasbra, mycket nytt att lära och många nya saker att göra, finna hästar har de också men det viste jag ju att de hade, trevliga människor att jobba med i stort sätt hela tiden.

I korthet så har jag fått mocka, smörjt utrustning, tagit in/ut från skrittmaskinen, tagit emot hästar då de har ridit klart, hjälpt till i ridhuset under hoppträningar, kastat upp Peder på hästryggen och en massa andra saker. Är ju fortfarande kvar i s¨åne två dagar till så jag skriver inte så långt nu, det tar jag när jag kommer hem och då kommer lite bilder också.:):)

så håll ut tills på söndag eller måndag för då kommer det bilder:):)