vad gör jag för fel!?

Varför händer det alltid mig, vad gör jag för fel, när hästen springer åt andra hållet då jag kommer för att hämta den i hagen. Det är absolut inte första hästen som gör så för mig. glampi var den första (fast han sprang iväg för alla) sen så var det Rune, Hälge, Vinglan, Linus, ja listan är längre än så. Och nu är det Flisan som gör så mot mig. VAD GÖR JAG FÖR FEL!!!!
 
Fick tag på henne tillslut i alla fall och kom iväg på en tur som blev en och en halv timme:):) gött och rida så länge, tog det relativt lugnt, travade där marken tillät och försökte mig på lite galopp, men det är inte det lättaste när pollen inte försåt vad jag menade med galoppskänkel. så försöket misslykades ganska så regält, men vi kämpar vidare.:):) Fick mig en fantastisk syn också ute i skogen, fick se inte en utan två örnar som satt och mummsade på nånting bara någon meter från vägen jag kom på och när jag kom så flög de förstås upp men ojvad stora och mäktiga de är. synd att jag inte hade kameran med.
 
När jag kom hem igen så hjälpte jag Flisan matte att elda ris i en av hagarna, och det blev så finnt, nu är det bara den stora sommarhagen kvar som ska rensas från ris, men man får ta lite i taget. kul att elda lite, blir så exalterad av elden, är så roligt att plocka ihop riset och slänga på en brasa och det sprakar och är varmt och mysigt.
 
 

Tokhäst

Idag har det varit grått och snön som föll igår var borta (skönt) ville rida idga så ringde Flisan matte flera gånger men inge svar, så började ge upp min tanke på att få rida idag. Och så vid lunch tid då jag fick för mig att baka en banankaka så ringer Flisan matte och efter tjugo minuter så svänger jag in på gårdsplanen hemma hos Flisan.:)
 
Fick en fin tur på henne dock så provade jag de stigar som jag upptäkt på kartan här om dagen men det var inga stigar kvar, den första jag tänkte prova fanns inte alls kvar, (jäkla skogsmaskiner) och den andra var helt okej, tills jag höll på att rida in i en vägg av granar, Vägen bara försvan rakt in bland granarna så fick ju förstås vända, lite små besviken. Flisan där emot var yrvädret själv där en bitt, tror att det stod en hel hör med knytt och tomtar efter stigen för hon for runt och så nära träden hon bara kunde gå så jag fick gren efter gren i ansiktet, Hmm, kanske ett försök i att få av mig, jag vet inte riktigt. Det är svårt att veta vad den pollen tänker på ibland. När vi kom ut på den riktiga skogsvägen igen så fick hon trava på ordentligt en bitt inan underlaget sa stop för det.
 
när vi nästan avr hemma så började det regna också så travade sista bitten bara för att undvika det mästa regnet.:) när vi kom in istallet så började solen lyssa och regnet fortsatte så vi fick se två finna regnbågar över gården, super finnt.:):)
 
fick mig en tur på hästryggen idag i alla fall och det var roligt.:):) imorgon blir det en till tur :):) hoppas på bra väder:):)

Så kom den tillslut

Vaknade alldeles för tidigt idag tyckte jag så jag somnade kort och gott om igen, då jag vaknade nästa gång så hade den fina soluppgången försvunnit och ersatts av gråa moln som det ramlade vita flingor ur, Kanske inte det vädret jag ville ha idag men nu blev det snö idag så för mig har det inneburit en inomhusdag.
 
Har inte gjort mycket alls, sökt jobb och fixat med lite annat som var roligare att pysla med än att kolla jobb, men lyckades som sagt söka ett så får hoppas på det, annars så har jag ju sökt skolor till våren emn det vet jag ju inte än hur det går. ska väl kanske inte hopaps för mycket på detta jobb emn om jag skulle få det och det är bra så får nog skolan vänta ett tag till. Men vet som sagt ingentign än angående vare sig jobb eller skola, så nu glömmer vi det.
 
Har hittat en karta som pappa ahde över området där jag brukar rida, och på den så visas massor av stigar och jag är så överexalterad över det tänk om de fortfarande går att använda, alltså hoppas de inte är igenvuxna eller sönderkörda av skogsmaskiner och så. För då har jag en hel del nya stigar att utforska med Flisan:):) hoppas hoppas:):):) och så hoppas jag på bra väder imorgon så jag kan rida igen.:):)
 
 
 

Tysnad

Solen strålar på himmlen och jag sitter här och bloggar, kanske inte den bästa kombinationen, men det är så kallt ute, fast det är ju bumt att skylla på att det är kallt ute, jag får väl ta på mig en till tröja under jackan abra så går det ju bra att vara ute. Men nu är jag inne och uppdaterar här  istället.
 
Vaknade klockan åtta, men eftersom vi bytte till vintertid i natt så var ju klockan bara sju så jag kunde sova vidare utan vidare.:):):) när jag tog mig i nacken och klev upp så åt jag frukost och sen tog jag mig en promenad till sjön, hur underbart som helst. Alldeles tyst avr det, och nästan spegelblankt vatten, så finnt var det, satt där en stund i solen och bara satt, njöt av tysnaden. Mycket rogivande var det.
 
Har igentligen inte gjort mycket mer än det idag, mormor och morfar kom på fika annars har det inte blivit så mycket mer än så länge denna dag, kanske får något super kick sen och gör en massa saker men då får jag väl skriva ett till inlägg om så blir fallet.:)
 
Två bilder som jag tog vid sjön.:)
 
Det är nästan som man ser hur tyst det var då man ser bilderna tycker jag.:)
 
 

Nästan vinter

Idag så har jag varit lite hästvakt och hundvakt, Flisan matte skulle åka bort så tog ut Flisan och Bobby när jag ridit Flisan en sväng, och så gick jag en sväng med hundarna.

Flisan och jag tog samma tur som igår och hon var nog lite trött idag så imorgon får hon villa sig lite, så kör vi på igen i nästa vecka. Hon var i alla fall jättefin idag också, travade på bra och så diskuterade vi bara lite då jag skulle upp på henne, hon tyckte det var bäst om hon snurrade runt eller backade samtidigt som jag satt i foten i stigbygeln, Jag tyckte dock att hon skulle stå stilla tills jag satt i sadeln, så lite diskussion fick vi ha. Men upp kom jag och en fin tur fick vi i alla fall och så ville inte grabbarna bus hälsa på oss idag heller och Flisan som var så fin och allt, med reflextäcke och allt och så rör de inte ens på öronen då vi kommer och säger hej till dem. Flisan blev nog lite ledsen över det för vi stod fastfrusna en stund vid deras hage och blängde surt på dem innan vi gick hemåt igen.

När vi kom hem igen så tog fixade jag till Flisan och släppte henne i hagen och så tog jag ut Bobben som rullade sig med det samma, så söt. Sen så fick Iri vara med då jag mockade och fixade med hö och vatten till hästarna, fåren som bor i vinglans gammal box fick lite ny halm att ligga på också, bara för att det är lördag idag.

När jag var klar i stallet med allt så tog jag Raska och Iri och gick en promenad med dem, Raska tyckte det var super roligt att gå på promenad, hon for som en virvel över vägen och nosade på allt. Iri gick för det mesta tio meter före oss eller så och nosade i marken hon också.

När allt var klart så åkte jag hem och hemma har jag inte gjort så mycket, hjälpte pappa att byta däck på hans jobb bil och så på Saaben, gick väl så där, fick låss alla däck och fick på vinterdäcken så tror jag blev godkänd av pappa.

 
 

Isvindar

Idag, eller igentligen hela natten har det blåst som tussan här, och kalla vindar har det varit också. Men det hindrar inte mig från att rida Flisan. Så blev en bra tur idag på en timme ungefär. Hon skötte sig och det var roligt att prata med Grababrna bus i kulla också tyckte hon.:) sen var det ännu roligare att gå slalom bland granarna i skogen, öronen stod rakt fram hela tiden och hon klev på som om det var det absolut roligaste hon gjort på länge, så söt.:):)
blev lite miljöträning också då jag red till vattnet och där slog vågorna ganska mycket men hon var duktig och travade finnt längst kanten.:):) Duktig polle:) Får ju inte glöma att även jag fick lite sittsträning också, travade några streckor sittandes ner och det känns nu kan jag säga, men bra att träna sådan så man inte tappar ridningen helt, känner i alla fall att jag är mycket stadigare i sadeln nu än innan jag åkte till Varberg och jobbade, så det är roligt att man ahr utvecklas en aning:) sjönk heller inte ihop som en säck potatis i nersittningen idag (tror jag) känndes inte som det i alla fall, så får bära med mig den kännslan till imorgon när jag rider, om jag ska rida henne imorgon får se, ska ditt i alla fall och pyssla med dem:) kanske hittar på något annat motonons pogram åt henne imorgon får se hur pass mycket träningsvärk jag ahr först och främst:):)
 
Dagens runda, lite runt runt blev det.:):)man skulle också kunna säga att jag red i en åtta:)
 
Under hela turen blåste det ju förstås också, riktiga isvindar, så när Flisan matte bjöd in mig på varm choklad efter turen så blev jag glad, så gott:):):) precis vad man behöver efter en tur i blåsvädret.:):)
 
 

Det blev en fin runda på Flisan

Det blev en fin runda på Flisan i ett helt fantastiskt höstväder, Frosten låg kvar på marken länge idag och löven krasade under hennes hovar, åh tyckte det var så roligt. I övrigt så tog det jettelångtid att få tag på henne i hagen, men under den nästan två timamr långa turen skötte hon sig exenplariskt. fick till super bra travfattningar också, och hennes trav var super bra idag.:):) så roligt när det går bra:):) Hade lite travintervalls träning idag, travade en bitt och så skrittade en bitt och så vidare, gick super, hennes fattningar var nästan klockrena:):) så nöjd:):) och så plaskade vi genom vatten som om det inte alls gjorde något, ibland undrar man ju lite vad hon har för sig:) matraster han vi också med förstås:):) går så mycket bättre om man får sig en matbit då och då tycker Flisan:) Plockade äpplen också som hon fick då vi kom hem, sen så började det ju snöa också, fast det var nog bara Lockalt, alltså bara över Flisan och mig för Flisanmatte märkte inget:)
 
Efter ridturen så var det bara att promenera hemåt och det var skönt att promenera, mamma kom och möte mig efter halva vägen ungefär så då fick jag sällis:):) Imorgon blir det ridning igen:):) hoppas hon är lika possetiv då som och idag:):)
 
Rundan jag red idag.:) De blå linjerna var där marken var som bäst och då travade vi, i början tre kortare sträckor och mot slutet tog vi två längre trav sträckor bara för att få sträcka på oss lite och hon var super mjuk och fin och lyssnade kanon på när jag ville ändra tempo, gjorde ganska många växlingar melan trav och skritt även på de längre för att få henen att lyssna och det gick ju kanon. Det är så roligt då det går bra:):) Tänkte även på hur jag själv satt och så och jag tycker endå det märks att man har blivit lite bättre än innan:)
 
Flisan i hagen:):)
BOBBY!!:D:D:D:D:D han tycker det är onödigt att Flisan måste jobba för då blir han ju själv hemma tills hon kommer tillbaka:):)
 

Bra musik (enligt mig)

FUN. Some Nights
 
TOVE STYRKE. Call My Name
 
OLLY MURS. Heart Skips a Beat
 
 

Morgonpigg

Morgonpigg idag:) ska snart till Flisan och ta en (förhoppningsvis) super bra tur i höstsolen.:):) har varit kallt inatt, fortfarande visar termometen i fönstret på minusgrader och frosten liger kvar än, men solen kämpar sig upp även idag, tänka sig tre dagar med sol nu, vågar man hoppas på att det bra vädret kommer hålla sig kvar hela veckan.:) hoppas på det:)
 
jag hoppas på en super dag får se om det förblir så. :)
 
morgonens bild har ju igentligen inget med morgonen att göra men tycker den är så fin:):) saknar den pollen så mycket. länktar tillbaka.:):)
 
 
 

YOHIO

YOHIO är gittarist/sångare i Semeredy, men han gör även solokariär på sidan av bandet. Här är hans nya singel, första på engelska, tycker den är helt okej, fast tycker det är lite fränare när det är japanska.:)
 
En av de japanska låtarna, om man hänger med så sjunger han en snutt på svenska också.:)

Sensation!!

Haha sensation, Frida har skaffat sig en spotify:) lite efter omvärlden men nu finns den i alla fall:):) Det var dagens stora händelse.:) annars har jag grym träningsverk i benen och då främst låren, haha hästmusklerna, de var ett tag sen de användes, får hoppas jag klarar av att ta mig upp på Flisan nästa gång, haha så ont har jag.:)
 
Klarade av att gå en promenad till åsnorna idag i alla fall och så en promenad med Tindra ner till sjön:):) nnars har daton varit min bästa vän idag, och så förstås min nyfunna vän Spotify:):) vi har haft mycket roligt ihop idag:):)
 
Får hoppas på att det händer något spännande imorgon så jag får skriva mera:):)
 
 

Fin hösttur och minnen kryper fram

Idag så stod Flisan kvar inne i stallet då jag kom, så det var ju lite skönt att inte behöva hämta henne från leriga hagen.:) Red längre idag nästan två timmar tror jag att det blev då vi väl kom hem igen.:) skönt att vara ute så länge tycker jag.:):) Flisan skötte sig bra, travade på då jag ville och annars så skrittade vi, då hon är lite öm i fötterna då hon inte har skor. Så vi travade då mittenremsan på skogsvägarna tillät det, gassade på lite extra på en lång raksträcka, när jag har ridit henne lite mer så ska den raksträkan bli galopprakan har jag bestämt mig för, hon förstrå ju inte det där med galopp, hon travar bara snabbare och snabbare, men den rakan är typ en kilometer så då har vi massor av tid att öva .:):) Men det får vi ta längre fram eller till våren om jag rider henne då.:)
Iövrige så hade vi en bra tur, vi stannade och tog matpauser och lyssnade på lite fåglar i skogen också och så solade vi oss en sväng också.:):)
 
Så Här red vi i alla fall, en fin fin runda som då tog drygt två timmar går nog lite snabbare om man kör galopp också, men vo höll oss till trav och skritt:):) under turen så fick många gamla minnen komma upp till ytan, skäms lite över att jag kallade Flisan för Vinglan ett flertal gånger under turen också, men det kan inte hjälpas upptäckte ju denna runda med Vinglan så det är ju lixom min och vinglans runda. jaja hon är borta nu så nu får det bli Flisans och min runda istället:):)
 
Blev lite bilder från hästryggen idag också.:):)
 
 
 
 
 

Seremedy

Ja nu har jag fallit för ett nytt musikband. De heter Seremedy och de kommer från Sundsvall/Stockholm men är mest kända i Japan, de startade 2010. Musiken de gör tycker jag är bra men jag ska inte säga att jag tycker alla deras låtar är bra men några är riktigt trallvänliga:):) Måste även tilläga att deras stil är väldigt speciell och inta alls min typ av still men musiken är som sagt bra.:):) ska också tilläga att de även sjunger på japanska ibland, men jag har mäst hört de engelska låtara:)
 
Debutsingeln Bulletproof Roulette gick direkt in som etta på iTunes topplista och placerade sig på 47:e plats på Svensktoppen.
 
 
Ja det är i alla fall en av artisterna jag lysnar på just nu.:):)
 
 
 

Tillbaka i sadeln

Tillbaka i sadeln igen och det känndes kanon tycker jag, Flisan var som hon var sist jag red henne (för typ två år sen eller något sånt) lite egen så där. Tog en tur till Kulla och kollade på grabbarna Pavarotti och Hälge som bor där och sen gick vi samma väg hem igen (genom skogen) då Flisan inte har några skor på fötterna så ville inte gå på hårda grusvägen. Vi traskade på i bra tempo tycker jag, travade lite också bara för att känna av hur hon var:):) tog det lungt annars. Vi hade dock en diskusion vid ett ställe då det var mycket vatten på stigen, men vi tog oss runt, och på hemvägen så promenerade damen bara rakt igenom utan protester, Lustig polle det där:):) Ska rida imorgon också då vädret visar sol, så måste ju passa på.:):) Får se då vad vi hittar på, men ut på äventyr ska vi i alla fall:):)
 
Öronen framåt hela turen.:):):)
Hon funderade nog vad jag sysslade med uppe på ryggen då jag fotade henne:):) Så söt
 
I morse tog jag även en promenad i det finna vädret och fick lite bilder:):)
 
 

Nu är Älgen i frysen och regnet öser ner

Nu är Älgen i frysen och regnet öser ner, vi bor i en vattentunna!! trist väder regn hela tiden, ur tråkigt, kan inte vara ute eller nått. Men igår var jag till Annelie i Hade, hon som hade Vinglan förut och hälsade på, det var trevligt och nu ska jag börja rida Flisan lite igen:):) Ska bli roligt att sitta i sdaeln igen var ju ett antal månader sen, så träningsvärk lär jag ju få.:) men det är det värt:):):)
 
Idag så kom älgkötten hem till oss och mamma coh jag packade och fixade i en timme och sen avr allt i frysen.:) katterna fick också en bitt kött, de tycker de är jättegott:):)
 
Dagens bild frå väll helt enkelt bli på katterna då de äter kött, den är tagen för några år sen.:):)
Tycker endå de är ganska rolig:):)
 
Ha det bra, kommer väl något mer här framöver:):) när det har hänt något roligt igen.:):)
 
 
 

Nu är jag redo

Idag har jag gjort av med en peng då jag äntligen hittade en vinter jacka:):):):) så det var ju inte på något onödigt jag lade pengarna på.:):) Nöjd är jag i alla fall.:) Nu kan det komma snö, jag är redo för den.:):):) inte för att jag vil latt den ska komma än men jag är endå redo:):)
 
annars har dagen mäst innehållit bilkörande, då jag körde mamma in till Gävle för hon skulle hämta KiaHia som varit på behandling, så då fick jag alltså köra in henne ditt så hon kunde hämta henne:):)
 
 En bra låt som jag lyssnar på just nu.:):)
 
 
 

Hovspår i mitt liv - Romeo

Har ju skrivit om Rolex så då måste jag ju skriva om Romeo också, en söta men ack så sura bruna lilla häst som jag fick ta handom i ett års tid.
 
 
Romeo eller Uri som han heter i passet är en brun polle som Sofia tävlade under min tid som groom hos henne. Kan nog beskriva honom med ett ord, envis, han har otroligt stark egenvilja och mångagånger har jag avrit sur, ledsen och rädd för honom. Men glädjen har också funnits, för han är väldigt egen av sig. På hål lalltid pigg och glad och på nära håll en riktig surpetter, tills man börjar mysa med honom då blir han glad. Han hoppar över allt och är värkligen en liten stjärna.:)
 
Romeo och jag kom väl inte alltid överäns, redan första tävlingen kom vi på kant med varandra, då jag med tårar i ögonen gjorde allt för att få på tränset och komma i tid till framridningen. Men sammtidigt som han var så i stallet (envis) så var han en riktig stjärna i stallet. Han och jag har kanske mäst upplevt bråk i tävlingsboxen, då tränsningen många gånger var ett kapitel för sig. Jag lärde migotroligt mycket av den hästen endå, knepp som man kanske inte kan komma på för en man står där emd en envis häst.  Jag ahr helt enkelt lärt mig att avra ett stycke mer envis än Romeo kan man säga. Han ahr slitigt sig i gången på tävlingsplatsen för mig och han ahr klivit medvetet på min fot och stått kvar medvetet, han ahr sprungit iväg  från mig i hagen, han ahr kastat sig för "faror" och ahn har stegrat sig och vänt rumpan till i boxen. Men han har alltid haft öronen framåt då han skla på lastbilen och alltid varit pigg och glad när maten stod på shemat.
 
Har ju självklart också haft super fina stunder med den hästen också, en gång var då vi var i polen och det kom fram några barn och ville klappa och fota honom, har aldrig sett den hästen må så bra då, man såg hur glad han var och hur varsamt han drog ner huvudet til ldne minsta av barnen så hon också nådde att klappa.:) då klappde mitt hjärta lite extra för honom, kansek var det p ågrund utan den stunden med barnen som gjorde att han gick runt fel fritt och fick både vinnsttäcke och rosett och buckal.:) vem vet.
Romeo har lärt mig att ha tålamod och att envishet lönar sig i längden. och att bråk inte lönar sig.
 
Nu är romeo tillbaka i Norge och tävlas där av någon norrman, tror jag och om jag hört rätt så går det bra för dem och det är roligt:):) Hans ägare är ngo väldigt stålt över honom.:)
 
Här kommer en film också från tävlingarna i Drammen (norge) 2011 då jag var sköttare åt honom han startar här en 2 stjärnig 145.:):)
 
Och så lite bilder förstås:):)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Regn och hästminnen

Idag har inte hänt mycket, tog en promenad med pappa i skogen och så har jag sagt hej till Flisan och Hälge som stod och mummsade på hö:) tror de kände igen mig:) sen ahr det typ regnat resten av dagen så har mäst varit inne och så började ju världscupen i hoppning idag så kolalde på SVT samandrag på TV Roffe kom 8 på en ny häst, kanonkul tycker jag.:):):) tävlingen var i Oslo, Norge och så var jag in på FB senare och ser att även Romeo (Sofias föra tävlingshäst) också varit där coh tävlat och att det gått bra för honom, fick mig en snabb saknad efter groomlivet och tävlingarna jag fick uppleva med hono moch Rolex:):) en tid som var mycket lärorik och rolig:):):)
 
Så dagens bild  får helt enkelt bli på söta Romeo:):) Bara för att han igentligen avr hur mysig som helst och för att jag saknar den tiden en smula:):)
 
 
 
 
 
 
 
  

hovspår i mitt liv - Vinglan

Har ju inte nämt den skötthästen som igentligen står mig närmast av alla jag haft, hon slår nog till och medRune p åvisa stäleln men de två delar endå en avrsin bit av mitt hjärta.:) Nu tycker jag det är dax att skriva om Vinglan. <3
 
 

Vinglan heter Almveig igentligen och är en kallblodig travare, hon är 14 år (när jag var sköttare på henne, men nu är hon 16 eller 17) och pigg och glad och vill väldigt gärna springa fort.

Hon kallas vinglan på grund ut av att hon (när hon skrittar) tar upp hela vägen, då hon först vill vara på högersida sen på vänster och sen i mitten och ja överallt helt enkelt. hon har aldrig startat på travbanan  på grund ut av att hon inte blivit vidare bra behandlad som unghäst.

När hon var liten gick hon på lösdrift och det är ju trevligt men även om en häst gör det så måsten ju vi människor gossa och ge dem kärlek men de gjorde inte Vinglans uppföddare, hon fick gå där tills hon blev 2 eller 3 då hon skulle köras in, och hon hade aldrig haft grimma på sig då. Som ni kanske förstår så gick det inge vidare så de släppte ut henne på lösdrift ett år till och tänkte antagligen att hon skulle bli bättre då (haha) det blev hon inte kan man ju förstå.
När de tog in henne igen efter ett år så var ju saken ännu väre så de slog henne och bråkade på henne, men så kom en tjej förbi stallet där hon bodde och för henne tog det tre dagar att få in henne i stallet och boxen på ett lungt och säkert sätt, sen tog det inte långtid efter det så gick det även att köra henne.

Men jag Träffade vinglan på hösten 2009 en stund innan jul, och det är den roligaste häst jag någonsin träffat i mitt liv (så här långt i alla fall), hon har sina ideér men vill alltid göra sitt bästa och hon försöker värkligen med det också, man måste bara ge henne tid så hon förstår.
Hon är lite utbildad i akademisk ridkonst och det är en mycket intressant ridstill tycker jag och den värkar passa Vinglan bra också. Vi gjorde långritter sena somamrkvälalr som kunde vara i 3 timamr, galopperade på långa skogsvägar utan slut, åt gräs tillsammans, barbakaturerna i solnedgångarna vid dalälvens strand. Eftersom det var en kort tid jag fick med denna underbara häst som minns jag nog endo sommarmånaderna bäst, man skulle kunna säga att hon var som en somamrhäst för mig även fast jag fick uppleva både vår, höst och vinter på henne. Vinglan är också den häst som lyckades med bedriften att få av mig  mitt på en skogsväg mitt i skogen och som sedan sprang nästan enda hem så jag fick gå hem, drykt 1 km, när jag fick tag på henne så hade hon även lyckads med att få av sig tränset och trampat sönder det.
 
 

När jag kom till vinglan  dagen då hon skulle åka så sa Annelie att hon skulle hämtas vid lunch, sen kom hennes ägare vid två tiden! så med andra ord han jag ta massor med bilder och pussa,krama och borsta jättemycket på Vinglan.:D:D:D:D Fick gå in med henne i transporten då hon skulle åka, känndes lite konstigt att lasta henne för att aldrig mer få träffa henne. :'(
Och när transporten men vinglan i åkte så gnäggade Flisan  hej då till henne från hagen och då svarade min pärla från transporten, sen sprang Flisan och Bobby längst med staketet och gnäggade :,) så himmla finnt avsked, de måste ha kännt på sig att hon skulle åka hem.:)
 
Jag har otroligt många finna minnen från de drykt 8 måndarena som jag skötte om Vinglan med endast 3567 bilder på daton så kan jag kolla på henne när jag vill.:D:D:D:D
 
 
Vinglan kommer alltid att finnas  hos mig även fast jag bara fick låna henne en kort tid så var den tiden endå den bästa. Hon bor nu mera i Dalarna någon stanns och lever antagligen livet där precis som hon gjorde då jag fick stifta bekantskap med henne.:):) <3
 
 

regn sol och så regn igen

Idag och igår har jag varit Åsnevakt, tog hanomm dom och mot kvällen tog jag en promenad til ldem för att klappa lite klvälls klappar på dem och då låg de och sov i höet som var kvar inne i vindskyddet, hur söta som helst:):) myste lite med dem och s ågick jag hem  imörkret. Idag kom jag dit vid tio och då hade de barnbesök, grannarna deras var där med barnbarnen och kollade på dem, lite tråkigt att de han gå hem innan jag ko mannars hade de ju fått klappa på dem också.:) Åsnorna blev i alla fall glad då mattanten kom till dem:):):) tänkte gå en sväng med dem men det börja regna så de fick vara ifred idag också.:)
Har även följt med pappa till skogen idag för att kolla på var han ska jobba på måndag var lite roligt. :)
 
 

Hovspår i mitt liv - Blesi

Nu är det dax för lite minnen att komma fram och minnena tillhör en liten fuxfärgad islandshäst med Bläs, kort och gott så hete han Blesi också:) Han avr en mycket bra kompis med Glampi och de tyckte det var jätteroligt och träffas:) Blesi tillhörde Glampimattes kompis så ibland då hon hälsade på så fick även Blesi följa med till sevallbo och träffa Glampi:)
 
Jag träffade Blesi när jag var kanske 9 eller 10 år tror jag om inte yngre, minns inte exakt hur gamal jag avr men då kom blesimatte och syster ridandes på Glampi förbi hemma och jag ut i stövlar för att klappa på hästarna. När du var på väg hem igen så stannade de igen och den här gången så fick jag sitta på Blesi:) jag stolt som en tupp satt med benen rakt ut och sträkte på ryggen så jag nog blev någon centimeter längre. Enda hem till Glampi fick jag sitta på honom, sen fick jag borsta honom och klappa så mycket jag ville:):)
 
efter den gången så tog en ganska lång tid innan jag red honom igen, men jag ahr ridit honom ganska många gånger efter den första, och har alltid tyckt om honom, så snäll och mysig att sitta på. 
 
Våren  2010 fick Blesi somna in och vandra vidare till trappalanda av ålder och där har han nu sällskap av Skreppur och Glampi och säkert en hel del andra hästar också.
 
 
 

fram med den blå vagnen

fram med den blå vagne idag och fritz blev inte alls tagad att promenera, fick ta med mig hampuz också och det resulterade i att jag bara gick run gården två varv för Hampuz blev så rädd för vagnen så han fick gå lös en bitt framför:)
 
sötisarna stod och tittade då jag kom cyklandes idag:)
 
Fritz redo för en tur med vagne...
 
...trode jag, han vägrade gå om inte hampuz följde med.....
 
...Men Hampuz blev jetterädd för vagen då den började röra på sig så mitt tänkte äventyr blev til ltvå varv runt gårdsplan för hampuz fick springa brevid istället och en åsnehingst blir inte så populär om han springer lös ute på byn.:) jag minns allt för väll fritz hingst utflyckter som ung.
 
 
 
 

Promenad

Idag har det varit en suck och tråk dag.:) livet är tråkigt ibland och idag avr en sån dag, men några ljusglimptar har jag haft i alla fall tömkörde Fritz och kom typ tio meter sen frös han fast, stod och öste possetiva saker över honom men det hjälpte inte så Hampuz fick följa med endå, fast jag tänkte gå själv med Fritz, men det funkade ju inte, tråk åsnan.  Efter turen så puttsade jag grejerna och fixade lite och gick sen hem. Känns konstigt när Glampi är borta men åsnorna värkar redan glömt honom.
 
På eftermiddagen så gick jag en promenad med Tindra ner till sjön och det var mysigt har inte gått med henne på ett tag nu, när jag gick hem igen så hade äljjägarna kommit så de satt på pass efter vägen, tror de lyckades skjuta någon älg idag för pappa har inte kommit hem än.:) Roligt för dem:):) och bra för oss so mfår äta gott kött sen.:)
 
Älven var blå och fin i allla fall:D:D Så rogivande att sitta där ett tag.:):)
 

bra dag

Fin dag idag, var till åsnorna och myste med dem.:) och så är matilda hemma under helgen med Johan så har ju förstås umgåtts med dem också.:):) tog lite bilder på åsnorna.:):) Myst med Tass också, ullas katt.:) hur söt som helst:):)
 
 
 
 
 
 

åter en fin höstdag

Dagen började med en promenad med Fritz och Hampuz:) De skötte sig bra i alla fall Fritz han gick helt själv på hemvägen:):):) så duktig, Hampuz fick jag dra med mig, han ville inte alls idag.
 
Har även varit till Färnebofjärdens nationalpark idag också, ville ju se bäver men den är ju nattaktiv så det gick ju inte så bra, men fick se massor av spår efter bävern. Massor av träd so mde gnagit på. Sen så fick jag till min lycka se en Ekorre som jag han få någon bra bild på och så fick jag sällskap av en räv en bra bitt också, den dök upp på sidan av stigen och tycktes inte märka mig så jag följde efter den och den bara traskade vidare.:) roligt att få komma så nära ett vilt djur.:):):):) Dock så blev ju bilderna askassa på den då objektivet är super tunkt att hålla (japp jag skyller på objektivet, det är alltid objektivets fel om bilden blir dålig:P:)) Fick även se några paddor och några trollsländor.:):)
 
 
 
 
 
 

Lite Höstkänsla


Vidare till trapalanda

Idag vandrade han vidare till de evigt gröna ängarna i trapalanda, där Skreppur och Blesi vänrat p åhonom så ensam är han inte. Älskade Glampi min första sköthäst, min lärare och vän, stor saknad till honom. igår gjorde han ett försök till ett bocksprång i hagen då jag fotade honom på ängen framför huset, han krökte på nacken och pep till och for i väg i en serie trav steg som övergick till skritt då benen inte riktigt orkade busa så som han vill, sen kom han endå fram till mig inna jag gick därifrån med en djupt muller från magen, en gnäggning som var ett farväl. 
 
Har otroliga minne med honom, som när vi har galopperat på stubåkrarna om hösten och lika full fart på åkrarna om vinten då snön sprutat om oss. när vi träffade på älg i skogen och när vi var på äventyr ute i det gröna. alla turer innan jag fick tag på honom i hagen, kunde ta allt från 10 till 30 minuter och ibland mer men trots det så var man aldrig sur när han lät sig fångas. Han har aldrig varit elak mot mig utan gjort allt på ett sätt som får en att lee. Han hade alltid sin lösningar på ideér och kom alltid med påhitt som slutade med att vi stod bland granarna och inte gick på stigarna. Han ställde upp i vort och tort och alltid till 1000% gjorde alltid sitt bästa.
 
Stor saknad till dig, nu får du böja på nacken och pipa iväg till de gröna ängarna precis som du alltid gjort med Skreppur och Blesi vid din sida och leva evigt där med friska ben och bara ha det bra. du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.
 
Glampi 1981-2012.10.01

många fantastiska minnen:):):)
 
Han var en riktigt gobit:):):)
 
<3<3<3 Stor saknad<3<3<3