Ledig

Jag trodde inte detta skulel hända mig men idag då jag är ledig så åkte jag hem till min mamma coh min pappa för lkite längre sovmorgon och bara för att ha det lite ohästigt i två dagar.:) men emn i alla fall, idag så tog jag bilen in till Gävle för att uträtta lite ärrenden, så går jag där på gävlens torg och springer ihop med en klasskompis från högstadiet, hur stor är sannorlikheten til ldet.:) hon ska för övrigt åka till England i ett år och hon åker nästa vecka tror jag det var så bara en sån sak är ju rolig att få träffdas innan  hon reser.:) vi små pratade en stund och sen gick vi skilda håll igen, jag avr ltie upprymd över händelsen, sånt brukar aldrig hända at tjag springer på folk jag känner. :)
Tog en sväng till Biblioteket också och där var det ju ommublerat så det stod härliga till, hittade inget så jag strossade runt bland hyllorna med böcker och försöker hitta rätt och så helt från ingenstans så står en gamal gymnasiekompis där och letar efter en bok, haha hur stor är sannorlikheten att träffa någon man känner på biblioteket lixom.:): det var förstås jätte roligt att träffa honom igen, haha pratade en studn coh sen tog vi olika vägar och jag avr åter igen lite gladare två personen helt spontant ihopspring på stan och allt under en timme.:) haha, och jag som int eär i gävle så ofta längre, men just idag så springer man ihop med två gamla vänner.:)
livet är konstigt ibland.:)
 
 
 

knoppar

Knoppar ja sånan har det blivit mycket av de senaste tre fyra åren, öf rknopapr ska det vara på tävling på dressyrsidan är det mer självklart men jag tycker även att hopphästar ska ha det, knoppar ger ett mer elegant intryck  med det samma tycker jag och elegant ska det ju vara på tävling.
  Här på segersta knopapr vi även då vi visar hästarna för kunder sammt då vi ska filma dem till hemsidan exemel men också om Mads har kurs och de ska gå med på hans clinicks och så förstås alla tävlingar som vi åker på.:)
 
När jag gör knopapr så gör jag de så kallade "flyinge knoppar". Dessa knopapr görs på följande sätt:
 
1. Dela upp mannen i lagom stora delar, detta är ju upp till var och en hur många knoppar man vill göra, men en man rymmer oftas 8-10 knoppar  och sen kan amn alltid göra fler eller färre beroende på storlek.
 
2. Dax att börja fläta, Jag flätar oftast en och gör knoppen direkt på det eftersom det går fortare (enligt mig) men man kan ju självklart flätta alla sektinoner inna man rullar upp alla till knoppar, det är ju en smaksak.
 
3. Gör sjävla knoppen, jag har då redan fäst själva flätan med en gummisnodd, så nu tar jag en ny och fäster den i änden på flätan, jag har då snodden melaln tummen och pekfingret och sen så rulalr jag flätat mellan dessa fingrar genom själva snodden, lite luddigt men ska göra en foto serie åt er som vill se hur det går till.:) när jag når mankammen så är allt sammans en liten boll och ajg fäster allt genom att sno snodden några avrv runt den färdiga knoppen, om hästen har en tendens att skaka på sig mycket så brukar jag fästa med en extra snodd för att vara helt säker på att det håller genom hela programet.
 
Jag gör oftast ganska många knoppar då jag är på tävling då jag tycker det är snyggast, på Weine får det plats 10-14 stycken då blir det som et tpärleband längst med halsen och han ser riktigt maffig ut (enligt mig, medan jimmy har plats för 17 stycken har fått med 18 en gång men då hade jag ganska mycket tid. När man gör så många knoppar så blir de oftast mycket tätt och smått och pilligt så det gäller att ha tungan rätt i munnen.:) men på en del så är de titne ens finnt emd små och många så då får man göra störe och färre, men jag har som en liten regel att aldrig göra mindre än fem, för då blir det så himmal stort och klumpigt tycker jag.
 
jag knoppar oftast på tid och ganska ofta så finns inte jätte mycket tid att fixa och trixa så man måste ju ha lite kvickhet i fingrarna och ju fler man gör ju snabbare blir man, jimmys man med 17 stycken knoppar tar ca 25 minuter för mig, Weien gör jag på ca 20 min, just dessa två är väldigt coola då man knoppar, de sover i stort sätt  under hela tiden så de tgör ju att det går lite fortare.:):)
 
Många använder vatten på manen innan de börjar knoppa frö att få mer jämna sektinoer, men jag föredrar att jobba utan vatten då jag tycker det blir bättre då men det är helt en smaksak. Däremot så använder jag en hårnypa för att få undan övrig man under knoppningen, vilket jag kan rekomendera starkt, mankam anvöder jag också för att fördela manen men ibland så använder jag bara fingrarna att fördela och dela upp manen med. :)
Jag tycke rockså att manen inte ska vara för lång då mna knoppar, jag tycker att dne ska vara ganska kort för då blir knopparna jämnare och lättare att fästa.:):)
 
Här komem rlite bilder också på bnopapr jag har gjort.:):)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

en liten sammanfattning

tja bloggen, lite dålig på att blogga här (igen) jag lägger all tid på Weine både i verkligheten och på bloggandet.:):) så ledsen för det för er som följer mig på min egna blogg.:) Men den senaste tiden har det faktiskt hänt lite grejer  i mitt liv.:o:o helt otroligt, i veckan fick jag tid över och klippte två hästar på en förmiddag:):) sen ahr jag hunnit med att slå mig själv med ett kedjegrimmskaft så nu är knäskålen blå, jag har kört lastbil, hihi var nämligen tvungen att backa den för pappsen avr p åsegersta i går och hög ner träd och för att förberdea inför en ny parkering och då var han tvungen att fälla ett av träden precis där lastbilen står parkerad och då Mads hade bråttom iväg och tyckte att jag kunde göra det så fick jag (med lite lätt skakiga knän) flytta lastbilen helt själv helt enkelt.:) är ganska stålt över mig själv som klarad av det men lite krongligt var det allt lätt är det inte kan jag säga, men känslan då man klara något som man aldrig trodde att man skulel göra är så härlig.:):):) nu är jag förstås ännu mer taggad att fixa detta:):)
 
jag ahr även longerat endel, mest weine faktiskt, han är knasig ena dagen går han som en klocka och ena pipbockar han varv på varv och det går inte att få stop på honom. Jag longerar honom antingen i "pessoasele" eller "chambon" det är två olika inspänningar som vi använder ofta här på segersta, jag gilalr båda på olika sätt, Pessona tycker jag är bra för då får hästen jobba lite mer med bakkärra. chanbongen är lätt att använda och den gör så att hästen arbetar i en lägre form.
 
Pessoan
 
Pessoan
 
Chambon
Chambon
Nästa inlägg kommer handla om knoppar och hur jag gör dem.:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Piggelin

idag ahr det varit en kylig dag, vinten har värkligen bitit sig fast här på segersta, men idag har i alla fall solen försökt värma våra kinder, vilket förstås gör mig lite gladare.:) men annars så ser jag fram emot kommande vår och sommar, vilket förstås många säger så här års, och när man väl är där så vill man att gnistrande snötäckta ängar ska finnas igen så man kan galoppera i full fart.:)
Idag har i alla fall Weine varit på piggelinhumör, och då han är det är han en fantastiskt rolig häst att ha och göra med, vi tog en joggingtur runt gården på morgonsidan och med det menas att jag går lite fortare än vanligt och att han kröker lite på halsen och ancken och travar brevid, inget bus utan abra lugn trav så jag kan gå brevid, vid såna tillfällen älskar jag honom mer än något annat, dom stunderna då han har glimten av godhet i blicken dom stunderna är dom bästa.:):):)
 
På EM kom Mads för att rida på Weine och jimmy han red även Chuppa och alla tre var finna, Weine var förstås bäst (enligt mig)  han är så fin min prinskorv.:D:D:D:D
 
har även hunnit med att vara sur också men det gick över ganska fort, då det igentligen är mycket dumt att vara sur.:)
 
Mads och Maria är hundvakt åt denna söta vovve i tre veckor, hon heter Maja och är av samma ras som Gadde, Japp Gadden älsar en kompis i sin egen storlek.:) Maja är dock lite tillbakadragen  då det kommer till hästarna, de är stora och läskiga men hon vil lså gärna vara med endå och då vill hon frmäst vara med Mads men hon har koll på honom på behörigt avsatånd.:):):) så söt.:):):):)
Min älskade vän <3<3<3<3<3<3<3
jaja, jag är i alla fal lglad över att få ha med honom och göra, han verkar ju inte fullt så nöjd.;);)
Men att vara utomhus i snön är skoj, tyckte Weine minnsan, han ville gå fler varv runt björkarna på gårdsplanen än vad Mads ville, hahaha så söt:):)
Efter en hård dag i Weines liv så får man äta Eftermiddages målet liggandes ner och sova sammtidigt.:):):)
 
 
 
 
 
 

Svart på vitt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

kort och gott

idag har jag varit mer eller mindra knasig.:D på et tpossetivt sätt, lite arg ha rjag också varit men det var enbart Weines fel, säger bara, MADS KOM HEM!!!!!!!!! DIN HÄST ÄR FÖR PIGG FÖR MIG NU!!!!!!!! han var så jobbig idag, han fick för sig att det inte gick att gå in genom dörren till stallet, åh om man får för sig något sånt när jag är med så är man int evärm många kronor.
  Men som alltid så förlåter jag ju honom efter en stund så vi skildes åt som ett kärt gamalt par endå.:D:D:D
Och jag är helt kär i min nya mobil, speciellt kameran, den är som en systemare!!!
D2 blev även färdig klippt idag och jag är så nöjd.:D:D:D
 
tagen med mobilen.:D:D:D:D
 
 
 
 

spöken

Vilken dag, helt otroligt. Jag är färdig som artist. Haha igentligen har själva jobbet varit jobbigt men min kropp har sagt upp sig helt, haha för det också. För det ända som hänt är att jag ich maria har bytt uppgifter på morgontjänsten. Innan jul hade jag handom skritten och hagutsläpp och maria mockade, nu har vi bytt och min rygg hade glömt att man använde musklerna i ryggen under mockning så ja ni kanske fattar mitt problem, japp träningsvärk. 
Weine har i alla fall varit snäll idag. Mys farbror är vad han är den hästen älskar honom verkligen. :-)♥♥♥ 
på em var det dax för d2 att komma till frisören ( jag) och han var överraskande snäll, fick klippa hela kroppen+magen+båda bakbenen. Helt galet han har varit ganska dum innan men idag var han hur snäll som helst. Imorgon ska huvudet frambenen klippas och så lite små ditaljer ska dixas swn är han klar för denna gång.:-) 
 
Då jag gick hem så fick jag sällis av jenny som också skulle hem:-) vi tog vägen förbi mads och maria för jag skulle hämta lite hundmat då hundarna ska bo hos oss i natt.:-) 
Vi går längst med gången och ropar efter hundarna som för stunden var borta, då plötslig ser vi en hund gestalt vid pumphuset så glada på rösten ropar vi "gaaaddddeen, kom då" ja ni vet väl hur fånig man låter då man ropar på en hund. Gestalten rör sig inte, så vi ropar igen, fortfarande ingen reaktion. Lite frysen i ryggraden blev i alla fall jag. ( då det finns gårdsspöken så tror man ju det värsta.) Gestalten försvinner helt plötsligt mitt framför ögonen på oss och om inte jenny varit med hade jag vänt direkt och sprungit tillbaka till stallet,  den bara försvann, poff!!!!
 
men då vi kommer närmare så var det ju bara gadden som låg platt på magen och var hur nöjd som helst. Jag var lättad av detta så nu ska jag nog kunna sova inatt också.:-)
 
Tjing

Back to work

NU mina vänner är jag tillbaka på jobbet och vardagen iogen. ÄNTLIGEN!:D:D om mna får vara helt ärlig så är jag inte så road av att vara ledig så länge (även fast det bara blev en vecka). Jag vet ganska konstig är jag men jag älskar mitt jobb så pass mycket att jag hellre vill göra det.:D:D:D sen har ju förstås min prins Weine mycket med länktan tillbaka till jobbet att göra också, har saknat honom.:D:D:D
Han välkomnde mig med spetsade öron i morrse och då blir man bara så glad då man ser sånt:D:D han är alltdi så possetiv:D:D
 
Dagen har inneburit en helt del promenader då pollarna har lite viloperiod just nu så de som inte skulle gå med skrittmaskinens hjälp fick vi promenera med för hand, det är ju allt jimmy och Weine som gås för hand men nu är det några fler också.:):) så många promenader idag alltså:D:D
 
Maria och jag oragniserade på logen också och vi var så nöjda med vår insatts så vi mest flummade runt tillslut men kul hade vi.:):)
 
På kvällen åkte vi till Bålsta hela gänget och åt middag för att Jon ska flytta hem till Danmark igen så vi ville avsluta med en middag och det var riktigt trevligt:):):)