så där nu har jag fixat och donat

så där nu har jag fixat och donat så nu kommer jag hem den 27 december.:):):) åker flyg från amsterdam och sen tåg från köpenhamn till GBG och där ifrån ska jag ner till Varberg en sväng och sne hem mot Gävle tillsammans med pappa som ska ner till GBG för att hjälpa syster min att flytta.:):):) så nu kan jag andas ut lite, nu får jag börja bli nervös inför flyggturen och byttet till tåg i köpenhamn istället.:) kommer ju gå vilse i Amsterdam den flygplatsen är väll jättestor eller är det bara något jag hört. jaja hinner ladda i en månad så de ska nog gå bra.:)

glad

idag ahr varit en bra dag och ja alla värkar vara glada i stallet.:) så då behövde jag inte känna mig ensam med det humöret, för jag är nästan jämt glad.:) var kunder här på Romeo och Whoopi på eftermiddagen och det såg finfint ut.:):)

sen har det inte hänt mycket mer idag.:)

får ta mig en foto runda i stallet någon eftermiddag snart så det blir lite bilder på bloggen igen.:):)

hare bra hej.:D:D


Cash In

det blev lite hästfotografering idag, Cash In fick vara modell och jag ger honom godkännt, han tyckte det var lite roligt tror jag.:):)


poppohästar på bild

nu har jag varit ute i stallet och fotat lite men det var inge roligt för ljuset var kast så var tvungen att använda blixt:(:(  så blev inte så många bilder som jag tänkt men några blev det.:)


Finna hingsten MB som är jättesöt  tycker jag men supersur, men snäll endå, han ser ut som en isbjörn med all päls men han är söt.:):)


Whoopi, en brun bitch, som sofia rider:) och som jag rider ibland också.:):)


Cash IN, Karros polle:):) fick också vara med:):)


Black beauty, friserhästen som jag är kär i :):):)


:D:D:D:D:D:Den bra dag

idag ahr det varit en bra dag, har varit lugnt och skönt och jag ahr varit glad, och det var ju ett tag sen.:) så det var skönt att få vara det.:) fick rida tanterna i dag, red dem  iskogen och galopperade och travade dem, var roligt faktiskt, men jag vet inte vad som har hänt med mig för jag känner mig super osäker när jag rider nu för tiden, tycker det är jätteläskigt att galoppera t ex. är rädd varje gång jag ger galoppskänkel, på hästen jag sitter på, kanske för att jag vet inte om den ska flygga i luften eller fatta en fin lugn galopp utan att dra iväg som en kanonkulla. men får hoppas jag hittar tillbaka till mitt gamla jag snart.:)

kan även medella att jag kommer hem till sverige till nyår och då för att stanna kvar.:)

ha en fin kväll allihoppa:):)

imorgon utlovar jag finna bilder på fina Cash in.:):)


Nostalgi i barnprogram

FJANT!!! Här mamma:):)har man tråkigt och är på kast humör så kollar man på detta.:) då får man sig ett gott skratt:):)


Nu har jag set min andra film på hollänska

Nu har jag set min andra film på hollänska och det blev förstås denna:):):D:D:D:DDen var riktigt bra, de har lyckats med den tycker jag, följer boken väldigt bra och har med mycket detaljer som jag gillar från boken.:):):) och den slutatde på rätt ställe också tycker jag, för nbu vill man värkligen se andra delen också, och så måste man vänta ett helt år på det.


jag är förvirrad

nu är det inte långt kvar tills jag ger upp detta, tycker det bara gått utför den senaste tiden, enligt mig är det inte alls bra men jag kämpar på i det tysta endå, för jag är för nervös för att ta upp det, vilken reaktion jag komme rfå och följderna, men åh andra sidan så ska man ju tydligen vara egoistisk i denna branch, så det är väll bara att ta tag i saker och ting och släppa allt och gå flyga vidare. jag har gjort mitt på denna plats nu så nu står jag vid ett nytt vägskäl och vet inte vilken väg jag ska ta. Den som går mot nya äventyr eller den som fortsätter p ådet gamla livet.


kan man få mer flashbacks än vad jag fått idag eller??

idag har värkligen dagen avrit up poch ner, gick upp vid åtta för att gå direkt ut til lstallet då jag inte var sugen på frukost för jag hade så ont i halsen så ja, men efter att jag mockat mina boxar så gick jag till lastbilen och tog en liten frukost i alla fall.:) sen red sofia whoopie och argo och sen var det lunch, korv och mos blev det. 

Efter lunchen så försvan först sofia och jan för de skulle åka och kolla på nogon häst och sen brast allt känndes det som, själv har jag inte med saken och göra eftersom de är melaln de som jobbar i stallet (Carro, Ida och marco) men man blir ju endå mitt i allt då man är här i stallet och jag kännde bara att jag drogs bakåt i tiden en anning. Sen blev det bara värre och värre tror jag, för helt plötsligt var jag ensam i stallet, kunde inte hitta någon, men hittade Carro tillslut i alla fall och pratade lite emd henne.

Då allt lugnat ner sig en smulla och dagen tagit slut så åkte vi till IKEA och åt middag det blev köttbullar för mig och de tvar så gott.:):) sen köpte jag pepparkakor och choklad där också.:):) 


Åh jag ahr sådan hem länktan nu så jag vet int evad jag ska ta mig till, imorgon ska jag i alla fall försöka ringa till mamma eller pappa så jag får prata med dem en sväng.:):) saknar dem så himmla mycket .:):D

 

Tävlingen är över här i Lódz och här kommern en sammanfattning av helgen

Fredag

Dagens tävlingar har varit bra, Olijfje kom 12 i 1.30 och Rolex kom två i 1.40 och romeo tror jag kom typ 12. Eller så i 1.40 så vi är nöjda så här långt. men lite dramatik han vi med också, för på framridningen då Sofia började hoppa rolex så går tygeln sönder så jag får springa till stallet och hämta en ny tygel, sen så tappade jag rolex finna roset också, ganska klantigt men får hoppas att vi får fler i morgon och på söndag. På kvällen åkte vi till jans hotell och åt middag och hade trevligt, och jag fick träna engelska med så det var roligt. Tycker det är lite lustigt för jag förstår väldigt mycket men sen när jag ska prata själv så hittar jag inte orden då är det som om jag inte kan språket alls, så irriterande men pratade lite med en Pollak som jan känner som också åt med oss, och det gick riktigt bra.

Lördag

Idag var alla tre pollarna jättefinna tyvärr så hade alla ett ner i sina rundor så det var lite tråkigt, men annars var de super duktiga. Han med att kolla lite på showen idag också, voltige, kadrilj, frihetsdressyr med ingen mindre än
Jean-François Pignon han är verkligen jätteduktig, har sett honom tre gånger under de senaste två veckorna för han var även i Wierden, sen var det duell med tvåspann också det var roligt att se, damsadelridning, höjdhoppning och högsta höjden slutade på 2 meter och det var en som klarade det. De hade även cowboys, ungerska showryttare och horseboll men inget utav det såg jag inte då jag ju faktiskt hade tre egna pollar att hålla koll på.

På kvällen blev det krogdebut för mig, tillsammans med Sofia och Jan riktigt roligt jag var dock bara med då vi åt middag elva på kvällen sen åkte vi till lastbilen och där hoppade jag av medan de andra åkte vidare och vad jag fick veta senare var att de haft mycket roligt och kommit hem fyra på morgonen så är glad att jag valde lastbilen, och apelsinjuice med vodka i är ingen höjdare tycker jag, men jag drack upp.


Jean-François PignonSöndag

Sista dagen på tävlingen allt kändes toppen på morgonkvisten, kallt var det sju på morgonen men, tapper som man är så går man upp och fodrar och fixar i stallet. Första start var 12.00 för oss idag så det var lugnt där ett tag. Olijfje var först ut och red felfritt, vi blev mycket glada, i omhoppningen rev hon två hinder men fick en fin röd rosett endå. Så det var roligt. Sen blev det full fart då Gran Prixen 1.45 startade för romeo hade start nr 2 och rolex start nr19, men sofia hade tre groomar idag så allt flöt på väldigt bra, jag fixade hästarna, jan hjälpte henne på framridningen och Luck gick med dem och filmade ritterna, vi var ett bra team helt enkelt.

Romeo var först ut och han var tagad, han hade precis innan Sofia kom blivit klappad och fotograferad tillsammans med sin polska fanclub (det vill säga ungefär tio stycken barn som tyckte han var jätte fin) så han avr på bra humör, och skrälde till med att hoppa felfritt. Och sen även felfritt i omhoppningen så 3 blev han och fick rosett, buckla och segertäcke.

Rolex hoppade även han felfritt men i omhoppningen rev han första, men kom 5 endå så han fick också rosett, vi var mycket glada allihopa.

Kvällen blev en god middag på jans hotell och sen hem till lastbilen, imorgon bär den långa resan på väg hem av och det kommer ta oss två dagar även denna gång, stannar i Berlin över natten så hästarna får villa lite.


Olijfje


Romeo


Rolex


Rolex <3


Tävling i Polen - Lódz

nu är vi här i staden Lódz i Polen på tävling över helgen, en så länge värkar det vara en bra tävling. Hästarna startar i kväll så det blir lugnt fram tills dess.:) vi reste i två dagar för att komma hitt, så det var långt att åka.:) men jag sov nästan hela resan så det var skönt, vi stannade i Tyskland på ett stall för att villa över natten och så fortsatte vi i går, och kom fram till tävlingen runt middags tid i går.:) och vi har fått sett båda Polska landsbyggden och horor efter vägen, såpolen var lite som jag trodde det skulle vara.

och så en bra nyhet, eftersom det finns internet här så kan jag uppdatera er med bilder och text hela helgen:) för denna tävling är lite som Globen hemma i sverige så jag kan nog få med lite bilder också.:D:D hörs senare:) nu är hästarna hungriga p ålunch:):)


pay and jump

idag har det varit lite rörigt, för först skulle vi åka på pay and jump på morgonen sen blev det vid eftermiddagen och tillslut så kom vi i väg på kvällen, det var rörigt för mna fick aldrig några klara besked om vad som skulle hända. vi åkte med tanterna och det var jätte duktiga. men fy fasiken vad kallt det var, båda sofia och jag frös hur mycket som helst.

när vi äntligen kom hem till gården igen så blev det fiskpinnar och potatismos.:) och sen skyp med bästa syster elinor.:):):):):):D:D saknar henne SÅÅÅÅÅ mycket:):)<3<3

Och imorogn bär det av till Polen på tävling roligt roligt:):):)

Blogggen fortsätter efter helgen.:)
ha det bra hej:):)


Här bor jag nu


Närmaste stad, heter Almelo men byn som vi bor i heter sibculo.:)


följ de blå pilarna

idag är det söndag och ledig dag för alla här p ågården, sov till elva tror jag hon var klockan, åt lite frukost och efter det så har jag försökt fått kontakt med internet som inte ville vara min vänn idag, kom tillslut in på det vid två tiden och vid tre tiden så bestämmdes det att jag och karro skulle gå en promenad så vi knallade iväg, jätteskönt att få komma ut och det finns hur finna vägar som helst här att gå på och om man fick så skulle jag rida på dem också men här finns ingen Allemansrätt så här får man inte rida vart man vill.:( så det är lite tråkigt.
men karro var mycket trevligt sällskap och vi pratade om massor.:):) och så kom vi hem till gåren igen vid sex tiden så sista bitten fick vi gå i mörkrtet, men vi hittade hem i alla fall.:):)
Hade kameran med mig så tog några bilder i farten då vi gick.:):)
Ni förstår varför jag bara ville ha en häst och galopperat här.:):)En dag med lite sol

idag har det varit en bra dag, Sofia red Argo runt nio och hon hoppade honom och han var riktigt fin faktist.:) sen var det rolex tur och det blev lite studs med honom och han var fin.:):) Rolex har varit en riktig sötnos idag, för när jag hade mockat så lägde han sig ner och sov i det nya spånet och då gick jag in och myste med honom och satt där i en kvart och bara myste hur mysigt som helst.:):):):)

sen red jag och sofia ut på Whoopie och olefeje de två tanterna som sofia ska rida för jan.:) det var riktigt trevligt.:) sen så var det lunch och efter det så blev dagens nästa projekt att klippa Romeo, och när man ska klippa honom finns så måste man:

1. ge honom lugnande
2. ge honom lugnande en gång till
3. bremsa
4. börja klippa huvud och ben
5. klippa kroppen
6. akta fötterna så de inte blir mos

ja alla dessa steg gjorde vi men numer 6 klarade jag inte riktigt då han klev på min vänster fot en gång då han kastade sig framåt.:) men den är hel och jag är glad endå.:):)

nu ska vi ha vampyr maraton, med bella och edward.:):)

hare bra hej


detta har hänt i mitt liv den senaste tiden

detta har hänt i mitt liv den senaste tiden.:):)

Nu har det gått en vecka sen sist jag skrev här på bloggen, varför undrar nu? Ju för att jag har varit bortrest, är det fortfarande för visso men har tillgång till internet så passar på att skriva och uppdatera er lite hemma i Sverige. Jag är i Holland av alla platser och det är toppen i galoppen här, bor på en jättefin gård med Sofia och våra tre hästar Rolex, Romeo och arg plus 31 stycken till, Sofia ska nämligen prova jobba här ett tag så jag har följt med för att vara hennes groom, för hon kommer tävla en del så då ville hon ha med mig.

Första tävlingen i Holland blev Wierden som ligger ungefär en halvtimmes bilväg bort från gården så det blev nära och bra. Vi skulle tagit med oss alla tre men Sofia trodde det skulle bli för svårt för Argo så han fick bli kvar på gården och på fredagen då jag skulle göra inordning Romeo så var han som vanligt ganska grinig och nervös, men eftersom han brukar vara så så tänkte jag inte mer på det. Så när jag kom ut på framridningen så ser jag klart och tydligt att det är något fel på hästen, han är alldeles bubblig över hela ryggen och magen, såg inge bra ut men gick fram honom åt Sofia så när hon kom så blev han helt förskräckt han ville inte att hon skulle komma nära så hon ringde jan som kom ut han också och han i sin tur ringde hans veterinär och så tog vi in Romeo i stallet igen, veterinären kom och kollade på honom och tog blod för att få reda på vad det var. Sen tyckte han att han skulle köras hem till lagården igen så jan fixade en transport så Romeo fick åka hem och jag fick följa med eftersom han är lite knepig att lasta och så.

Väl hemma på gården så fixade jag med honom lite och myste, skulle åka med jan tillbaka till tävlingen sen så fick ju vänta på honom eftersom det kom någon kund tror jag det var så fick vänta i nästan en timme, men tillslut åkte vi i alla fall, pratade lite men mest satt jag tyst som jag brukar göra med nya människor, det gjorde nog inte så mycket för han pratade i telefon och rökte och drack Coca Cola samtidigt då han körde så han hade inte riktigt tid att prata med mig tror jag. Men lite pratade vi i alla fall, eller han mest jag försökte svara så gott jag kunde med min engelska som inte är toppen men det går framåt kommer bli en fena på det om någon vecka tror jag.

Missade Sofia och rollepolle med typ två minuter eller så, så fick ta honom från framridningen bara, tur att Jessika var med så hon kunde gå in som groom åt Sofia medan jag var borta. Dagen blev med andra ord inte alls som vi planerat.

Lördagen var helt okej, Rolex rev i båda klasserna så det var väll inte helt okej men jag tyckte han såg fin ut en då, han fick i alla fall massor av kärlek och godis av mig eftersom han var själv kvar. Så han mådde nog ganska bra igenligen.

På lördagen efter klassen så skulle vi åka hem till gården och den låg ju bara en halv timme bort men det tog oss en och en halv timme att komma ditt en då för vi körde vilse och så körde vi i cirklar men tillslut så kom vi hem. När Sofia berättade för jan så skrattade han bara åt oss.

På söndagen så red Sofia Argo och sen även de två stona som hon ska tävla åt Jan, sen åkte hon och Jessika hem mot Sverige och lämnade mig kvar med hästarna.

Måndagen var lugn för m in del gjorde klart mina tre hästar före lunch och sen så fick jag rida Jans två ston för Sofia tyckte jag kunde göra det, så det var roligt att få göra det. Sen hjälpte jag Ida att logera två hästar också så hon skulle bli klar någon gång (tror hon uppskattade hjälpen lite) när klockan slog fem eller något liknande så gick jag ut till lastbilen och ringde hem till Sverige till pappa och det var så skönt att höra hans röst igen och han och jag pratade en stund, det kostar ju en del så pratade inte så länge men lite blev det i alla fall.

Tisdagen bestämde jag mig för att longera alla mina fem hästar så de fick röra på sig ordentligt. Resten av dagen blev till att försöka komma åt internet men gick inge vidare så bad mamma ringa mig så jag kunde få tag på de uppgifter jag behövde, så allt löste sig.

Onsdagen den har varit bra har haft en frisör och spa dag för hästarna idag, Argo och Romeo friserade jag manarna på och rollepolle fick bada och stå i solariet sen gick jag en promenad med stona och fixade deras manar och på whoopi fixade jag även öronen på också, när jag var klar så hjälpte jag Ida att frisera några hästars öron också, och efter eftermiddagsrasten så fick jag klippa häst, Dino såg ut som en lurvid brunbjörn så han prioriterades, Ida frågade först Marco om hon fick klippa men han tyckte att det inte fanns tid så jag erbjöd mig att göra det och det var helt okej, så fram med klippmaskinen och så var vi i gång, Dino är en liten brun tre årig hingst som är hur söt som helst och när all päls försvann blev han ännu sötare för det fanns ju faktiskt en häst bakom all den björnpälsen. Och inte nog med det, första gången han blev klippt i sitt liv och han står blixt stilla som ett tänt ljus och jag kunde klippa nästan hela hästen utan att använda bräms, helt otroligt, Ida behövde först hjälpa mig brämsa då det var dags för huvudet och benen men, det hade nog gått en då utan bräms men vilken häst hur mysig som helst.

bilder på stallet

Holland

hej bloggen var ett tag sen, får se när vi träffas igen, för jag är på lång besök i Holland och vet inte när internet vill vara snäll mot mig nästa gång så, men men nu vet ni var jag är i alla fall, håll ut så ska jag fixa mer info om hur det är här när jag har mer tid med det.:)
ha det bra hemma i sverige så länge så ses vi snart igen hej då.:):)