Resultat av fotografering 30 mars 2014

Resultatet av gårdagens fotografering av Zick Zack och Maria:D:D:D:D är riktigt nöjd med bilderna.:) inom kort kommer det bilder på fler av gårdens hästar:):):):)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

två mysdagar med hästarna (mäst med Mr W)

Härligt med Våren tycke rjag, blir så glad av solen och värmen som tränger sig på runt husknutten:D:D har inte hänt mycket här, haft två lugna dagar då Mads varit på strömsholm på tävling med D2, chupa och HM så det betyder att maria fick vara med på tävling denna gång då det är "hennes" hästar.:) erkänner att det varit skönt att pyssla runt hemma, städat överallt har vi gjort, hade viljat högtryckstvätta men så blev det inte, kanske till nästa helg vi får väl se.:):)
Mina grabbar har i alla fall haft det kanon i solen med mig, de fick gå utan täcken både idag och igår på EM promenaden vilket jag tror de uppskattade i alla fall Mr W som skulle stanna hela tiden och klia sig och om inte han kliade sig så skulle jag klia honom, jag är ju tydligen hans privata kliare nu enligt honom.:):) Men mysigt har vi haft i alla fall.:):):)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lite små segt eller vad säger ni??

lite små segt här men jag är frisk igen i alla fall och jag ahr hunnit med att vara ledig igen också:D:D ledig sjuk ledig har det varit.:) nu jobbar jag lite fram till nästa onsdag då är det ledighet igen.:) hästarna är snälla i övrigt om man bortser från i morrse då ZZ sprang så fort ut ur sin box att jag inte riktigt han flytta mig, hon tog min fotknöl och lite av resten av högerfoten också för den delen, och sid, jag menar DIno var i min andra hand och blev helt förvirrad han också så två förvirrade själar och en lite mindre glad eskimå i mitten promenerade till skrittmaskinen en mycket tyst promenad.:) Mads började rida vid halv åtta och han hade sju eller åtta hästar som han red på ett rullande schema, jag langade första halvan av högen pollar och maria tog halvlek två.:D:D Solen har strålat varmt idag och våren har värkligen kommit igång här p åsegersta.:D:D:D imorgon är det åter igen full rulle men jag gillar ju sånt så det blir nog roligt.:D:D:D:D

kräkis

Jaha. Jo men alltså den underbara dagen i förgår avslutades med en natt liggandes på golvet med huvudet riktat ner i en hink, inge vidare men magsjukan drabbade mig också. Så gårdagen spenderades under täcket i sängen. Försökte mig på en promenad runt i lägenheten också men insåg att det var omöjligt då magen skrek i protest till rörelsemönstret, tillbaka i mitt rum på golvet och huvudet ner i hinken helt enkelt.
 
Idag däremot mår jag bättre jobbade i alla fall, kanske inte till 100% eller rättare sagt absolut inte till 100% men kanske till 60-70%. :-) får hoppas att det är 100 imorgon. :-) har igentligen inte mycket mer att komma med idag så lämnar över till weine istället.:-)
 
Tjing

vilken underbar dag

Vilken ffantastikt bra dag jag haft idag...vaknade med en känsla att detta skulle bli en riktig super dag. Den känslan försvan lika fort som den kom ungefär, för utanför fönstret hade det blivir 1 decimeter snö under natten så där försvann våren också.:(( 
 
Pulsade genom snön mot stallet, fortfarande positivt till dagen.:) MEN efter två minuter på jobbet så blir den positiva känslan inte 100% längre. Westerberg ringer på Stalltelefonen och medelar följande:
 
"Jenny, maria är sjuka så det är du, marta, mantas, adam och maikel som jobbar." 
 
FANTASTISKT!!!! tänkte jag. För mig är detta besked som att jobba själv.  Jag vet att de andra är där och hjälper till men jag är den enda av oss som har häst in i benmärgen.  Och jag var inte direkt sugen på att "lära upp" någon just idag. Plus att alla utom mantas har haft magsjuka de senaste dagarna och är inte helt 100% än. Så ordet kaous sväbade runt mig hela morgonen.  Men nu till morgonens ljupunkt, mads ringde till mig typ halv sju och säger de magiska orden jag kommer ner och hjälper er. kan man bli mer glad av att höra dom orden:-):-) han är värkligen bästa chefen.:-) och jag lovar han kan mocka också. Tips till er som vill upp till toppen, var inte rädda för att få skit under naglarna, det är inte mads ich se hur bra det går för honom.:-):-)
 
Dagen blev ytterligare lite ljusare då annie vid nio tiden kommer till jobbet och det var guld värt att hon mådde vättre idag. :-)utan henne hade jag nog jobbat än:)
 
Mads red en del hästar idag (typ alla) ich några blev longerade. Vi var klara till lunch för på em inledes vår första hemma tävling. Och mads var med på lorren och D2.:-):-)  
 
Efter tävlingen ( runt fem) så lastade jag och annie in ZZ i lastbilen och åkte till forsby (där våran andra gård ligger,  ska berätta mer om den i ett annat inlägg.) Ich lämnade henne där och mockade lite ich fixade lite där sen hem och dagen tog slut vid halv åtta.
Trött, huvudvärk,  ont typ överallt. Jag brukar inte klaga eller gnälla men kände att jag fick göra det nu. Men jag ger mig själv en klapp på axeln för dagens insats och en fet guld stjärna. 
 
Det gick bra på tävlingen också. Nästan bara segersta i toppen:-):-):-):-):-)

Trodde det var vår nu...

...jaha då var det snö igen! jag som trodde våren kommit till sverig men nej inte än. Sopade av ett tjockt lager snö från bilen i morrse då jag skulle åka till Gävle, mindre rolgit då snöborsten var inne i bilen och jag utanför. Men efter en stunds svordommar och morrande så ficik jag i alla fall tag på snöborsten och då gick det ju lite lättare:):) kom iväg tillslut i snövädret och då vägen inte var plogad så fick man gott åka i bilspåren som redan fanns där på vägen, lite sladd fick jag också men sånt är bara roligt enligt mig så länge man är kvar på vägen och det var jag ju, radion på hög volym och platan i mattan helt enkelt.:)
 
I Gävle var det också snö, men där var alla vägar plogade och saltade varför kan de int ebara göra samma ute i skogen också, älskar att bo på landet men hallå ta handom vägarna tack, finns ingen anledning till att vänta tills snön slutat falla jag kan ploga själv om det så vore, pappa har traktor så det är inte så svårt tror jag, traktor kan jag ju köra.:)
I Gävle så blev det ltie saker uträttade bland annat ett par nya skor blev jag glad ägare till ett par vinrödda Dr Martens:D:D:D:D:D
 
Finna va:D:D:D:D:D är så glad men dock lite fattigare men vad gör det då skorna är hur snygga som helst:D:D:D
LEdig imorgon också sen äntligen så är det jobb igen, skönt emd ledighet vist är det det men ibland är det bara tråkigt att ha för lång ledighet så nu vill jag jobba igen.:D:D
Weine kanske börjar sakna mig lite i alla fall, haha eller också inte:):):):
 
 
 

Hittade bilder från lastningen i Tyskland hos Patrik

Hittade bilder från lastningen i Tyskland hos Patrik som vår chaför Daniel tog på oss medan vi lastade på mina grabbar på bilen som tog oss till Vidauban:D:D jag tycker det är så rolgit emd bakom kulliserna bilder.:):):) det blir så mycket mer värklighet då.:):):)
 
Precis anlända till patrik för att hämta mig och grabbarna
Julia fick lasta av Liza för att mina skulle kunna åka med då Peikko var emd som är hingst.:)
Weine var först att lastas på.:):):)
 
Weine redo att åka, två grimmor och silvertejp alltid redo säger han.:)
In i bilen går de utan problem båda två.:):):)
Gullet:D:D:D:D:D:D
Nästa häst på bilen var jimmy:):)
kom kom jim nu åker vi.:):):)
 
in med dig:)
allt sitter som det ska
:D:D
Alla lastade:):):)
Redo att åka på tävling:D:D:D:D
och så liza på igen så vi kunde stänga och åka iväg.:):):)
bara skåpet kvar där bak sen åker vi.:):):):)
Så kul med såna här bilder tycker jag:D:D blir så mycket mer inblick i vad vi pysslar med igentligen vi hästmänniskor.:D:D:D vi är ju inte som alla andra:):):):):)
 
 
 

En vanlig dag på jobbet

För er som undrar hur mina dagar ser ut så tänkte jag förklara för er nu.:):)
Här följer en bildserie på hur en dag på tävling kan se ut för mig.:)
 
Tävlingstallen ser ju oftast lika dana ut var man än är här är stalelt från Vidauban.
Fasta tider för dagen är:
6.30 frukostfodring
11.30 lunchfodring
16.00 middagsfodring
20.00 kvällsfodring
 
Dessa tider är de viktigaste förutom starttiden förstås, och jag försöker hålla mig till dessa tider så mycket det går men ibland kan en häst staerta precis vid lunchen och då får man fodra antingen förre eller efter starten, jag brukar försöka ge hästen som inte startar förre och om det inte blir för tätt inpå så åfr även den som ska tävla innan ananrs så får den direkt efter start medan vi väntar på eventuell prisutdelning.
Promenerar hästarna två till tre gånger varje dag och Mads rider en och om han ska tävla rider han hästarna då.
Borstar, masserar eller har magnet-, spiktäcke på dem berro lite på vilken tid som finns men oftast får de ett av täckena och massage.
Så, åter till bilderna med Weine som modell:):)
I början av fixet så får han magnettäcke på sig och ja han tycker igentligen det är skönt emn bara för att kameran kom fram så var han tvunget att grimaskera lite.:):)
Efter täcket blir det rykt från topp till tå.
Knopparna blir oftast tio eller elva p åWeine och det tar mig ca 20 minuter att få till dem på en fin rad längst med halsen, han sover i stort sätt under hela tiden jag knopapr så de tär extremt possetivt.:):)
 
Sadel på efter att jag lindat benen med vit och satt boots fram på honom. Numerlappen är viktig och det finns måga ställen att sätta den på, visa väljer att fästa den vid pannbandet på kandaret/tränset emn jag föredrar att ha den på schabracket.
Då det är somamrvärme utomhus så finns det också flugor och detta kryp ogillas av Weine så då blir det mössa på öronen, lite knepigt att få til ldet snyggt då han även har en padd i nacken för att kandaret ska ligga bättre.
Sista puttsen på allt innan Mads får överta Weine från mig.:) ja ni kanse ser MAds spatsera omkring i bakrunden.
På framridningen så är mitt jobb att sörva Mads i allt han ber om, som ex. vatten att dricka, ta jacka/väst, linda av Weien innan start, kolla så allt sitter som de ska, allt ska vara perfekt inne på banan och när han väl har tagit sitt första steg inne på arenan så kan jag inte puttsa mer utan då får man bara njuta i ca 10 minuter medan Mads visar upp hästarna.
Ute från bana igen är det fullt ös igen, på internationella tävlingar finns en FEI person som kolalr eventuella sporrmärken på hästarna, denne person kolalr hetl enket om hästen är i bra skick alltså så den inte har något blod någonstans skulle man kunna säga kort och gott, har hästen luva på öronen så vill den även kontrollera den. Mitt jobb under detta moment är att hålla hästen och ja inte så mycket mer, jag brukar spänna upp kindkedjan för att underlätta bettkontrollen för dem.
Sen så får jag tillbaka hästen av Mads som går och kolalr sitt resultat och pratar emd folk runtomkring, jag promenerar av hästen och sen tar den till stallet för omsköttsel. Oftast så binder jag upp hästen i boxen efter start så den får kissa och så får den ett täcke på sig så går jag sjävl att kollar resultatet om det gått rba borstar jag av hästen igen coh lindar på vitt och tar tillbaka den till banan och prisutdelning.:D:D
Och sen efter prisutdelning så får hästen den riktiga ompysslingen.:D:D:D:D
 
Redo för prisutdelning:D:D SOm groom är det alltid lika roligt när hästarna går bra och får springa ärevarv.:D:D:D
 
Efter tävlingens slut är det oftast bara kvällsfixet kvar, om det var starty på eftermiddagen vill säga.:) allt ska puttsas och förberedas inför dagen efter och hästarna ska förberedas för natten.:)
 
En tävlingsdag för mig startar 6.30 och kan ibland sluta 21.00 eller så kan det bli som i helsingfors då man hade ridtid på banan 6.00 på morgonen och då gick jag upp 4.30 och kom inte i säng för än 22.00 så en dans på rosor är det inte at tvara hästskötare men otrolgit roligt är det och jag älskar det :D:D:D:D:D
 
kommentera gärna och ge mig förslag på vad jag kan skriva mer om:):) vad vill ni veta igentligen om livet som hästskötare.:):)
 
Tjing så länge:):):)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill ha!!!!!

Nu när jag är ledig så blir det en del internet och då kom jag på att jag vill ha lite saker som kan underlätta mitt jobb som hästskötare:D:D:D hehe har påbörjat en önskelista på saker jag vill ha och en sak som jag länge spannat på är de finna trälådorna som så många groomar har på tävling.:D de är nog vanligast på hoppsidan men har sett några på dressyrsidan också och nu vill jag också ha en.:D:D och hehe (igen) det som är så bra är att min älskade pappa kanske ska bygga en åt mig.:D:D:D:D:D så jag får den precis som jag vill ha den.:)
 
 
De kan ju se ut på en mängd olika sätt dessa fantastiska lådor emn förstår ni igentligen hur bra de är, alla småprylalr som ska med på tävling kan man ha där i så får man mer plats i stora skåpet för anndra saker.:):)
Tänk er bara vad skönt det vore att ha snoddar, skoputsen och nummerlapparna i denna fantastiska låda:D:D:D:D
 
Återstår bara en liten detalj, har någon ute i hästvärden några förslag på storlek på dessa lådro?? eller kanske någon form av ritning på hur man kan bygga en??? skulle ju vara guld värt att få reda p ådet i så fall.:):):)
 
Nä nu ska jag surffa vidare på fler smarta grooming prylar som jag vill ha:D:D:D
 
 
 
 

Bilder från Vidauban 2014

Så här såg det ut där grabbarna bodde.:D:D
 
Finnt är det ju alltid då solen är på väg ner men denna kväll var helt magisk.:):):)
 
Filip är förstås med och han ville rida så eine fick agera ponny:D
 
weine laddar inför träning med Mads:D:D:D:D
 
Weine på vet. check
 
Tidig start resulterar i finna motljusbilder, denna ska bli papper och inramad har jag bestämt:D:D:D
 
Vinnst för Jim i debuten i GP, bara att lyfta på hatten och beundra denna lilla häst:D:D
 
3:e plats för sverige i nations cup.:):):)
 
Jim tog placering i alla sina starter, här en trejde plats:):):)
 
mitt hjärtegull.:D:D:D:D
 
Weine och Mads på framridningen inför WDM GP Special :D:D
 
Glada ryttare och häst med hatt.:D:D:D:D
 
Världens bästa jobb det är just vad jag har.:D:D:D
 
Bästa hästen blev placerad:D:D:D
 
Ärrevarv är mycket roligt om man frågar Mr W:D:D:D
 
 
Draken var med till frankrike:D:D och det lönade sig att ha honom med för placeringar fick vi.:):):)
 
Här har vi den onda draken som förstörde jimmys sadel!!!
 
dum vit drake!!!!!
 
Finn ett fel på bilden. Filip har hittat världens största sandlåda:):):):)
 
Jim redo för tävling, Chefen laddar fortfarande:):):)
 
Placering med jim.:D:D:D:D
 
:D:D:D
 
Härliga gänget på väg hem från la France:D:D
 
A1 i tyskland tidig morgon.:D:D:D
 
Så här finnt stod de minnsan inte hela tiden.:):)
 
Framridning i ösregn!!
 
Vill inte gå ut igen i regnet!! var blöt in på skinnet, inte roligt alls.
 
Weine får besök av Fransoser som ville beundra och klappa:D:D:D
 
Ärrevarv på jim som vann sin första GP:D:D:D:D
 
Gänget i solen.:D:D:D:D
 
Trollen i lastbilen.:D:D:D:D:D
 
 
 
 
 

Vi var i Frankrike

jaha, här var det dött som vanligt :o kan man säga, har igentligen inget att skylla ifrån mig på men kan väl endå skylla på Weine, hehe, han skyller ju allt dåligt på mig så då blir det ju rättvist. Sen kan jag skylla på resan till Frankrike och hem igen. :):):) Japp det blev ju Vidauban i år igen och som förra året så varade tävlingen i två veckor, men jag var utanför Sveriges gränser långt innan dess. Först körde jag ju jim till Patrik för att ta landvägen över till danmark hem och plocka upp Sid en häst som Mads och Maria äger tillsammans med Hasse Hoffman, från den resan kom jag hem och var ledig i två dagar och sen var det dax för nästa häst att lämna Segersta för träning hos Patrik i tyskland, denna häst var då Weine och jag avr chafför även denna gång, MEN denna gång var jag tvungen att packa allt både till mig själv och hästarna för nu skulle jag vara borta i tre veckor.:D:D tjohooo. Träningsveckan hos Patrik gick med en rasande fart och Mads kom ju ner några dagar och red själv så jag ahde det ganska soft måste jag endå säga. Blev endel uppdateringar från veckan hos patrik men en liten sammanfattning kan man ju endå få till nu också, då tanken med detta inlägg är just en sammanfattning av hela resanl.:D:D Jim hoppade ur sina bakskor redan första dagen för att patriks dumma fontän skulle börja sprutta precis då vi gick förbi. :( Det fixades snabbt till med Patriks hovis så alla var glada. Hästarna skötte sig super under veckan och jag är så glad över att jag får se så bra ridning varje dag, jag rider ju inte mycket själv men jag älskar endå att se andra rida och frå hästarna att dansa.:):) Så kom söndagen den 23 februari och jag avr så nervös, haha igentligen vet jag inte riktigt varför jag avr nervös men väntan får mig att bli det i alla fall. Hästarna vilade så jag ahde inget att göra och lastbilen med jeannas hästar var på väg ner til ltyskland för att plocka upp mig och grabbarna, men den skulle först komma på kvällen så jag hade en hel dag på mig att inte göra någonting på, och en tös som jag behöver saker att göra annars så blir tösen rastlös och nervös.:P:P nervositeten var nog mäst för att inte Mads körde bilen och jag aldrig träffat killen som skulel köra. Tänk själv om man inte gillar personen och så ska man tillbringa tre dygn med denna i en lastbil, det är ju inte så roligt. MEN som tur var visade det sig att chaffören som heter Daniel var hur rolig som hels och de där dygnen i lastbilen gick jättefort, oj vad roligt vi hade (enligt mig i alla fall) haha, var längesen jag var så glad kan jag säga.:):) Vi övernattade i Lyon i frankrike på nervägen och då kom jim på att han skulle hoppa ur en baksko igen, så jag fick agera hovis själv så där på morgonkvisten och ta av den andra så han inte skulle stå ojämt, lite läskigt man vill ju inte förstöra hoven direkt och med en lite nervös häst mitt på en plan som är öde och becksvart så var hovslagarbiten inte så rolig, då man abra har ljus från lastbilens strålkastare. Men fick til ldet och lindade in hans fötter med silvertejp så de skulle vara lite mer skyddade under fortsatt resa.:) Vi kom fram till Vidauban vid lunch på tisdagen och då lastade vi ur hästarna och sen all packning fick hjälp av stallpersonalen på plats, så Daniel och jag började mocka ur lastbilen efter bara en halvtimme typ och allt jobb med bil och stall var klart inom en timme då skulle ju förstås bara allt ställas på rätt plats i stallet men den biten kan man hålla på med länge enligt mig, det som var skönt var att Mads och Maria kom först runt två tiden och då var det bara för Mads att börja rida grababrna, så det var så skönt att komma fram före dem:D:D:D Vet. Checken var på onsdagen och båda grababrna gick igenom och fick tävla, Jim gick CDI 3* och Weine Nations Cup med svenska laget. Första helögen leveredade hästarna riktigt bra tycker jag och vädret var lite up poch ner, ösregn ena dagen och sol och 20 grader varmt nästa så gummistövlarna fick i alla fall använads.:) Resultat helg 1: Weine: 67,4% nations cup 3:a med laget Weine: 68,6% GP 9:a Weine: 71,8% GP Kür 5:a Jimmy: 69,9% Debut GP 1:a Jimmy: 71% GP Kür 3:a Helt otroligt att jim vann sin första GP tycker jag, så fin han är den hästen:D:D Weine är ju som alltid min favorit hur bra jim än går så är Weine närmast hjärtat hos mig.:D:D man kan inte sluta älska honom hur dum han än må vara visa dagar så finns alltid glädjen och skratten där:):) Dagarna i mellan helgerna så var Jag och julia själva i stort sätt för Mads och Maria drog iväg på vinshoppning och jeanna såg jag inte mycket av heller så hästarna och julia var mina närmaste att prata med.:D:D Jim blev också attakerad dagen inna tävlingarna började igen, av den vita draken til häst som stod i samma stall om vi, den fick som tur avr inte tag på jim men dess värre i hans sadel så den blev helt förstörd!! inte rolgit att leverera händelsen för cheffen, jag avr dessutom arg som ett bi p åägarna til lhästen som oturligt nog var portugiser och inte kunde engelska ordentligt och svenska kunde de ju förstås int eheller men om de hade kunat det så hade de fått veta att de levde kan jag säga;) var så arg. Helg två började på onsdagen då vet. check var och båda grabbaran gick igenom även denna gång.:):) Nu var vädret fantastiskt och värmen steg med solen som högst var det 20 grader varmt och för att sammanfatta vädret så säger jag bara sommar:D:D:D:D:D Denna helg var Weine med i WDM som strå för World Dressage Master och Jim var med i CDI3*.:D:D:D Resultat helg 2: Weine: 67,1% WDM GP 12:a Weine: 68% WDM GP special 5:a Jimmy: 68,1% GP 3:a Jimmy: 72% GP kür 3:a Grabbarna glänste även denna helg och jim går från klarhet til lklarhet så rolgit att följa med den hästen från början av karriären tycker jag. Weine är också rolig att följa förstås:D:D Resan hem började så fort klassen avr över på söndagen, allt in i bilen igen. och allt fick plats igen, hel tfantastiskt vad mycket det får plats i en lastbil, människor, hästar, foder, annat skrot och massa skor och kuddar överallt men jag klagar inte, jag tog på mig kartläsarrollen igen och vi tog oss ända till Nancy även i år innan vi övernattade.:D samma galoppbana som förra året så jag kände mig som hemma.:):) sen vilade vi hos patrik i tyskland också där vi även lämnade en av jeannas hästar och så vilade vi i skåne också, sen vilade vi inget mer för än vi var på segersta.:) Hem juva hem säger jag bara.:D:D att svänga in på gårdsplanen på segersta efter så lång tid borta är något alldeles extra:D:D:Dblir lika glad varje gång.:D:D SÅ där det var nog allt från resan, haha lite längre än tänkt men det kommer bilder också:D:D:D men de är så många så tar dem i ett eget inlägg:D:D:D Tjing så länge:D:D