En liten äng av vackra blommor
Jungfru maria nycklar en fin liten orkidee som det fans en hel liten flock av bakom huset.

 Vacker Nattviol även den fans bakom huset, luktar hur gott som helst och är fin att se på.och så har vi Katten min, ville vara med på bild han med så då fick han det, annars hade jag nog varit döv nu för han jamade tills han fick sin bild.

En flugga surrar i mitt öraDagen har varit fin, sol hela dagen och ajg ahr målat lite på huset vårat och på staketetet, gillar inte röd färg längre och jag gillar inte att måla staket heller.
men tog en cykeltur till Vinglan i dag som avbrott i målandet och så red jag en sväng, fin tur joggade nästan hela turen med henne och jag tor hon gillade det, för då blåste det lite och då han inte bromsen bitta henne, usch de är så jobbiga nu de är lika stora som en tumme och surrar som helekoptrar, en av dem som var runt oss idag lätt som ett flyggplan som har problem med moton och den surrade ovanför oss hur länge som helst.

som sakt annars har dagen varit bra, lyckades till och med göra middag åt mig själv,Pitzza blev det, gjorde deg själv och så. Brukar inte laga met när mamma och pappa är hemma men nu när de är i Norge så måst man ju överleva och marabochokladkakan och karamelkungenpåsen tog slut igår. så då lagade jag onytig pitzza som var nyttig i stället.:):)

Midsommar
Svartvit VS Färg
vad du är söt min kära stora häst, vad du är söt min stora stora häst....Vinglan är rolig hon, hade med dessa bilder igår också men tyckte att jag skulle förtydliga hennes min lite till så jag lekte i Photoshop så det skulle bli så här, men hon är söt hur hon än ser  ut.:):)


Knas bilder


Vinglan och Flisan stod under trädet och mös när jag kom idag.


Flisan blev lite ledsen då jag red iväg, kolla min skugga kom med.:)


Flisan då jag kom tillbaka, blev mycket glad och sprang med längst staketet, vet inte vad hon syslar med bakbenet men hon sträker inte på sig då hon kom i full fart.


vadå nöjd...gräs är ju det godaste som finns.:)


Flisan är i färd med att rulla sig.


Sötast.:D<3


ja detta kan man ju alltid diskutera.


Spela död!:)

Tim Flach

Tim Flach är en fotograf som är mäst känd för sina foton på hästar. hans bilder är riktigt fantastiska och jag gillar dem skarpt.


Bev Doolittle

Bev Doolittle är en amerikansk konstnär som arbetar med Akvarell färger och Oljefärg. Hon målar scener av den amerikanska västen, vilda djur, hästar och landskap. hennes målningar är mycket coola då de i de flästa fal döljer något motiv på ett mycket kamuflerande sätt så ju längre man tittar på hennes målningar destå mer ser man.

 

 


En Flöjt, En Åsna, Två Hästar och Tre Kossor

spelade lite sommarvisor på min flöjt idag och trots att jag inte haft den frame på över två år så kom jag ihåg noterna och det ljudet var faktist väldigt bra i min flöjt fortfarnade.:) Det var faktist lite roligt att spela tor jag ska ta fram den oftare.:)

fast jag ahr ju inte bara spelat på min flöjt idag jag ahr varit till Åsnorna Fritz och Hampuz och så har jag varit till Vinglan, men jag red inte idag för det var så mycket broms och "reaplan" (bromsar som ser ut som trekanter) i luften så hon var mäst irreterad, så hon fick gå lite i hagen uppe vid huset medan jag fixade lite i stallet, fast hon sprang mäst runt och roppade efter de andra.:) stakarn ville inte vara ensam, så jag tog ner henne till hagen vid vägen igen och där fick hon gå med Flisan.:)

  Åsnan Fritz

 Kossor, en fin sommara bild måste jag säga

 Vinglan

 inte nudda mark

 min tjoka häst

 ja och så har vi hennes egna poser också som hon kommer på i farten och som hon gärna vill visa för mig.

 Flisan, Blev inga stegringar idag (Typiskt) jag som hade kameran med och allt.Vinglan in snow

Vilglan har jag nu skött om i ungefär ett halvår, och då har det ju blivit lite bilder från den tiden som jag tänkte visa nu. Jag visar dem mäst för att jag gillar dem men också för att jag glömmde kameran idag när jag var hos henne, det är nog det sist nämda som väger mäst, sen har jag ju en till undanflykt också och det är att hon är så otroligt söt att man inte kan få nog av henne.:)som sakt hon är söt som socker.:)

full fart i hästhagen
Lupiner i all sin prakt och en liten fågel.


Barnet i mig kom fram idag

Idag ahr det Regnat och åskat, så det blev ingen rolig dag med andra ord. Jag gick till mitt rum och på golvet så står Legolådan som kom fram från skrubben föra helgen då det var barn på besök, (jag hade inte ställt tillbaka den än inne på skrubben)

Det började klia lite lätt i fingrarna och så kom barnet i mig fram, jag började bygga lite smått och barnet i mig bara skrattade och avr jätteglad då det äntligen fick leka med lego igen.:) Bestämmd mig för att bygga något finnt och sedan fota det som en kul grej och så här blev det.:)   

   

  


trött katt?
Äventyr och tre Glassar

Idag har jag tagit mina första steg in i vuxenvärlden, jag ahr varit på arbetsförmedlingen.Det var lite läskigt men det var ju ingen som var farlig där förstås. :) I alla fall så tog besöket bara 7 minuter vilket jag tyckte var ganska iriterande då jag hadr förberet mig på att det skulle ta flera timmar, men det var skönt att det gick snabbare.:)

har även kört bil idag, det gick bra faktist, inga motorstop och fick mycket beröm för att växlingen gick så bra idag.:) fick träna på att baka också, det är ganska svårt att ha bilen rak hela tiden.:) det går annars framåt med körkortet och för hoppning finns att jag har det under hösten, ska bli skönt att ha det så man kan köra vart man vill.:):)

Idag har det varit varmt i gävle så jag bestämde att jag skulle köpa en glass medan jag väntade på att pappa skulle ringa, det blev en Cornetto jordgubb, åh den smakade mycket bra. sen ringde pappa och vi bestämmde att vi skulle ses vid Biltema, vilket ligger en bra bit utanför Gävle. så jag började traska åt det hållet som jag skulle. När jag kom förbi en mack så blev jag sugen på en Glass igen så jag gick in  där och köpte en Solero Berry Berry med skogsbär i, åh den var också mycket god förstås.:)

Min vandring fortsatte mot Biltema och när man aldrig ahr gått i de omgivningarna förut så kan det vara lite svårt att hitta men jag listade ut hur jag skulle gå och när jag gick på en gång och cykelbana så kom jag helt plötsligt till en hästhade med minst tio hästar i:):) kändes konstigt eftersom jag viste att jag snart var framme emn jag stanade och kollade in hästarna en stund, sedan gick jag vidare och helt plötsligt var jag framme. :) jag hittade på pappa och vi gjorde det vi skulle.

När pappa var klar på Biltema så började jakten på nästa ärende, vi skulle hitta blommor till farmor som hon ska ha på farfars grav, och det ska vara Tagetusar, och detta är viktigt de ska vara Gula med lite mörkt i mitten, de får inte sticka ut ur mängden. Så vår jakt började först åkte vi femhundra meter till Ica Maxi och kollade, där var de slut, så vi åkte till Plantagen där var de också slut. Vi styrde mot Hedvigs Trädgård och där var de...hör och häpna också slut, jag frågade pappa, "måste de vara gula då kan de inte vara någon annan färg så de stiker ut lite?"
Pappa svarade då " sticka ut!! är du tokig de ska se ut som på alla andra gravar ju!!"

så vi bestämmde oss för att åka till hedliga Erlandsson i Hedesunda (bästa Bliommträdgården som finns i våran omgivning) och där, ja där av alla ställen hade de gula Tagetusar med mörkt i mitten.:D:D
När vi ändå var där så ville pappa ha glass så då blev det en till glass :d en till Conetto fast nu hete den Freestyle även kallad Bröllopsstrut. :D den var god riktigt god bortsett från nötten som var i mitten av hela glassen.

     

Cornetto jordgubb                 Solero Berry Berry                   Conetto  Freestyle Bröllopsstrut  


Sol, Ridtur, Promenad med världens goaste vovve

Äntligen skinner solen igen efter en lång tid med regn så visar sig solen på himmlen igen. Jag passade på att ta en ridtur på Vinglan vilket gick bra och hon var pigg och glad som vanligt.
sen när jag kom hem så gick jag en promenad med Hunden Tindra ner till sjön, det är dock fortfarande för kallt i vattnet tycker jag men det tycker inte Tindra hon hoppar i och plaskar runt en stund innan hon kommer upp igen och skakar av sig allt vatten på mig.:)


Dalälven at the summer

 
Vovven motionerar.


 
Tindra mitt i hoppet och i landningen.


Blöt vovve ser lurig ut.

   

 


Allt vatten på fotografen.


C. Me Run

Rune är en varmblodig travare som jag träffade då han var 4 år gammal. han avr bara inkörd då och det var inte meningen att han skulle ridas, emn hans ägare tyckte jag kunnde prova endå och så gick det till då jag fick rida på Rine första gången, han funderade nog vad som hände då han fick sadel på ryggen och att människan skulle sitta på hans rygg och inte i vagn där bak.
  Han vände på huvudet då jag kommit upp på hans rygg och såg på mig och sen fnös han till och så gick vi bort från stallet, jag var kär.

Eftersom att det var höst då jag red honom första gången så blev det snart vinter och jag red honom varje helg och sedan hela höst och jullov, hanvar underbar. Jag lärde honom små saker och det gick framåt han lärde sig snabbt och ville göra sitt bästa och så under en tur så skulle jag trava, det var en lång raksträcka så jag tänkte ta det i snabbt tempo, det blev galopp och han flög fram, men så fort jag tog i honom och ville stanna så saktade han av lungt och finnt.

Rune blev inriden av mig.
Rune blev hanterlig i hagen på grund ut av mig.
Rune blev som en hund tack vare mig.

Jag fortsatte att rida under vår och sommar och det gick väldigt bra, han utvecklades hela tiden och det var till det bättre hela tiden också.

Men så kom hösten 2009 och beskedet, Rune ska lånas ut till en trännare i Hälsingland!, jag bara grät då jag fick veta, men jag grät endå mer då jag fick veta att min älskade vän skulle komma hem igen i augusti 2010.
Men då var tårarna av Lycka och Glädje.

så kom den dagen då han skulle komma jag bodde i stallet för jag ville vara där då han kom ur transporten. När han kom så stod jag där redo att hälsa honom välkommen, äntligen skulle jag få rida och sköta om min prins igen, trodde jag, hans ägare hade talat om för mig att jag skulle få rida honom och köra honom så mycket jag ville då han kom, men helt plötsligt fanns bara körningen i hans ägares huvud, så jag körde Rune istället det var jätteroligt men jag ville ju rida.

Men hans ägare sa stränkt nej, och när jag efter bara några veckor såg att Rune ville komma ut med mig på en tur i sadeln så frågade jag igen, fortfarande nej. Och jag vet itne vad det berodde på om jag frågat en gång för mycket eller om det var något annat som var fel men helt plötsligt fick han inte köras längre heller, i alla fall inte utav mig.

jag blev så arg och ledsen att jag med många tankar fram och tillbaka lämnade stallet där Rune bodde, men den klump i halsen så gick ajg helt enkelt hem. Det sista jag sa till Rune var at tjag aldrig kommer glömma dig och att du alltid komemr ha en plats i mitt hjärta som ingen annan häst kan ta ifrån dig, och att en dag, en dag ska vi ses igen.

Nu på senare tid har jag hart att Rune sålts till en ny människa och jag hoppas att han mår bra och att de är snälla mot honom och att de framför allt tar vara på honom och ger honmom kärlek. 

   

  

 


Ingo Lavec en häst med hjära av Guld (synd bara att ingen fick veta det)

Ingo Lavec var en Varmblodig travare som jag träffade från den 6 september 2008 till den 25 Februari 2009.

Första gången jag såg honom stod han i boxen längst in i stallet och hade just kommit, han var den nya stjärnan sa hans ägare, han kommer vinna många travlopp....det var så det lätt hela tiden enda tills Ingos ben gav upp och de blev behandling, villa, behandling, villa men det hjälpte inte och ett beslut är svårt att ta men hans ägare tog ändå beslutet om att han skulle avlivas och så somnade han in den 25 februari 2009 och det var en av de värsta dagar jag varit med om.

Ingo kommer alltid och förevigt ha en plats i mitt hjärta, en plats som aldrig kommer bli ledig för någon annan häst, för det är hanns plats och ingen kan ta över den så är det bara, han hade något speciellt.:)

jag har många minne från denna häst och ett är då jag red honom första gången, på en åker med höst blommor på och han dansade fram som en riktig dressyrhäst. han gjorde som jag bad honom att göra och det var den bästa stunden under den tiden vi fick tillsammans.

   


Hästar som finns runt om mig i själ och hjärta

Idag så presenterar jag lite andra hästar som haft och har en tid i mitt liv just nu, de är hästar som jag ahr träffat, som jag saknar och som jag umgås med nu.


Glampi är en islandshäst på 29 år, han är pigg och glad och det var på honom som intresset för hästar föddes hos mig.


Flisan, Vinglans kompis. En trevlig dam att gossa med och hon är hur snäll som helst fast hon kan avra lite grinig då och då.


Bobby (lillen) kallas han också för då han är under en meter hög. Han är hur snäll som helst och älskar att äta. som alla shettisar så gör han det. Han är 16 år men det märks inte då han är mycket pigg och glad.


Ingo Lavec var en Travare som jag sköte om i ett år ungefär innan han blev avlivad, han blev 8 år och han var en mycket speciell häst, (jag tänkte skriva ett speciellt inlägg o mhonom senare.)


Baron Spender också han en Travare som jag red under en tid innan han såldes vidare, en häst med sina egna ideér men som alltid var snäll och gjorde sitt bästa.


Kära Felicia, heter denna häst och henne red jag under en ganska lång tid och jag har många finna minnen av henne, men jag kännde att jag inte riktigt passade ihop med henne så jag slutade att rida henne och gick över till Vinglan. Felicia även hon är en varmblodig travare.


C. Me Run, även kallad för Rune. En travare som jag har starka minnen med och som jag ska skriva om i ett längre inlägg senare.


Tänkte berätta lite om Vinglan.Tänkte berätta lite om Vinglan.

vinglan heter Almveig igentligen och är en kallblodig travare, hon är 14 år och pigg och glad och vill väldigt gärna springa fort.

Hon kallas vinglan på grund ut av att hon (när hon skrittar) tar upp hela vägen, då hon först vill vara på högersida sen på vänster och sen i mitten och ja överallt helt enkelt. hon har aldrig startat p åtravbanan p ågrund ut av att hon inte blivit vidare bra behandlad som unghäst.

När hon var liten gick hon på lösdrift och det är ju trevligt men även om en häst gör det så måsten ju vi människor gossa och ge dem kärlek men de gjorde inte Vinglans uppföddare, hon fick gå där tills hon blev 2 eller 3 då hon skulle köras in, och hon hade aldrig haft grimma på sig då. som ni kanske förstår så gick det inge vidare så de släppte ut henne på lösdrift ett år till och tänkte antagligen att hon skulle bli bättre då (haha) det blev hon inte kan man ju förstå.

när de tog in henne igen efter ett år så var ju saken ännu väre så de slog henne och bråkade på henne, men så kom en tjej förbi stallet där hon bodde och för henne tog det tre dagar att få inn henne i stallet och boxen p åett lungt och säkert sätt, sen tog det inte långtid efter det så gick det även att köra henne.

men jag Träffade vinglan på hösten 2009 en stund innan jul, och det är den roligaste häst jag någonsin träffat i mitt liv så här långt, hon har sina ideér men vill alltid göra sitt bästa och hon försöker värkligen med det också, man måste bara ge henne tid så hon förstår.

Hon är lite utbildad i akademisk ridkonst och det är en mycket intressant ridstill tycker jag och den värkar passa Vinglan bra också.

Vinglan bor på en liten gårt i södra gästrikland ungefär 7 kilometer från mig (lagon cykel avstånd) där hon bor med sina kompisar Flisan (varmblodig travare) och Bobby (shetlandsponny) några hönor, fem får, en katt och så Raska en gråhund och så sin matte Anneli och Husse Tommy.
vad kommer denna blogg handla om?

ja vad kommer denna blogg handla om, ja den kommer handla om mitt liv kanske men för det mästa kommer den bestå ut av foton och kanske lite text till fotona. Fotona kommer til lstor del att vara på djur och natur, huvudsakligen kommer det vara hästbilder på denna blogg kan ju vara bra att tala o mdet emd det samma så ni vet det.

Vinglan