Fredag i ridhuset

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

vattenland på riktigt

Ofattbart vad kallt det är. Det kommer lixom rök från min mun när jag andas! Och det är frost på insidan av fönstren!
När jag skaffar egen gård då ska den vara belägen i Spanien eller frankrike där vatten ej fryser.:-)
 
Gårdagen bjöd på frusna vattenkoppar och ledningar, det omvandlades till en exploderad vattenkopp och en exploderad vattenledning vilket gav vatten på golvet.  
Slutsatts yvå vattenläckor på en timme. Jag ska bli rörmokare i stället så jag kan laga själv sen ska jag bli hovslagare, snickare, fodertillvärkare och säker något mer också men allt för att jag ska kunna göra så mycket som möjligt själv :-D 
Nu är ju jag en sån som gärna är med och vill lära mig saker så när dessa olika yrken passerar på vår gård så har de ganska svårt att undkomma mig för jag frågar massor:-):-) :-) :-) 
 
Men som sagt så tänkte jag i framtiden skaffa gård på varmare breddgrader i alla fall
 
Tjing 

Fredag

Idag bar det en lite mindre varm dag -24 grader då alarmet på mobilen började gnälla 05.30. Tur man kan vara kvar 7 sängen till 06.00 innana man måste bege sig till jobbet. Dubbla långkalsonger blev det idag och jag har faktiskt inte frusigt så värst mycket vilket förstås är skönt.:-) 
Det var löshoppning idag på jobbet vi hoppade ca 10 stycken av våra fagra djur som inte alls har någon talang inom området hoppning men de gjorde sitt bästa.
 
 
Mads är hemma nu så han tog några hästar för ridni g också runt lunch, sen var vi i stort sätt klara för dagen så för att sammanfatta min dag så har den varit bra tycker jag.
 
Tjing

Onsdag

Idag har jag ramlat i snön, fått en grind i handen och halkat på isen. Kort och gott en gaska dålig start på dagen. 
 
Efter frukost och en stor kopp kaffe kändes allt lite bättre och energin kom krypande tillbaka. Ryckte in som gårdsmaneger då killarna åkt till stockholm. 
Med en hink full med diverse saker gick jag till första stoppet. Laga saltstenshållare, gick strålande så energin ökade ytterligare en gång. Stopp två var vid hagarna och en hel röra av eltrådar och grindar som skulle fixas efter morgonens snökrig som ungdomarna orsakade. (Prada, dior, mulle och sune) sune är dock älst av dem men nyast i gruppen så då måste man skutta lite extra för att visa upp sig för damerna i hagen brevid.
 
När detta var utrett så tog jag tag i logen och gjorde det sista med tävlingspryllarna och sen var det köket som väntade. :-) 
 
Eftermiddagen bestod av promenadhästar och en longeringshäst i lady som idag fick gå i grimma och slappna av på egen hand. Och efter tio minuter i varje varv så sträckte hon ut sig bra tycker jag och var nöjd så.
 
 
Imorgon blir det en ledig dag och då ska jag ha det så stillsamt jag bara kan.
 
Tjing

vattenland

Så här långt in på dagen har jag varit på utflykt med Mc queen och HM, för nu börjar det igen, vardagen. Med vattenträning och hästarna uppskattar värkligen träningen. De ser väldigt böjda och belåtna ut både före, under och efter träningen.:-) 
HM viste precis var vi skulle när transportskydde  kom på och svansen blev en fläta. Han klev på bilen med en dos glädje tror jag. Han blev ännu nöjdare när han fick börja promenera på vattenbandet. :-) :-) :-) 
Mc McQueen var även hon nöjd med att få komma igång igen efter ledigheten och började steppa långt innan bandet började rulla:-):-)
 
Vattenträning är väldigt intressant tycker jag. Jörgen som har stället i kvicksund  (Equirehab och spa) är så kunnig och jag lär mig något nytt nästan varje gång. Det är lätt att ha en dialog med honom och han är så intresserad själv så han vill värkligen hjälpa hästen till att bli bättre. Så roligt med kunniga personer som även bryr sig om varje enskild individ. För alla är vi olika och det gäller även hästarna.:-)
 
 
 

Måndag

Tjenare
Snöfall idag så mycket att det blev ännu vitare på marken. Hästarna fick "styltor" villket är isklumpar i hovarna så de var nog mer i bambi på hal is humör idag. Inte så roligt för dem om man säger så.
 
Jag återupptog kontakten med Sometime  Q aka Sune på morgonkvisten. Sune bode hos oss fram till ett eller om det redan är två år sen. Tiden går så fort. Då han såldes till en en super bra människa och som tog med honom till storstaden Uppsala där han numera bor. I vilket fall ska Sune bo hos oss igen på lite träning lägre. 
 
Sune
 
Efter detta så var det dax för mig att köra lite lastbil. Jippi. Till bästa Alfab skull vi för lite service på stora blå. Dock var det inte jätte jippi att köra just idag då det var snöregn och jätte klaffsigt och rent av ej plogat. Hamnade även bakom en plogbil äbda till Enköping  men det märkts knappt att det var plogat för det, men fram kom vi jag och bilen och jag fick mig en erfarenhet rikare.:-):-)
 
Ja. Jag vet att man inte ska leka med telefonen när man kör men var tvungen att dokumentera lite:-) gillar inte snö.
 
På eftermiddagen, eller ja det sista som hände för dagen var att jag tog hand om mina GP ponnyer en smula. De fick dock motonera själva genom att springa lite i ridhuset men kärlek fick de i en stor portion och de fav en del kärlet till varandra också:-):-)
 
 
 
Det var nogallt för idag:)
Tjing
 

Nu är det allvar här

Nu har jag bestämt mig. Nu ska jag bli en superbra bloggare igen och rapporter direkt från stallet, vad som händer om dagarna och sen ska ni få fortsätta att få följa med mig när jag åker, jag mena kör lastbilen och vad som händer på tävlingarna framöver.
 
Detta tävlingsår ser jag framemot för jimmies del så hoppas jag på att han ska kunna samla ihop poäng till finalen i världs cupen som går i göteborg i år och sen har vi ju ett OS att sikta mot också. Allt kan ju hända så lite förhoppning har jag allt.
 
För alla kompisar här hemma så väntar en spännande sesong också. Mc queen, HM, Sid, Fidde ja bara den gruppen har mycket att göra då det ska debuteras lite här och var.
 
Alla ungdomar ska göra sina championat i sina årgångar och förhoppningsvis blir det Falsterbo till sommaren. Hela ungdomssektionen är taggade i alla fall.
 
Men allt detta tar vi mer på allvar när chefen kommer hem från semesten och just den detaljen är lite oklar än så länge. Filip beslöt att de skulle vara borta lite längre. Så tillsvidare så gör vi snöänglar och pulsar runt i snön här hemma och ser till så allt fungerar någorlunda som det ska i alla fall. 
 
 
Så nu kör vi igen!:-) superbloggen kommer bli helt superbra och jag ska värkligen jobba för att blogga så mycket jag bara hinner:-):-)
 
Tjing