snöfall

Idag när vi gick ut till stallet  så hade det snöat hela natten så det var vitt och finnt ute, har snöat hela dagen så lär väl vara ännu mer snö imorgon. Ingen jätte hitt enligt mig men det är i alla fall finnt med snö, finnare en grå lera och och regn i alla fall.:):) plus att det blir ljusare ute också.:):)
 
Idag har vi varit duktiga tycker jag, gjorde Weine till Mads och klarade det helt utan hjälp med utrustningen, är så glad över att det börjar sitta nu med utrustningen, har mäst koll på tränsen, sadlara är det en bit kvar på men det kommer:):)
Sen så gjorde jag några hästar åt Jenny också, fick även rida idag på Chagini, red fram honom åt Jenny och oj vilken jobbig häst, ingen man slö rider på i alla fall. måste använda benen hela tiden så han inte slöar till. Så mina ben är lite extra trötta idag.:) Fast det var roligt att rida försåt:):) så det är det värt att jag har ont i benen nu.:):)
 
Min eftermiddag bestod ut av att hämta hästar från hagarna, och sen se till så alla hästar fick broddar, Hatar broddar, eller hatar igentligen att fixa broddhålen i skona när det är massa skit i dem, hata hata på det. Men nu är alla broddade och jag fick bara en blå nagel och en rygg som värker. Annars undkom hästarna mäst med fraser som "hörrrö!" och "neeeej!" och "för i helvete!" och "läg av!" hahaha, så de kom lindrigt undan för jag hade mer inom mig kan jag säga:)
 
Har varit en bra dag annars och jag är trött, jättetrött värkligen så ska bli skönt att sova senare:):)
 

tillbaka

Det var skönt att vara hemma, även om det blev en snabbis. Fick träffa mamma och pappa i alla fall och det är alltid roligt när man varit borta från dem en tid.:) När jag kom tillbaka till Segersta vid lunchtid igen idag så var El killen här och fixade med elen i vår lägenhet, jippi, äntligen har jag el i mitt rum.:D:D:D tog en sväng till stallet också då jag int eville vara ivägen när elektriken jobbade. Sen fick jag mig en lektion i unghästhantering ut av Mads när jag endå var där,vi har ju en ohanterbar 1 åring här som heter Prada, jättefin men som en vildhäst. Fast hon har blivit bätttre på de här dagarna tycker jag.:)
 
har snöat här också så det är vitt på marken, men det har ju nästan snöat över allt i natt som var så det är nog vitt på många ställen.:)
 
Prada 1 år och mer vild än tam.:):) Men söt är hon.:)
 
Och så Mc Queen försåt hon är så finn.:):)
 
 

Home sweet home

jobbade halv dag idag, fram till lunch och sen tog jag bilen hem till Sevallbo:):) till mamma och pappa, får mig en fin kväl lhemma hos dem och imorgon går resan tillbaka till Segersta.:) och så blir det jobb som vanligt igen:) men skönt att de tint eär så långt att åka i alla fall.:):)
mockade och sopade och fixade i stallet  som vanligt innan lunchen. Gick med Weine var väl igentligen det ända hästiga jag gjorde, hjälpte Jenny med några hästar också. Sa ifrån när de undrad eo mjag ville rida ut  Boggie, kännde inte att det var någon bra ide, då han avr som han avr igår och idag snöade det dessutom.
 
Tror jag kommer sova so men ltien gris inatt, ska gå och läga mig tidigt i alla fall och inte sova bort hela dagen imorgon, tänkte mig väl att jag skulel försöka vara tillbaka på Segersta innan mörkret kommer imorgon, jobbit att köra i morker tycker jag. Sen jobbar ju både mamma och pappa som vanligt så kommer endå vara ensam hemma i morgon.
 
 

Tror jag träffade gårdsspöket idag

Idag har det regnat hela dagen, inge roligt alls, fick inviga mina stövlar i stallet idag. :):) Har gjort allt som skulle göras idag och det mästa han vi på förmiddagen, det är så skönt när man hinner med så mycket på förmiddagen så man kan varva ner på eftermiddagen.:):)
 
tror jag även fick mig ett besök av Antonia idag, japp det spökar här, på riktigt, och jag tror hon var i foderrumet idag medan jag mockade i lilla stallet, var ganska läskigt faktiskt. Jag hade precis börjat mocka hos Lorenzo då dörren til lfoderdummet knarrar upp, och den avr helt stängd innan, och så knarrar den igen igen, och så håller det på och för varje gång så går den upp mer och mer. blev lite väl läskigt tillslut så gick där ifrån. Sen var hon i ridhuset också då jag longerade Svante för han fick världens rus på exakt samma ställe i galoppen. Men men jag tycker det är lite läskigt men sammtidigt ganska häftigt att det finns. kan erkänna att jag skulle bli sjukt rädd om jag fick se henne också usch och fy om det skulle hända, knarra i dörrarna får hon göra om hon tycker det är roligt men mer behöver hon inte göra tycker jag.:)
 
Har även ridit på jättehästen Boggie idag igen, en uteritt i regn blev det och de tvar inge roligt, för han var helt knas i huvudet idag, tog tag i bettet och abra gick på som ett ånglok, hade int eså mycket att säga till om uppe på ryggen.
Mer spännande än så har det inte varit idag. Imorgon är det halv dag för mig sen är jag ledig hela torsdagen så ska bege mig hemmåt till mor och far i morgon och stanna hela torsdagen också.:):)
 
 

Tidig morgon och Kyra träning

Idag blev det tidig morgon, fem gick jag upp, hästarna skulle få mat vid kvart i sex idag då vi ksulle åka iväg på träning. Så det var bara att kliva upp.:):) tur att vi packade allt igår var bara weine som skulle fixas, så Maria började linda honom och fixa och så går hon för att hämta ett täcke och då rullar sig hästen så hon fick börja om. Kom iväg exakt halv sju, som vi bestämmt.:D:D:D Det var alltså jag och Maria som åkt ei lastbilen med Weine och så körde Mads och Maria och lille babyn i egen bil framför. eftersom vi skulle till Tyresö så var vi tvungna att åka genom Stockholm, och ja köerna ahde börjat redan då vi kom, men det rörde på sig hela tidne så det var int eså farligt tycker jag. Körde även förbi en olycksplats då en bil kört in i en annan bakifrån och ungefär fem minuter senare så komme rambulans och polis och sen får vi höra på radeon att det blivit avstängt i båda körrikningarna på grund ut av den där olyckan, snacka om tur vi hade som han förbi.:):)
 
Kom i god tid till gården där träningen var, så vi han titta lite och så innan vi fixade Weine.:D:D weien var lite mer vild än tam då vi skulle sadla och så, framben och bakben var mer i luften och runt om honom än på marken och stilla, han lyckades få in en träff på mitt knä också men det mår bra endå.:) sen försökt ehan bitta mig flera gånger.
  Mads skulle då rida för Kyra kyrklund:D:D:D coolt tycke rjag förstås, inte varje dag man träffar såna stjärnor.:D:D och de tvar intressant, tog till mig en heöl del som hon sa faktiskt.:):) Och weine var super duktig och Pigg och glad.:D:D
 
När Maria och jag kom hem igen så var det lunch och Aivaras och Mantas hade gjort hemmagjorda handburgare och de var enormt goda:):):) Sen så var det bara att ta in hästarna, mocka hagarna kratta och gå med några hästar kvar och så fodra:):) så Min dag har varit helt okej:):):) Roligt att få komma iväg tycker jag.:):)
 
Mads rider för kyra
 
Weine och Maria
 
Weine:D:D
 
Hahaha, detta mötes vi av i går morse då vi skulle äta frukost, Aivaras hade blivt trött på att alla satt på hans plats (som är brevid Jennys) så han och Mantas hade gjort denna finna skyllt så alla såg att det värkligen var hans plats. :D:D oj vad vi skrattade:):):):)
 
Här har vi stallkatten, hon sover mäst så mössen finns lite här och var. Men kan förstå henne inte så tokigt att sova på värmetanken direkt, varmt och mysigt:):):)
 
 
 
 

Trött

Gårdags kvällen/natt/tidig morgon, jag den var i alla fall rolig, var ju till Elsa på 25 årskalas.:) Det var roligt att alla följde med tycker jag,m jag tyckte också att det gick bra att köra trots att jag avr lite små trött fast det borde man väl också få vara klockan ett på natten.:) Körde efter Jim då vi åkte till Elsa som bor i Danderryd, och då hade jag alla tjejer med mig och Aivaras, han är rolig han, även fast han inte säger så mycket men tyckte att saaben var fin :)
På hemvägen blev det en ren tjejbil, och så fick vi med oss yttligare en tjej från kalaset, som bodde på väg hemåt så hon fickl åka med, Sen att vi (då vi lämnat av henne) hamnade i Solna och var p åväg till norrtälje innan vi kom på rätt väg hem mot Segersta, haha ojoj, var lite nervigt att köra så nära inpå Stockholm men det gick ju det också:):) kom hem 01:55 så blev bara fyra timmars sömn för oss tjejer, killarna fick bara tre då de kom hem efter oss. jag lovar jag körde lagligt hela vägen hem:):)
 
Idag har vi då varit mycket trötta allihopa så lite stämningen i stallet har väl igentligen inte varit super, men vi vet ju alla varför det var just så idag. Alla hästar har vilat idag så vi har haft mycket dö tid, kalara vi halv fyra men kom fårn stallet vid halv sju endå då Mads red Weine vid fyra, och då han var klar så skulle det packas för imorogn ska jag, Maria och Mads på Kyra träning, någonstans i stockholm:D weine är hästen som ska med och för stunden är jag ionte jettepepp på det men det blir säkert roligt och framför allt intressant tror jag.:):) det som är lite jobbigt är att vi måste börja en timme tidigare imorgon (halv sex) då vi sk aåka fårn Segersta vid halv sju. kommer bli tidiga kvällar ett tag framöver för min del.:):):)
 
skulle även ah åkt med Jon idag och hämtat hem en ettåring men det blev inte av, vilket både jag och Jon tyckte var ganska skönt.:P skulel fixa med Lastbilen i alla fall och då skulle mellanvägen settas in igen men den hade fasnat, så Jon gick för at thämta Mantas, (som var ledig idag) (lyckost) :) och när han avr borta typ fem minuter eller så så lutade jag mig mot stallvägen och somande till, så trött var jag, somnade på jobbet de tär int evarje dag man gör det.:)
 
Nu är det solsidan och sen väntar sängen, får i alla fall sova några fler timmar i natt.:):)
 
 

Bra dag

Idag har det varit kurs här på Segersta så vår hästar har mest fått tagit det lungt.:) skönt för oss:):) Fixade som vanligt med mockning och sopning och ut i skritt och hage och så. Sen har jag promenerat med Jimmy och Candyman, Candy var dum idag. Har även longerat Zick zack och hon gjorde sitt bästa, sen fixade jag Weine åt Mads också.:):) och gick med honom efter passet också.:):)
annars har  det inte varit så mycket idag, ska vara chafför nu i kväll då vi ska till Elsa på party, kan ju bli intressant.:)
 
Imorgon väntar nya äventyr, ha det bra till dess.:)

Högt upp

Idag ahr det varit en riktigt fin höstdag, tycker jag.:) Jag och Maria red ut på två hästar, HM tog hon och jag fick Boggie, den jettestora hästen.:) lite läskigt att hoppa upp men han avr snäll så jag tycker om honom lite mer nu då jag suttit på honom också.:)
 
Hela dagen har gått fort, tycker jag, vi var kalra med allt vid tre ungefär och då hade Mads och Maria kommit till stallet för att bjuda på tårta och visa upp lilla barnet, och jag fick hålla i det, helt oväntat faktiskt, då Maria bara langade över honom till mig, så söt.:):):) han sov så söt:D:D:D
 
vi åkte även till Enköping och handlade lite mat och när vi kom hem så fodrade vi och efter det gick vi till Melissa och var med henne ett tag, hon åker hem till Åland i morgon:(:(:(:(:(:( och även fast jag inte har kännt henne så länge så kommer jag sakna henne hon är hur go som helst:D:D:D
 
En av unghingstarna blev kastrerad idag också, stackarn. itne lätt att förlora manligheten.:(
Sen har det väl igentligen inte hänt så mycket mer idag, imorgon så komme rjag eventuelt vara fyllechafför, hehe ska bli intressant.:) så nu måste jag sova så jag orkar med det imorgon.:)
 

En kanon bra gårdagskväll och en bra dag idag

Ojojojoj!! vilken gårdagskväll det blev:):) Avslutningsparty för Melissa, då hon slutar här till helgen och åker hem till åland idag.:(:( tråkigt hon är hur underbar som helst.:):) Vin, hög musik och en massa skratt, blev det:):) Party i takvåningen, det var rikitigt roligt:):)
 
Mantas, Maria, jag, Annis, Melissa, jon och Jenny:):):) Foto: Aivaras Lukošius Mantas bror, han är super på att fota tycker jag.:)
 
:D:D:D Fota: Aivaras Lukošius
 
bilerna är från Aivaras FB (I hope it's okay that I took two pictures from FB to use on my blog.)
 
Dahen idag var det skönt att ha ledigt på förmiddagen och jobba eftermiddage, vaknade vid elva:):) åt en liten frukost och sedan började jag vid tolv:):) Longerade HM och Boggie och så promenerade jag med Candyman:):)
Eftermiddagen var bra i övrigt:):) imorgon är det jobb som vanligt, hoppas Mads är tillbaka så det blir lite hästar som måste fixas, blir ganska slappt då han inte rider tycker jag, en dag elle rtvå är okej att ha det lugnare men tre snart fyra är lite väl mycket semester för oss tycker jag.:)
 
 

Ledig

Ledig idag, men vaknade vid halv åtta endå, och var pigg som en nötkärna.:) Igentligen vaknade jag runt två tiden i natt av ett SMS från Mads, där det stod att de fått sitt barn och allt gått bra:):) och att hästarna skulle göra samma idag som igår, men jag avr ju ledig så jag tog int eåt mig så mycket:)
När jag ätit frukost och kollat lite TV så åkte jag till Bålsta och handlade lite mat åt mig.:) och när jag kom hem så tog jag kameran och gick ut til lhästarna och fotade dem lite, fotade lite då maria longerade HM också och så frågade de om jag ville göra lunchen till dem idag och det tyckte jag väl att jag kunde så jag gjorde handburgare åt dem och de tog slut helt, så måste ha gjort et tbra jobb där.:) Sen låndade jag hem några filmer från luonchen (stavning) och en av dem hete The lost boys och handlade om vampyrer, vilekn B film måste jag säga, hur kass som helst, fånig lixom. Och eftersom jag har sett ett flertal vampyrfilmer så vet jag avd jag skriver om.:):)
 
Lite bilder från idag då.:):)
 
Utsikt från vårat vardagsrumms fönster.:):)
HM:)
Herrgården med utebanan.:)
Hitchcook
Stallet
Sid solar efter ett ridpass
Weine
Skrittmaskinen
Hagarna:)
D2
Finna Mc queen:D:D

Upp och ner

Idag har det vari helt okej tycker jag, lite upp och lite ner i humöret från alla tror jag. Jag ahr försökt vara glad hela dagen men ibland har det sviktat. Men såna dagar har man ibland så är det bara:) Har Longerat HM och gjort hästar till Jenny, Mads har varit på sjukhuset med Maria idag så nu hoppas vi alla att de får sitt barn någon gång.:):)
 
Har mockat fixat hönätt och vatten hinkat til lde hästar som har det, och så promenerat med Candyman, och myst med bästa Mc Queen, kan inte hjälpa det men hon är värkligen min favorit,  hur mysig som helst, som en Unea med stor vit bläs:):) har samma uttryck och drag i huvudet som Unea hade:):)
 
På kvällen så prata jag med bästa pappa och imorgon är jag ledig:):) skönt:):) om vädret är bra ska jag ta mig ut och fota lite tror jag.:):) kanske lite då de rider om de tycke rde tär okej att jag gör det:):)
 
 

Ny vecka

Ny vecka och min andra här på Segersta och fler lär det bli, pratade med Mads idag och vi bestämmde att jag ska stanna kvar längre:):) Jippi:):) jag trivs bra och han tycker jag är bra:):) kul att höra, har fått ganska mycket beröm för hur jag longerar hästarna, så de tär roligt:):) nu börjar jag komma in i allt också, hästarna sitter i huvudet nu och jag har börjat lära mig vilken utrustning var och en har, det går dock lite trökt är mycket som ska tänkas på, men det kommer:):)
 
Idag har i alla fall varit en bra dag, lite små trött och så har jag börjkat vara lite bråkig mot de andra också, hehe, nu börjar mitt riktiga jag komma fram igen efter en vecka i tystnad.:):) Longerade HM och Delisia idag också och Delisia tyckte det var jette äkligt med inspänningen så hon bockade och for runt några varv innan vi hittadade det finna och lugna tempo som igår.:) Gjorde även iordning Boggie till Mads och han tyckte jag skulle skritta fram honom, men jag tolkade det som att jag skulle gå fram honom från marken, så när han kom in i ridhuset så utbrister han, "varför rider du inte?" jag svarar lite förvånad  "han är så stor." haha och ja Boggie är värkligen stor runt 180 i maken om inte högre så han är stor. Mads skrattar bara åt mig. Jag hade ju i alla fall gått fram honom i en kvart innan han kom så  han hade ju rört på sig.:)
 
På eftermiddagen så fick jag rida, skulle skritta D2, först skulle jag rida i ridhuset eftersom han bara skulle skrittas, men  så hade de en Häst lös i ridhuset just då så jag fick rida ut, kom inte jättelångt, D2 började tveka och stegra lite smått, så jag vände, vågade lixom inte banka på, för han är också så stor så om han dragit iväg så hade ju jag flugit som en vante och det vill jag ju inte, så vände hemmåt igen. när jag kommer in på gårdsplanen igen så vill D2 mot stallet men jag vill gå på utebanan, så han far runt, reser sig lite och drar mot lilla stallet och klämer mig nästan mot stalväggen, inte okej. Mads kommer och frågar hur det gickoch jag hade ju inte gjort mig illa så jag sa att det var okej, Mads tyckte jag skulle var ai ridhuset så styr ditåt och då börjar han igen, Mads får tillslut leda in mig och D2 i ridhuet, tre gånger för vi passade på att träna lite. D2 sjönt på min favoritskala lite gran idag kan jag säga. Tycker inte om när hästar är dumma.
 
Kvällen var bra, var till Melisa och Maria som också jobbar här och hade det trevligt:):)
 

Lite bilder från mobilen

Lorenzo:):) 
 
:D:D:D min favo Mc Queen:D:D
 
Mc Queen:):) min favorit:D:D:D
 
Ghadaffi:D:D:D
 
Bilder på tömkörningen.:):)

Eskimå

idag har det varit en riktigt grå söndag, hästarna har i stort sätt fått gå i hagen och haft det lite ledigt idag. :D:D skönt för dem tror jag, longerade HM på samma sätt som igår och han var snäll och fin tyckte jag.:) Longerade även Delisia och hon var också fin tycker jag.:) 
 
Har känt mig som en eskimå idag då jag fick ha huvan uppdragen över huvudet då det regnat lite då vi tog in hästarna.:):)
Sen har jag ju förstås mockat, sopat och massa annat:):) ganska trött har jag varit idag också, blev ganska sent igår då vi sammlades i våran lägenhet och kollade film och drack vin:):) trevlig gårdagskväll avr det, och trött idag, men hållt humöret uppe så gått jag kunnat:):)
 
Imorgon börjat min andra vecka här på Segersta och jag hoppas den kommer bli lika bra som denna.:) jag trivs super här i alla fall och blir nog kvar ett tag här, hästarna är kanon och människorna också.:):)
 
 

Kan inte mer än säga att dagen varit kanon

Idag har det också varit en toppendag tycker jag:):) kvart i åtta var vi klara i stallet och kunde äta frukost:):) det är inte varje dag det händer:):) Det var tömkörnings dagh även idag så Mads var inte så mycket i stallet, han kom en sväng för att longera Weine och sen så fick jag longera HM  medan ahn såg på. Han och jag gick även igenom Weine från topp till tå, det var mycket lärorikt, Mads förklarar så bra.:) När han longerat Weine så fick jag gå med honom runt hela gården, tar typ tio minuter att gå runt allt sammans:):) och han var så snäll.:)
 
Det var även tömkörnings chlinic idag också, men igad fick även medelmamrna av Segersta komma och kolla, fast det kom inte så många, kollade lite då hon tömmade Zick Zack och sen även Boggie:):) 
Har promenerat med Candyman och även han var snäll.:)
vi var klara i mycket bra tid idag också skönt att ha en TV kväll för en gång skull:):)
 
Zick Zack
 
Boggie
 
 
 

En bra dag igen

Idag har det varit en bra dag igen.:D:D det är så roligt här:D:D:D solen har tittat fram lite till och från och vi har haft bra tempo och blev klara i god tid, redan vid halöv fem:):) vi var igentligen klara med allt vid tre tiden då hade vi bara fodringen kvar men  vid tre så började en chlinic med tömkörning som var i vårat ridhus och det var riktigt intressant tycker jag.:):) först visade hon som höll i allt med en av våra hästaroch sen fick även jenny, jon och annis prova med varsin häst:):) det var intressant att se hästarna på töm.:):)
Vetrinären jhon har varit här också och kollat lite hästar och sen ahr det väl igentligen inte hänt så mycket mer idag.
 
Mads gjorde super god lunch till alla oss i stallet idag, Lax med pesto på och riktig potatismos till:D:D:D mumms:D:D
 
Hela gänget på lunch:D:D:D
 
blev en trevlig kväll också med vin och pitzza i annis och min lägenhet til lkvällen, eller pitzzan åt vi i launchen och sen vinet i lägenheten.:):)
 
Snart blir det sängen:):) imorgon fortsätter tömkörningskursen så för oss blir det nog ganska lungt. har tagit lite bilder på mobilen på chlinicen men har inte listat ut hur man hittar dem på daton än så de får komam upp här senare om jag inte är lite bråkig imorgon och tar med mig lilla kameran och fotar lite:D:D for se får se hur det blir:)
 
 

Vilken kanon dag

Vilekn kanondag det blev idag, först Ledig fram till Lunchen sen jobb och det var riktigt lungt idag (kanske för att Mads gjort alla sina hästar och åkt iväg på något annat äventyr)  så eftermiddagen blev lugn tyckte jag i alla fall. vi var klara vid fem redan:O :D:D har inte hänt en enda dag sen jag kom hit att vi är klara med alla dagens sysslor redan då.:) så det var najs:):) På torsdagar är det två eller om de är tre praktikanter här från något gymnasium så vi var ju förstås ganska många som jobbade.:) Men eftersom vi blev klara så tidigt så bestämmdes det att vi skulle åka till Enköping på Bio. :):):) Twilight blev det:D:D jippi:D:D:D:D har längtat så efter den sista delen.:D:D och nu fick jag se den med ett gäng härliga människor på köpet:D:D:D:D Det blev jag, Jenny, Annis, Melisa, Jim och Jon som var och såg den och de var trevligt:):)
 
Filmen i övrigt var helt okej, såg filmresentioner på den på både SVT och TV4 i morse och där fick den 3 respektive 2 av resensenterna, jag ger den en 4 för att den var bra gjord och hade med det mästa från boken (ja jag vet man kan inte ta med allt  från boken men endå) Dock tyckte jag att slutet var skumt, ska väl tilläga att det int evar igår jag läste boken så det kanske är så men det var endå lite konstigt tyckte jag.:) Men nu är det över, alla flimer är gjorda och sedda av mig alla böcker är gjorda och lästa av mig, nu väntar jag bara på att DVD ska komma ut för den måste ju stå i min hylla tillsammans med de andra:):)
 
Men jobbdag ahr ananrs varit bra, har fodrat och tagit in hästar från hagen och gått med Candyman den store vite i stallet, jettestor är han och lite små vild, hoppade upp i luften några gånger men allt gick bra, enligt mig så är han så stor så man hinner lixom var amed på noterna, nu gick ju bara jag i ridhuset men endå. och så fick vi vofflor till lunch.:D:Ddet var nog endå dagens bästa ide förutom bion.:D:D
 
imorgon väntar jobb hela dagen och det ska bli roligt:):)
 
 
 

Ledig dag

idag är jag ledig, ganska tråkigt, då jag inte orkade åka från gården något, så antar att jag får skylla mig själv över att jag har haft tråkigt. Har pratat med syster Elinor idag också, blev nästan tre timmar:D:D:D supper roligt att prata med henne nu när det händer saker i mitt liv:):)
 
har även tagit lite bilder i lägenheten, kan skrytta med att jag bor i en herrgård. :D:D:D:D sen finns det ju en del detaljer som t. ex att det bara handlar om ett rum i en herrgård men jag bor i en herrgård.:D:D tog i alla fall bilder på lägenheten idag, inget på hästarna för det har varit så tråkigt väder här så hästarna får komma på bild någon annan dag.:):)
 
Mitt rum:)
fina och sköna sängen:D:D
Super fin stol i mitt rum:):)
Vardagsrummet:)
Fönstret i vardagsrummet:)
 
Kök har vi också och toa med badkar men köket är så rörigt fortfarande efter renoveringen så tog inga bilder på det och toan är tråkig och badrumet är det massa tvätt i så det passade inte att fota de utrymmerna nu.:) Bor med en av de andra stalltjejerna och så finns det ytligare ett sovrum som ingen bor i än. Det är i alla fall en fin lägenhet och älskar att det 'r högt i tacket:):)
 
Det var allt från mig idag, imorgon blir det ledig förmiddag och jobb på eftermiddagen:D:D ska bli najs att få sovmorgon en dag till.:D:D Sen blir det fullt ös en hel vecka igen inna ag blir ledig.:)
 
 

Andra dagen, ont i kroppen!

Idag så vaknade jag av alarmet klockan sex, halv sju är det frukost för hästarna så det är ju förstås bara att gå upp och se glad ut. :) sen så var det som vanligt mockade, sopade tog ut hästar och fixade hönätt till dem som har det.:) Vår frukost smakade mycket bra idag tyckete jag.:):)
 
Har fått rida fram två hästar åt Mads idag först Sune och måste erkänna att det känndes bättre idag än igår:) Mads tyckte också det såg bättre ut idag, jag avr ju så nervös igår så, emn idag gick det bättre i alla fall:) Fick skritta fram honom utomhus  i det finna vädret och det gick så där, han avr typ rädd för allt, gröna soptunor, skällande hundar och så lastpallar förstås:) men vi tog oss en liten bitt efter vägen runt gården  ialla fall, sen så fortsatte jag i ridhuset. Sen så fick jag även rida fram jätten HM stor och svart och jätte jobbig (enligt mig) han slog med huvudet hela tiden. Och så hade jag kandar på honom för MAds skulle j uha det och jag som aldrig ridit med det innan var lite konfunderad av alla tyglar som fanns att hålla i, jag red bara med tränsbettet men man måste ju endå hålla i kandartygeln så den int elever rövare på annat hål, men jag lär mig nog snart hur jag ska ha koll på alla tyglar :) kul är det i alla fall att få sitta på lite hästar även fast de är enorma, dock så har jag inte suttit på Boggie än och han är stor de andra hästarna är små om man gemför med honom och de är stora.:)
 
Så fick jag stå och hålla unghingstar åt honslagaren som skulle vä'rka dem och så har jag promenerat med vilddjuret Jimmy fast jag såg inget vilddjur i honom idag, han avr så snäll mot mig, men han kommer antagligen göra dumma saker någon gång han också. Har även longerat weine, Mads bästa häst idag, han avr jette piggelin så han skuttade och hopapde runt, men tillslut så lugnade han sig och både travade och galopperade utan bus:) Skönt att Mads var i ridhuset sammtidigt så man inte gör något fel, så här i början då jag int ekan alla rutiner och så. ta råt mig av allt han säger.:):)
 
När vi var klara i stallet blev det lite after work i lounshen, med chips, dansk julöl och lite prat, Jag drack vatten för öl är inte så gott tycker jag.:) trevligt var det i alla fall.:)
 
Imorgon är jag ledig så ska försöka ta mig en tur och fota lite, kanske jag har sådan tur att jag kan fota då de rider men annars så ska ajg försöka ta på stallet och lite hästar och så.:)
men innan fotorundan ska jag sova.:):)
 
 

Första arbetsdagen

Första arbetsdagen på Segersta idag och den har varit bra tycker jag, de flästa namnen på hästarna sitter nu ska jag abra lärar mig var de bor i stallet så komemr det här bli kanon.:):)
 
Dagen började med att fodra vid halv sju, och så mocka efter det, när det var klart så ska hästarna gå ut i hagar och skrittmaskin och sen ska stallen soppas. Om Mads har kommit til lstallet vilket han gör vid halv åtta eller runt åtta, har inte så stor koll på när han kommer men då ska han ha hästar att rida förstås. Sen får vi frukost. Efter frukost så blir det fullt jobb igen, hästar ska tas från skritten, hästar ska longeras och hästar ska göras klara för ridning.
 
Tycker själv att jag har gjort ett rba jobb idag hoppas på att de tycker samma de andra:)  Har fått longera två hästar innan Mads ridit dem, och fick lite beröm för longeringen av Mads och det är ju förstås alltid roligt att få beröm, sen så fick jag även rida också!! ojoj tänkte jag, blev ganska pirrig när jag skulle göra det, men det gick hyfsat tycker jag gjorde så gott jag kunde i alla fall. fick rida en häst som kallas Sune och han var jettestor (alla hästar är groteskt stora här) Men sune var snäll, en femårig valack är han. Först kände jag mig som en riktig ridskolenybörjare som aldrig haft en häst i form emn efter ett tag så fick även jag till det ganska bra. Men oj är värkligen inte van med såna finna hästar, nu är ju Flisan förstås jättefin men fina välridna hästar som har luft i stegen, ett travsteg på Sune var typ tre på Flisan:)
när ajg värmt Sune i skritt och trav så skulle Mads ha honom, och fick även här lite Beröm över att jag ahde bra balans och en bra grundsitts, så det var roligt att höra, då jag oftast får höra att jag inte alls sitter bra. MEn man får ju självklart ta åtsig av proffsen, Mads vet ju vad han pratar om så får helt enkelt lita på honom.:)
 
Fick även laga lunch idag, haha blev fläskfile och ris, var det enda som fanns, ganska tråkigt men de andra åt och de sa att det var gott så får väl tro på det:):)
 
Sen efter lunchen så skulle hästarna in och så mockade jag hagarna, och sen kolald ejag hästarna inför natten och så la jag in eftermiddags hö till dem och så sopade jag och en hel del fler saker han jag nog också med. Mina ben är i alla fall ganska trötta nu så det ska bli skönt att sova.:):)
 
Första arbetsdagen blev lång, halv sju till halv ssju, hopaps att det kan bli klart lite tidigare imorgon.:)
 

Flyttat

Idag var sista dagen hemma i sevallbo.:) måste erkänna att det är skönt att få flytta iväg igen, även fast jag trivs hemma hos mamma och pappa, så är det skönt att få komma iväg igen.:):) Men innan jag åkte mot Segersta så ringde flisan matte och ville ha hjälp med hökörning, så pappa och jag åkte ditt och hjälpte till.
 
Åkte mot Segersta vid två tiden så runt halv fyra var jag där.:) hjälpte till lite i stallet när jag kom, kollade hästarna och sopade lite, kul att komma tillbaka var det, alla var glada:):) När Annis, Jenny och jim var färdiga så åkte vi till Bålstad och åt mat, gott:):)
 
Nu har jag börjat fixa lite i mitt rum som jag ska bo i, får ta någon bild på det senare. Imorgon börjar jobbet och det känns bra, ska bli roligt tycker jag.:):)

duktig polle och en ny mobil

Idag har jag ridit Flisan, hon var en duktig polle idag:):) gjorde fina skänkelvikningar i både höger och vänster färdriktning och både i skritt och trav, och så kunde hon även öka och samla upp traven på ett bra sätt, och piloten som styrde kunde sitta ner relativt bra i traven också, om denne pilot får gå på kännslan hon fick:):)
 
Var ju sista turen på Flisan idag då jag åkter tillbaka till Segersta imorgon så då får Flisan vila från mig i en månad först och främst sen får vi se vad som händer.:)
 
Städade och badade saaben idag också så nu är den fin.:) och så har jag skaffat mig en nu mobil också.:):) Det blev en sony xperia tipo:):) nöjd är jag i alla fall.:):)

JIPPI

Nu är jag tillbaka, dessa dagar har jag ahft fullt upp kan man säga.:):) Fullt upp på ett kanon bra sätt.:):) Men det är väl lika bra att ta det från början tror jag.
 
Jag sökte ett jobb på en hästgård Segersta Equestrian ett dressyrstall som liger i Bålsta mellan uppsala och enköping ungefär. kan väl erkänna att jag inte så stora förhoppningar på att få något svar men så en vecka efter att jag skickat min ansökan så ringer de och vill att jag ska komma och prova jobba så onsdag och torsdag har jag alltså varit där på gården och fått ett väldigt bra intryck och så är det bestämmt att jag ska prova en hel månad så jag får känna efter ordentligt.:) så på Söndag så flyttar jag ditt för en månad til latt börja med och på måndag börjar jag jobba.:)
 
Tog någon bild på mobilen men de blev så kassa så kopierade några bilder från deras FB och så några bilder från Google. Och så får jag väl ta mig en foto runda när jag väl börjat jobba där.:):)
 
stallet och ridhus i ett
Ridhuset
Stallet som ligger i bortre kortändan av ridhuset, super mysigt:)
Herrgården med utebanan
Ghadaffi:D:D:D gårdshunden.:):)
 
tror jag komemr trivas där har i alla fall trivits där de två dagarna jag avr där så hopaps att en hel månad också är trivsam men det tror jag att den kommer vara:):)
 
 
 
 
 
 

Tjohooo

Dagen började med attt åka till Gävle för ett besök hos Lernia för att träffa en  jobbcoach. :) skulle träffas nio och var klar kvart över ungefär. trodde det skulle ta längre tid, men jga hade ju inte så mycket att fråga om så då blev det kortare än jag trodde. När jag kom hem så åkte jag nästan direkt till Flisan för en tur i skogen, hon var pigg och glad som alltid, så det var roligt:)
 
har inte hänt så mycket mer idag. Tror jag tar lite semester här i någon dag så det får hända något som jag kan skriva om.:):)
 
ÅTERKOMMER TILL HELGEN!:D:D:D
 
HEJ DÅ!:):):)
 
 

En söndag i November

Japp så var det Söndag, igen! fort tiden går då man är arbetslös, fort går den också då man har jobb! Tiden bara rusar iväg. Var fyllechafför i natt, då mamam coh pappa var på party. klockan ett så skulle de hem och då kom jag, så jag hade en uppesittarkväll med mig själv, tanken var att jag skulle kolla på film, äta godis och bara mysa, men det blev Glass istället för godis, fast det är ju nästan som godis det också:):) film kollade jag på Sjönheten och Odjuret, tycker den är så finn:):) tänkte ha lite disney tema på mina film val så började med Skönheten coh Odjuret och sen tänkte jag även kolla på Lejonkungen, men det blev inte så för det har jag sett så otroligt många gånger så kan det utantill, behöver bara blunda och visalusera hela den så då var det inte så roligt om jag skulle kolla på den.
 
Kollade igenom gamla VHS!!!!band istället som det itne stod på vad det var på dem, ganska roligt.:) ja jag är lättroad:):) på en av banden var det Greve dracula från typ 40- 50-talet haha, så roligt.:):):)
 
Idag då, ja jag har inte gjort mycket, gått på promenad med pappa och myst med Gustav:):):) sötare katt får man leta efter, fast åh andra sidan så är alla katter som heter Gustav söta och mysiga, i alla fall de jag träffat:):) (syftar då på gustavssons som bor i varberg cohs  åmin gustav då här hemma förstås)
 
På eftermiddagen så åkte vi till Farmor och åt kakor och tårta:D:D gott:):):):):)
 
¨Gustav ser ut attinte uppskatta min mysstund så mycket.:) han säger: "hjälp!!! släpp ner mig männska!!!"
 
Sen säger han: " okej då, en liten srund då."
 
 

På tur till häst

Idag blev det en tur på FLisan igen, och vi tog en långtur idag, ända hem till mamma och pappa, det är ca 7 km enkel väg så det blev ju då en  1 mila tur idag. skönt var det i alla fall och hon skötte sig super, blev lite diskusion vid en gamal masin sak i skogen, emn hopapde då av och tog oss förbi "faran" på det viset  istället och då gick det bra:)  Det var mycket dimmigt då jag red så vi försedde oss med reflexer, täcke på Flisan och väst på mig, så hoppas jag syndes bra alla belister som kom på vägen medan vi var ute:) Reflexer är viktigt att använda.:) kom ihåg det alla där ute:):)
När jag endå var hemma så bad jag pappa fota oss lite:):)
 
Fina Flisan:):) börjar hitta knapparna på henne.:):)
 
Leee!:D:D:D:D:D
 
Haha, så söt, när pappa zoomade på kameran så klampade hon bara närmare för att kolla vad han gjorde:):):)
Hon tyckte nog om att få all uppmärksamhet på sig:):)
 
 
 
 

En klippa til lhäst

Åh vilken underbar klippa til lhäst jag fick rida idag, hon visade en helt annan sida idag än vad hon gjort tidigare:D:D:D:D Så roligt det var,gjorde nästan helt korekta skänkelvikningar och böjde så finnt på sig och inte nog med det så plasskade hon genom vatten utan protest, nu var ju vattenpöllen enorm men endå, hon försökte inte ens gå runt den.:):):) Duktig häst:):):):) Ska bli spännande att rida henne igen i morgon och se om det blir lika bra då om itne bättre:):) men det får vi se då.:)
 
Började dagen hos Flisan med att fixa i stallet, mockaade, fixade med vattnet och höet så det var klart, sen hämtade jag henne i hagen, och hon smet inte iväg från mig idag heller, knäckebröd är bra grejer tycker jag, dels för att Flisan tycker det smakar smaskens och dels för att hon står stilla så man får på grimman på henne:):)
Känndes otroligt bra att rida henne idag, tänkte först rida runt kulla och hem och sen ta ett varv bland granarna som står så bra på rad, (gammal åker som är igen planterad) men eftersom hon var så duktig så hopapde jag över träden, men red til lkulla gjorde jag och där var grababrna bus på Goch ville prata med oss för en gångs skull:):) Fast nu var Flisan mindre intresserad av dem.:) haha hon ger igen för att de har total dissat henne alla gånger:)
 
Kan nog inte beskriva kännslan till 100% som jag fick på Flisan idag men ajg hoppas jag får ha den kännslan fler gånger:):) Är så glad över henne idag:):) Haha, hopaps jag komme rvara lika possetiv imorgon mot henne som idag.:):) ska bli roligt att rida henne då i alla fall.
 
har inte gjort mycket mer idag än så, så detta inlägg bliev lite tjattigt med Flisan berömet, men det är hon värd idag:):):)
 
 
 
 

Besök i staden

Idag har jag varit i Gävle och fått info om min framtid.:) nä inte framtiden på det viset, komemr inte bli rik eller så, men ett info möte på Lernia som handlade om vad som kommer bli av nu och så vidare, det är via AF och jag kanske inte det roligaste som kan hända men hoppas det leder någon vart.:) Ska ditt på Måndag igen på enskillt möte så då kanske jag får reda på mer.:)
Blev även Valbo en sväng på hemvägen men det var itne så roligt, mycket folk och jag allmänt tråkigt.
 
Min dag ahr inte varit så rolig med andra ord. Får hoppas på att morgondagen blir roligare:):):)