åkersorken på äventyr

Igår tog åkersorken sig en promenad mot den stora asvalterade vägen där de gula bussarna åker var och varannan minut. Åkersorken stälde sig vid bus hållplatsen och väntade och tillslut kom det en gul bus som tog med henne mot det lilla samhället där det sprang omkring fler människor än vad hon var van vid. Men åkersorken var inte nöjd hon tog sig mot tågstationen också. åkersorken kan åka tåg och gör det gärna men denna dag var det ett speciellt tåg som gällde...pendeltåg var åkersorkens stora grej denna dag. Hon går fram till biljettluckan och säger till den lilla farbron
"en enkel tack." artig måste man vara det har åkersorken lärt sig.
Mannen tittar på henne och säger,
"75 krono."
 
Tåget är redan inne på perrongen och det är 8 minuer till avgång, endå springer folk som illbattingar för att hinna. En förvirad åkersork hoppar på det två kilometer långa tåget och hoppar inte av för än det stannar vid stora stadens centralstation.
 
Centralstationen är en märkligplats proppfull med stadsråttor i olika storlekar och höjder. Vusa har lurari öronen andra högklackat medan de allra kortaste har väskor som är ytformade till fjärilar eller carför inte en batman.
För att orka ta in alla nya intryck så hittar åkersorken en bänk och vilar sig en smula. 
  När benen vilat sig lite var det dax för nästa stora prövning...tunnelbanan, tågen som går under jord.
 
 
Men hur det gick får ni eventuellt veta i nästa inlägg om åkersorken på nya äventyr. :-) :-) :-) :-) :-) 

horse show och godkänd

Helsingfors var som förra året en mycket bra tävling:-) weine är så rolig att ta med på soloäventyr. :-)  jag kan inte beskriva hur mycket jag gillar den hästen. Eller kan och kan klart jag kan det men det skulle bli så långt då och ni skulle somna innan ni läst hälften.:-):-) 
Han tog tävlingen på största allvar som vanligt och vann både GP och GP kür  på finna procent. Vi träffade några roliga nya vänner och så hände inte så mycket mer. Jag har försökt plugga på C kortsteorin och idag gav det resultat. För idag klarade jag det så nu ska jag bara göra det praktiska provet. också sen är det klart.:-) 
Nu ska jag fortsätta med min lediga dag och njuta av morgonens bragd.:-):-) :-) 
 

kingsland Oslo horse show 2014 del 2

Sist jag skrev var i lördags och då  satt jag på läktaren inne i telenor arena i oslo och njöt av 5* hoppning. Och då på lördag kvällen så skulle jim gå sin kür  det blev en 69.2% runda och en tredjeplats  för oss. Jim fick sig en riktigt stökig framridning med gymkanaponnysar och show hästar ( inte den ultimata uppvärmningen)  men tyckte endå jim tog situation bra med  tanke på just röran. 
  Efter ritten tog jag jim och tog handom honom på bästa sätt. Kvällen spenderades i lastbilen för mig själv vilket var väldigt skönt med en middag  och film.:-)
 
Söndagen hade jag ledig dag nästan. Bara fidde som startade på kvällen och det tog hans egna mamma handom själv.:-) 
Så dagrn bestog av att glida runt och se cool ut;-) gick på mässan lite och kollade hoppning.:-)
Vid halv sex var vi alla inpackade i lastbilen  och halv ett på natten kom vi hem till segersta :-) 
 
Har varit ledig idag  måndag och tog sovmorgon  sen var det endå stallet som gällde blå faran städar ju inte sig själv och weine klipper absolut inte sig själv och imorgon kväll drar jag och weine till finland för ännu en horse show.:-)
Nu ska jag sova lite men först lite bilder:-) :-) :-) :-) :-) 
 
 
Jim är världens godisråtta men det är ju jag också så jag ger honom en sockerbit så ofta att han blir tokig om han inte får någin.
 
Världens bästa häst kom ju på besök till oslo för att ga clinic och det var en bra clinic men inte någon riktig aha upplevelse tyckte jag.
 
Boxgrannar var vi också och Boxgrannar måste man hälsa på. Lite starstruk blev jag allt. Men inget mig emot i detta fall, är nog en av grejerna som hamnar högt upp på listan för årets grej.:-)
 
Clinic med valegro :-)
 
Mer bilder än så blev det inte denna  gång. :-) 
Nu taggar vi för finland och så uppdaterar jag när jag är hemma igen:-) :-) :-) :-) :-) 

kingsland Oslo horse show 2014

Nu har vi hänkt här i oslo sen i onsdags och vi har inte sätt solen en enda gång. Regn/snö ramlar ner på oss dygnet runt. Blött och fuktigt är det också omöjligt att få sakerna att torka... 
 
Resan upp gick bra, jag körde blå faran fram till gränsen ungefär, mads tog över en bit innan då 4,5 timme gått och som ni kanske vet så är det tidsgräns på lastbil.:) var ganska trött efter mina 4,5 timme så var skönt att byta.
Kom fran lagom till tävlingsplatsen så vi han lasta av och jag han fixa i stallet innan vet. Check  var på gång.
Mads tog jim och jag fidde. Båda gick igenom så nöjda tog vi oss ner till stallet  och jag förberede jim för första träningen inne på arenan. :-) 
Sen fixade jag fidde och tog honom upp till arenan. Båda skötte sig bra trotts att vi fick viselarusera det vita dressyrstaketet då de inte hade byggt upp  det som de sa att de skulle göra men det funkade endå.:)
 
Torsdagen började halv fem för mig då ridtid på banan MED dressyrstakete var klockan halv sex. Jim först ut och när vi kom till  arenan så fanns där...inget dressyrstakete.:-/ arrangörerna skulle bygga upp det till dressyren började så blev träning utan igen. 
Dagen förflöt  i långsam takt jag tog mig en tre timmars power napp då hästarna var klara på morgonen och sen väntade vi. Jim startade vid åtta på kvällen med prisutdelning efter nio och efter det var det fiddes tur. Sängen min fick vänta till cirka halv tolv innan jag kom.:-) älskar inomhus tävlingar.:-) 
 
Fredag var som torsdagen tidig och då allt var klart så tog jag sängen i besittning och  sov till lunch:-) :-) :-) :-) :-) :-) 
Denna regniga dag var det bara fidde som tävlade sin första Int1 och han var jätteduktig.  :-) :-) :-) :-) :-) 
Blev en ganska sen kväll igen så idag (lördag) var det lite trögt att gå upp men efter träningen på banan blev det åter igen en sovstund och nu kollar jag på hoppning och snart blir det fix av jim som ska gå kür vid fem tiden:-) får uppdatera mer ikväll.
 
Imorgon går fidde kür  och sen åker vi hem:-) :-) :-) :-)  
 
Denna tävling sammanfattar jag inte än och bilder får ni när jag kommer hem eller ikväll har inte bestämt mig än :-) :-) :-) :-) :-) önska oss lycka till i eftermiddag.:-)

då var det dax igen

Så var det dax igen för blå faran att rastas lite. Denna gång åker vi till våra grannar i norge och hälsar på i Oslo  och oslo horse show :-) jim ska med och fidde och idag har dagen inneburit packningen flr mig men också fix av hästarna som mads har ridit. Lite yoga hanns med också under lunchen och nu tror jag att jag har koll på lägget. :-):-) 
Med detta sagt så tar bloggen semester fram till måndag och då får ni höra hur jag haft det:-):-)
 
Tjing:-)
 
 

Höstrusktävling på Segersta 11-12 oktober 2014

 
Som jag skrev igår så har jag bara fotat Segersta ryttare under denna tävlingshelg.:):) och nu är det dax för att visa er vad resultatet blev.:):):)
 
Annie och Chagini 
 
Mads och Fidde
 
Mathilda och kexet
 
Mads och Lorenzo
 
Mads och Mc Queen
 
Klara och robban
 
Amanda och Sune
 
Jenny och Tipos
 
 
Annie och Zick Zack
 
 

Foton kommer

På grund av sen timme, (det vill säga om man är groom) så kommer jag ladda upp bilder från dagens hemma tävling imorgon eller på måndag, har fotat de flesta segersta ryttarna som startade idag.:):) ska göra detta så fort jag får tid.:):):) lämna gärna en kommentar på vad ni tycker om bilderna och om ni önskar få se fler från just eran ritt så är det bara att skriva så försöker jag fixa. 
 
just dagens fotande blev dock bara Segerstaryttare så ni andra som också tävlade idag, ni gjorde förstås finna ritter ni också men då jag jobbar i stallet så fanns inte tid att hänga vid banan hela dagen, nästa gång kanske just din ritt fasnar p åbild jag gör mitt bästa då fotografering är något jag gillar mycket.:):):)
 
En bild bjuder jag på bara för att fylla ut inlägget lite:P:D:D:D
 
 

Flyinge breeders trophy 2014

Årets kanske mest fasansfulla vecka är över enligt mig, jag är ju inte så förtjust i unghästar emn är amn tävlings groom så är man och är det unghäst championat på flyinge så är det. till årets tävlingar fick autograf och lady dag följa med men också jim och fidde (asom endast var med för att träna inför kommande tävlingar) så två gamlingar och två ungdomar:):) anton var jag nog mest nervös för då han är en klass för sig... han är fyra år och hingst och det vet han om kan jag säga men, han hoppar, studdsar, sparkar emd frambene och skriker så öronen blir helt döva. Fast åh andra sidan vill han väl bara tala om vem som är kungen antar jag. För han är ju en otroligt snygg häst och att få vara med från början är ju igentligen bara roligt.:) 
  Lady day är numera en träningshäst hos oss då Mads sålde henne men då familjen ville ha henne kvar i tränign så fick hon bo kvar, hon gick falsterbo i sommras och där igenom kom hon även till Flyinge automatiskt om jag förstod det rätt. hon är en latkorv i gemförelse med anton, gor som en hund efter en och bryr sig inte om något, vist hon kan stå rakt upp och så hon med men det kan ju alla hästar, hon struntade fullkommligt i att det rasade kastanier på ett plåttak vid framridningen, då de andra fem åringarna sringer skrämda därifrån travar hon förbi utan problem. Hon är en cool liten häst med ett hjärta av guld.
  
Jag erkänner att jag måde ganska dåligt inna vi åkte för jag hade ju ingen aning om hur anton skulle bete sig, ja jag var ganska osäker men som ni kanske förstår så överlevde jag hela veckan och Anton var inte så farlig som jag ahde målat upp i huvudet, han var mest pratglad. Men får man ca 300 vänne rpå en natt så måste man ju få prata med dem, så jag lätt honom prata, han pratade endå mest på promenaderna i boxen var han hur snäll som hellst.:):) 
 
Jaha jag vet inte riktigt vad jag ska börja denna vecka någonstanns för den har varit händelserik kort och gott. vi lastade på hästarna hemma på segersta vid sex tiden på tisdag morgonen och redan där hände det grejer, någon var otroligt missnöjd över att inte få åka med...ni kan säkert lista ut vem...med öronen slickade bakåt och flysningar och frusstningar så tittade han på oss (mig och Mads) och började bocka och hoppa i boxen så vi trodde han skulle gå sönder, Weine var inte glad alls, bilen var packad och hästar gick på den men han var itne reseklar och det värsta av allt var ju att jim fick åka med men inte han!!!! Weine var sur rent ut sagt.
Men vi var ju tvungna att åka så det gjorde vi.
  Efter ca 8,5 timme i bilen klev fyra pollar av bilen i flyinge och intog deras tältboxar med lite blandade känslor tro jag, jim rulalde sig med det samma  (som vankligt) Fidde förstod inte riktigt varför det låg två öppna spånbalar i hans htellrum de ska ju vara utspridda så han stod lite tafatt och väntade, Lady day började skrapa i marken på jakt efter mat (antar jag) och anton skrek och härjade, jag tänkte åh nej! (men han lugnade sig till kvällen)
 vi började med besiktning på ungdjuren coh efter det så skulle mads rida Lady på banan anton fick ta en promenad med mig på banan och han skötte sig faktiskt, så mitt mod höjdes en aning.
 
På onsdagmorgonen var det ladys tur  att visa upp sig inen på bana och hon skötte sig bra tyckte vi allihopa 73% och 19 plats, det räckte ej till final så hon skulle få en till chans på fredagen.
Efter ladys ritt red mads de andra tre, först jim, fidde och anton. Och i stallet var det dramatik på absolut högsta nivå, har aldrig tidigare varit emd om något liknaden. En 7 åring kom lös i stallet skrämmd av något och vände runt i stallgången, mer panik uppstod och min granne i stallet sprang upp ur stallet för att undvika att bil översprungen, hon lyckades dessvärre inge bra med det utan fick både häst och stalldörr över sig, japp, sektionen som agerade dörr till stalelt hopapde lös då hästen slog upp huvudet precis då den skulle ut ur stallet så hela sektionen låsnar och faller och hästen var lös på området. Det var ganska dramatiskt och jag han inte riktigt med att förstå vad som hänt allt gick så fort och var över på kort tid. jag är glad att jag avr inne hos en av mina hästar då det hände. Min granne klarade sig relativt bra hon blev gul och blå och hade ont emn ananrs så klarade hon sig så det var skönt.
men jobbet måste fortsätta så jag sadlade på och gick up pmed hästen till mads (tror det var fidde) och så bytte jag med mads och fikc jim, vid den tidpunkten hade inte mads någon aning om vad som hänt i stallet så vi byte hästar och så gick jag ner emd jim och började med anton som också skulle rastas av mads.
Min granne hade hopphästar och en av dem skulle gå dressyren och mads skulle rida den, så efter anton var det den som skulle rastas, då min granne var ganska blåslagen vid det laget så skulle jag hjälpa henne att fixa den, vi blev ganska sena och mads var inte jätteglad men då han fick reda på vad som hänt så lugnade han ner sig lite i alla fall.
Efter en händelserik dag så gick en trött fruida i säng och sov gött tills klockan ringde halv fem på torsdagsmorgonen.
Hästarna fick frukost tidigt då anton skulel göra sin första prestation i fyraårs kvalet. 
Fixade anton och Mads hoppade upp vid stalelt och så gick vi tillsammans upp till framridninge  som var öde då Anton var i förstas gruppen, fyra åringarna tävlar i grupp nämligen, två och två elelr tre och tre och anton var då i första gruppen och klockan avr åtta på morgonen och då var det inte så mycket rörelse runt omkring banan.
 
Anton var jätteduktig inen på arenan och fick fina poäng av domarna 7,9 på trav, 8,0 på skritt, 8,5 på galopp, 8,5 lösgjordhet och 8,2 på allm. intryck han fick ihop 82,2% och slutade på en 6 plats i kvallet och han var även bäst i sin grupp och vidare till finalen på lördagen, var så glad över honom, han var så duktig.:D:D:D:D:D:D:D
 
Efter anton var det dax för hopphingsten att anta utmaningen som dressyrhäst och han tog det bra håkan (ja han kallas för det) han var också väldigt duktig, fick 7,5 på trav, 8,0 på skritten, 8,0 på galoppen, 7,8 på lösgjordheten och 7,9 på allm.intryck vilket gav honom 78,4% och en 18 plats, ingen final men ägaren var så glada över hans insatts han blev ju endå blad de 20 bästa fyra åringarna i dressyren och han är hopphäst.:):)
 
På fredagen avr det dax för lady day igen i sitt andra kvla mot finalen. hon var mcyekt fin tyckte jag men domarna var lite snåla  (enligt mig) hon fick 8,3 på traven, 6,8 på skritten, 7,4 på galoppen, 7,0 på lösgjordhet och7,2 på allm. intrycket, vilket gav henne 73,4% och tyvärr så räckte inte det till en finalplats men hon var ju endå en stjärna där inneså nog komemr hon allt kunna ta sig påå på stjärnornas stege endå, det är jag säker på.:):):)
 Efter ladys test så red mads jim och fidde och anton fick en vilo dag med promenader och gräsätande.:):):):)
 
Lördagen var finaldag för oss, anton skulel bli riden av testryttare denna för ovanlighetens skull soliga dag, testryttaren var ingen mindre än patrik kittel och det skulel bli så spännande.
Men inna finalen så skulle mads träna med jim för patrik och det avr riktigt kul att se, jim var så duktig och amds med.:):) 
Finalen var då redo att börja någon gång på eftermiddagen och ridhuset där finalen hölls var fullsatt av människor so mville så patik rida på ungdjuren.:):) Anton hade tid hos patrik vid halv fem så då var vi där. Patrik gav anton finna lovord så som dagens bästa skritt och en häst som han tror kan komam långt, vilket var roligt att höra, anton bjöd patrik på en hopp och studs tur då galoppen skulel testas men patrik skrattade bara och försökte igen och i övrigt skötte sig anton bra och blev belönad med 84% vilket gav honom en 7 plats i det öppna championatet och en tredje plats i breeders trophy 2014 vilekt innebara prisutdelning och anton var så duktig att han stod själv med mads då de tog emot priset och sen blev det lite hopp och studds under ärrevarvet emn ananrs så skötte sig anton utmärkt:D:D:D:D 
 
på söndagmorgonen packade vi ihop och åkte hem med våra guldklimpar och kom hem i någorlunda normal tid så han packa ut det mästa redan på söndagen:D
Nu är jag ledig i tre dagar och sen börjhar förberedelserna för oslo och efter det helsingfors men om det får ni höra om mer sen.:D:D:D
 
årets värsta vecka  är över och jag är glad och tacksam för att jag fick göra detta för jag har kommit på att det är nog inte så dummt att priva på nya saker, med unghästarna måste jag hela tiden tänka och inte glömma bort att andas, tänka inna jag får utbrott och framför allt vara medveten om att de kanske inte alltid förstår, jag hoppas jag gjorde ett bra jobb och ska jag avra ärlig så var det en väldigt bra vecka.:):):):) 
 
Följande bilder är från veckan och är tagna av, mig, maria och hanna. :D:D ha så skoj bilderna får tala för sig själva:D:D:D