Darmstadt CDI4*

Nu är jag hemma igen på segersta efter en vecka i tyskland. Väldigt skönt men endå tråkigt, älskar ju resandet, så vi får väl se hur länge jag klarar av hemma livet;-)
  Darmstadt var en fin tävlingsplats och väldigt mycket tyskta....Fast åh andra sidan så ligger det ju i det beloved Tyskland också så det kanske inte var så konstigt:) vi anlände till tävlingen på tisdag eftermiddag och där var stallarna i full gång att komma på plats och arrangörerna blev nog lite snopna när det var så många som kom "dagen innan" vet check (stallarna öppnade på onsdagen) men så är vi ju häst människor som gillar att vara i tid, det vill säga dagen innan och när allt är över åka så fort man bara kan:-):-) 
  I vilket fall så hade de inte löst vatten frågan när vi kom fram så i 25 grader värme så fick vi ta vatten från lastbilen.:) 
Vi har haft en riktig sommar vecka i tyskland och det har varit skönt med lite värme. Men när solen försvann blev det jättekallt istället.
 
Jim har varit duktig och kämpade på bra, med ett Start fält som till 70%bestod av tyskar. Jimmie och jag har både jobbat tidig morgon och natt denna vecka vi jobbade lite dag tid också men inte så mycket, hans kür gick av stapeln 22.35 på fredagen och jag var inte i säng förrän 01.30 eller så:) men allt för att jim ska ha det bra efter ritten och så upp igen 06.30 för att ge han frukost:-):-):-)  Men jag tycker det är roligt endå även om tiderna kanske inte alltid är på ens egen sida.; )
 
Sen var vi på föl auktion också och chefen vinkade hem två sötnosar:-) han försökte också ha en lektion i hur man kollar på följande med Julia och mig OCH det var kul men jag tyckte endå att alla var super söta och villeha alla endå:-):-):-):-):-)
 
Hem resan gick bra, körde upp till Danmark och sen vidare till segersta därifrån. Jim tog resan hem kanonbra och var super pigg när han gick av bilen idag när vi kom fram till segersta :-):-):-)
 
Jimmie redo för vet. Check 
 
Prisutdelning
 
Freestyle in the dark
 
Finnt föl
 
Kassel backarna är inte så roliga att köra i men man blir väldigt bra på att lära sig bromsa på ett bra sätt.
 
Föl auktion 
 
Tyska motorvägen men allsäkerhet alltid någo form av kö....
Svenska motorvägen, inte en bil så långt ögat kan nå:)
 
 
 
 

Sol

Morgon i tyskland visade sig vara kolsvart. 06.30 så inte ens handen framför mig:-) 
Men nu 10.00 är det strålande sol och en riktigt härlig dag väntar tror jag, Mads tränar först i eftermiddags jag sitter i solen med russell i knäet och bara cillar just nu men snart är det dax för lite kärlek med jim:-) 
 
 
En bra morgon börjar med en promenad med stjärnan och två koppar kaffe. :-):-) 
Dagens lärdom så här långt, kaffe är ett måste för att gå från zombie till människa :-)
 
 

Tillbaka i tyskland

Hej hej
 
Nu var min semester över och jag han mer eller mindre bara bo hemma i tre dygn innan lastbilen och jag rullade mot Tyskland. I häst väg så följde förstås min stjärna jimmie med och så fick vi sällskap av The one and only weine. Och hela familjen Söderström fast de fick åka med sillen och blitzen i egen bil.
 
För vi ska på tävling i dramstat  (ttror jag det hete) i alla fall 25 minuter från Frankfurt. Det blir mycket svenskt, weine och Evelina i junior klasserna, blitzen och Frida i YR klasserna, sillen och Julia i lilla rundan och så jim och mads i stora rundan:-):-)
 
Men vi mellan landar hos patrik för tre dagars träning. Solen strålar och värmen är helt ok. Sommar i september är inte alls så dumt tycker jag.:-)
 
Jag kom igår med jim och resan från sverige gick bra. Men ny fixad bil så går allt. Lite kö hade vi (som vanligt) men annars en mycket trevlig resa. 
 
Idag dök mads upp runt tio kaffet och var sprudlande glad för att allt gått så bra för honom. 
  Nu har han tränat för Patrik och det såg väldigt bra ut. Jim är så duktig:-):-) 
 
 
 
 
 
Nu taggar vi inför helgens kommande tävlingar och hoppas på att det kommer gå bra för oss alla:-):-)

The end of the summer vacation

Så var veckan till ända. Ja alltså den tog ju slut igår så en ny har redan börjat. :) men min semester är över i alla fall, börjar igen på onsdag men är på segersta redan ikväll:) 
Har varit skönt att få vila upp sig en aning, även om jag har fått kriga mot en envis förkylning så var jag mer envis och med hjälp av lite piller kommer jag bli lagom frisk tills det är dax att börja jobba igen:) 
 
Hinner dock inte med att vara hemma så många dagar då vi redan till helgen far ut på kontinenten igen för tävling i Tyskland denna gång så ingen flygtur för varken mig eller jim. Denna gång åker vi blå faran och denna gång är vi lite extra glada för denna gång ska Mr W göra oss sällskap på resan. Back to hehe old Times igen så att säga. Ska bli kul att ha med honom och resten av hans familj. Det är roligt när mads kan kombinera sin egen tävling med träning av elever också. Stämning är oftast på topp och det blir en härlig gemenskap tycker jag:)
  Sen är ju jag som ni säkert redan vet stort fan av att åka utomlands på tävling där många av mina groom kompisar befinner sig. Eftersom Sverige inte har så många internationella tävlingar så träffas vi bara när vi kommer till utlandet:) 
Jim från falsterbo då han vann grand prixen i CDI3* 2016
 
Jag hoppas förstås att jim haft en bra vecka när jag varit borta och att han är redo för kommande äventyr.
 
 

Sann vänskap rostar aldrig....

...Gör den det får man använda lite "häxa" och polera upp den lite. Är den lite trasig i kanten kan man alltid laga den över en kopp kaffe, gärna med en skvätt mjölk i. Går inte det så kan man nog börja leta efter en ny vän.

Idag har i alla fall jag polerat upp vänskapen med världens bästa vän, cicci, trots år (typ en evighet sen i alla fall) har vi varit ifrån varandra och endå så var det som igår vi senast sågs. Nu var det ju förstås så, då jag var på hennes dotters dop förra helgen men innan det.:) 

Och OJ vad våra liv har förändrats. Jag har ju fortsatt på vägen med hästar och det blir ju bara fler och fler, det vi lekte som små på gräsmattan hemma hos varandra har jag nu fått uppleva på riktigt (OS) även om det var hoppning på den tiden på våra fantastiska hästar som vi ägde. De som flög över hindren utan bekymmer, de som aldrig rev eller vägrade ut sig. Varan gång van jag guld och varannan cissi. Hästarna hete, read shadow, blixten, trixi och Mulle bland annat. 
Måste erkänna att vi var lite smått galna vi byggde hinder som var 1 meter och en gång hoppade jag ett på 110... Våra hästar var osynliga på den tiden men det gjorde inte så mycket för vi hade lika kul endå.

Gångerna vi satt i väg kanten och gjorde täcken åt timerbilarna att tutta åt oss. Nu är det jag själv som sitter vid ratten och tittar och vinkar till barnen om de sitter vid väg kanten. Kunde jag aldrig tro för 10-15 år sen...

Allt lego vi lekte med, självklart med hästar i centrum alla galna cykelturer vi gjort och tävlat om vem som kunde cykla utan att hålla i styret....

Att vi skrev teoriprov för körkort samma dag OCH även körde upp på samma dag för körkort....

Och när vi väl bråkade och svor på att aldrig mer träffas och efter två timmar ringde till varandra och var bästisar igen <3
  Vi har många roliga, fantastiska och underbara minnen ihop och allt detta för att vi träffades av en slump, men San vänskap är kanske på det viset. Den bara dyker upp och så stannar den kvar i ur och skur. 

Det bästa är endå att det spelar ingen roll hur länge vi är ifrån varandra vi har endå lika kul varje gång vi ses och för att göra det hela lite kryptiskt så avslutar jag med att säga att det bor en lite pyroman i oss båda;) jag skulle kunna skriva hur mycket som helst, en hel bok om så vore med allt vi gjort men det skulle nog ingen orka läsa så det får bli punkt här. 

Men Cissi då, Ja hon kom inte till det riktiga OS, men hon har familj, en fantastisk gullig dotter, sambo och hund som är super söt, ett hus, ett liv som jag hoppas att hon älskar och trivs med. :)<3

För trots att våra liv är totalt olika så består vänskapen endå och jag hoppas att den fortsätter göra det. Det spelar ingen roll om man får åka på ett OS, ett VM eller EM i hästsport vänner är man endå och såna där sällsynta vänner som man får när man är barn och lyckad behålla även om ens liv är så olika de är de sanna vännerna, världens bästa vän cissi så glad att vi är vänner <3 <3 <3

 

 
Väldens bästa kompis och med henne har jag alltid roligt. (Ber om ursäkt för en gamal bild men det blir lite roligare så;):))
 
 
 

mycket som hänt och mer kommer

ojojojojoj.....
 
Nu var det så där offantligt längesedan igen, men min sommar har varit minnstsagt ett enda stort äventyr, från rottredam till falsterbo till Rio , ja ni hör själv har inte sett min lägenhet på hela augusti nästan och ni som följer mig på socealla medier som instagram och FB vet ju vad jag ar pysslat med och som vanligt så är de fyrbenta vännerna inblanade i alltsammans.:):) 
 
Veckan mellan Rottredam och falsterbo bodde jag i tyskland för att kunna vara med jimmie så mycket det gick och det är ett 24/7 pass även om det bara är en häst, många kanske tror att det bara är semester för mig och jag abra går runt och chillar, men jag har fullt upp och när jim dessutom passad epå att dramatisera den veckan med ett lite sår så gick all min tid åt att plåstra om honom och ge honom allt jag kunde för att han skulle må bra.
  Till Falsterbo kom vi i alla fall med hjälp av mads så körde vi upp stora blå till sverige med jim där bak och jim hade gått som tåget på träningarna antastiskt vacker.:):) 
Startfälltet i CDI3* var inte jätte stort och kanske inte så maffigt heller men man ska inte ta ut något i förskått för det, det som det tävlades om var reservplatsen till RIO, den sista flygbiljeten så att säga, det stod mellan Rose, MAds och emelie och dessa tre gick ut i sista gruppen i GP, Rose gav besked redan innan GP att hon drog sig ur reservplats striden så på det stora hela så var det Mads eller Emelie som tävlade. 
Mads var först ut av dessa två och gjorde en magisk ritt på falstebos arena, 73% och spänningen ökade, vi stod utanför och väntade. Emelie red in och det dalrade i luften av spänning, aldrig har jag varit så nervös som då. NÄr resultatet kom och det stod klart att den blå/gula rosetten gick till Mads och jimmie var lyckan total!!!!!! vi kunde nästan ta på flygbiljetten. Men det var ju också en kür som skulle ridas så på söndagen var det återigen ett nervöst ögonblick. och den ritten mads visade var värkligen fantastisk. vilken krigare. 75%  fick vi och en andra plats. MEn trot eller ej men vi åkte från Falsterbo med vetskapen om att två veckor senare få flyga till Brasilien och OS 2016.
 
Jag får igentligen inte skriva om hur OS var eller något om det i huvudtaget men kolla in insta gram för att få se lite bilder där ifrån i alla fall. 
Något jag kan skriva är i alla fall att vi åkte dit som reserver men åkte hem som aktiva, då mads fick chans att rida och tävla vilket var helt otroligt magiskt och speciellt.
Något jag har drömmt om att få göra och ett mål jag haft sedan jag började jobba med mads var OS, vilket var ingen betydelse men OS ska jag grooma på sa jag till mig själv och min dröm slog in jag fick följa med jag fick grooma jag fick med glädje se min  ryttare och häst rida in på arenan och göra sin livs ritt.:):):):) mer kan jag inte be om, de tvar det störst ajag någonsin gjort och det mest fantastiska.:):):)
 
När vi väl kom hem efter nästan tre veckor i brasilien så fick jag lite ledigt och sen bara det av till Linköping på tävling med två yngre hjältar som gjorde bra ifrån sig.:):)
Ingen rast ingen ro.:) 
 
Utöver hästarna har jag hunnit med att säga farväl till en mycket speciell person som innan rio cirkusen drog igån beslöt sig för att livet inte var mer att göra åt och det är med stor sorg jag sörjer honom, minnes stunden var rörande och det var först då (nästan en månad) efter händelsen somjag värkligen förstod att han var borta, när jag såg fotot på honom så brast det och jag förstod värkligen att han inte skulle komma med sitt "harri hallå" igen med en cigg i mungipan och jordens varaste leende. 
Tommie såtr saknad efter dig en plats i mitt hjärta har du helt klart och en god vän var du.
 
Nog med tråkigheter har hunnit med glada saker också. Min barndomsvänn cecilia bjöd in mig på dop för hennes lilla dotter Svea och det var så finnt och det var så kul att träffacicci igen.  Det var som om tiden stått stilla fast endå inte, hon har familj nu och det har ju jag också fast en familj med hästar har ju jag. Hon har en dotter, men det känndes endå som om det var igår vi sågs och det är så värmande att det är på det viset, det spelar lixom ingen roll hur länge vi har varit ifrån varandra vi är endå goda vänner och äkta vännskap rostar aldrig och det stämmer nog in på oss två.:):):)
 
Nu har jag en veckas hästledigt, i alla fall från mina hästar på segersta. men det kanske klampar in någon i mitt liv i veckan endå.:):) 
I höst väntar återigen mycket resande och tävlingar ute i europa så vi får väl se när det dimper ner ett inlägg här igen, men som så många gånger förr kolla på insta eller FB där är det nästan lättare att följa mig och hästarn apå våra äventyr, från norr till söder och öst till väst.:):):)