Sweden International Horse Show 2016

hejsan hejsan
 
Nu är helgen i friends arena över och jag fick köra hem till segersta i söndags och hela resan tog mig en timme:D:D:D:D:D så lycklig över att den enda tävlingen som är med internationell status ligger så nära :D:D:D så lycklig över det:):):):) Men nog om det, helgen var super rolig på alla plan utom resultat mässigt kanske, både mads och jim kan bra mycket bättre än så men ibland så blir det inte som man tänkt, men vi kommer igen och då blir vi inte lika lätta att slå.:):)
 
Jag började min helg med tre hästar!!! att köra stor lastbil runt Friends arena och in under bland broar och refuger jag då är man en duktig chaffis om man klarar det, allt detta gjorde jag förra året så i år gav jag ratten till MAds (hehe) men det blev mest så för att lastbilen började bete sig märkligt påväg till arenan så vi fick stanna på motorvägen och försöka lockalisera problemet och som de två genier vi är så hittade vi....ingenting ( vi tror i alla fall att vi är två lastbils genier men den tanken försvan lika fort som den gick in i huvet på oss)
 
Mads körde då mig och hästarna in till solna för att sedan försvinna in i virrevarvet av gångar och vinklar och vrår på möten och annat chefs göra, jag blev kvar med packning och hästar och sura parkerings vakter. precis som det ska vara.
Men allt för att vara så vänlig som möjligt mot organisationen bakjom denna tävling så vill jag ge er en rigäl tumme ner på en liten detalj som jag och jag tror många andra också gärna skulle uppskatta.
Var var hjälpen när man lastade ur sin bil någonstanns, i globen finns de (som små myror som bara hjälper en med ett leende, i scandinavium är de outstanding och i friends där finns de inte alls.... Vi groomar är vana att konka och bära all vår packning själva på tävling efter tävling och när man då vet att på de svenska stor tävlingarna finns folk som går runt bara för att kunna hjälpa oss med just packningen så blev i alla fall jag ganska besviken när ingen kom och hjälpte men sen blir jag också litre arg då parkeringsvakten tjatar om att jag måste flytta min bil så fort som möjligt, JA absolut jag gör det så fort jag har fått in mina tre hästar där de ska vara och sen ALL packning som dessa tre individer behöver för att överleva en helg i provisoriska boxar. När jag gjort det då flyttar jag min bil, jag lovar.
 
När allt var klart så var det dax att flytta på stora blå och där står en lastbil ute på gatan, så precis att jag inte kom förbi, chaffisen till den bilen såg problemet och som en ängel flyttade sin bil medan en sur parkeringsvakt kom fram till mig och frågade om jag inte kunde flytta min bil..... Då brast det för mig och med en kanske inte allt för vänlig ton sa jag då åt honom att: om du kan se den lastbilen där bak så förstår du att jag inte kommer ut och det är j'vligt svårt att krypa förbi den, men om du så snällt kan gå och stoppa upp alla belister utanför så ska du se att jag är borta på fem minuter. riktigt så kanske jag inte sa men i huvudet lät det bra att säga så till honom, jag avr så arg så arg....
 
Men låt oss nu inte gräva ner oss i ankomsten, jag fick fullt upp redan från start, mads skulle rida på LAtinotanz och sne jim och så skulle Spanjoren promeneras, och alla saker komma till rätta. Full fart helt enkelt och när jag väl fått allt till rätta så började jag andas igen.:):)
 
helgen innehöll massor av mys med jim och en och annan morot, en kamel och massor av små ponnyer och roliga möten med vänner jag inte sätt på år och veckor:):):):)
 
Mads hittade också kamelen kalla som det blev fotostund med och massor av klappar på och så blev nog en kamel uppskriven på mads önskelista till tompten med.
 
MAds tog tag i hoppkarriären... vet inte om han ska träna mer eller skippa den grenen helt, men kul var det att titta på knock out mixen där hopp och dressyr ryttare butte gren med varandra.
 
Högvakten var där med sina finna hästar:)
 
Även en vis filip tittade för bi en av dagarna, hoppas värkligen att han inte satt där när tävlingen drog igång.:):)
 
Mads, Spanjorne och Malin B-J, MAlin lånade spanjoren i knock outen.
 
Lockaltidningen från gävle ville träffa mig och jim en av dagarna för en intervju:):)
 
Prisutdelning i en av hoppp klasserna:)
 
Helt galen show av ett gäng från ukraina, de var över allt på hästen som hela tiden sprang i full galopp:)
prova inte det hemma säger jag bara.:):)
 
Ankommst, en pigg spansk hingst trippade brevid mig in till stallarna:)
 
Denna söta sak hittade jag i stallarna, Elsa hete den och var super söt:)
 
inomhs fältävlan var spännande at ttitta på.:)
 
LFC var speciellt i år då fyrspanns hindrenrna var en del av tävlingen:):)
 
Den omtalade morots korgen som nästan alla hästar hittade till efter bara några timmar, rycktet spreds snabbt att det var själv servering, ända tills det kom upp lappar om att det inte var tillåtet längre:)
 
Mads på sin knock out häst Curre:):)
 
MAds och jim redo för start i kuren:):)