Elmia Scandinavian horse show 2016

WOW,dubbelt upp WOW! !!!
 
Kort sammanfattning av tävlingen på elmia i helgen, ett stort fantastiskt WOW! !!
 
En riktigt bra tävling, med en känsla av att vara utomlands på en 4* tävling. 
  Fick en känsla av att det var bra organisation bakom alla saker som ska stämma och fick ett finnt bemötande av glada och hjälpsamma funktionärer. Som trotsade de isiga vindarna och var där och hjälpte till. 
Bra stallar. Inte en pryl var blöt av ösregnet som kom på besök under en av nätterna, och stora ytor att promenera på vilket i mitt fall gav ett enormt plussa då jag hade en hingst med mig som är lite väl "på" när han ser andra hästar. Men med stora ytor så kunde vi promenera i lugn och ro utan att träffa på så många andra.:-)
 
Vill också ge plus på banorna och underlaget. Det som kanske kan förbättras till nästa år är ridkläderna.  De var lite korta i vårat fall då vi hade två hästar med oss. Mads han inte rida båda under en tid så fick ju förstås dela år dem. Men det hade varit bra med:
Alternativ 1, längre ridtid
Alternativ 2, att framridningen i alla fall var öppen för träning lite längre
(Vet att man fick rida på de finna gräsmattorna . Men på egen risk vilket var en fin tanke men det passar ju inte alla så någon av alternativen kan ju kanske vara en idé till nästa år:-)
 
Det enda jag skulle vilja se till nästa år som är extremt viktig om man jobbar som groom och går upp 05.30 för att gå till stallet är kaffe, kaffe gör en groom glad och värmen henne/honom när vinden tar i runt knuten, kaffe är som havre för hästarna en basföda som är nödvändig för att vi ska kunna göra ett bra jobb:-) 
Vad jag försöker få fram är att det skulle vara toppen om kaffe fans på stall området så vi hästskötare kan ta en kopp i farten till frukost fordringen eller framridningen.:-):-)
 
Tillslut vill jag tacka gänget bakom denna tävling och ge er en enorm tumme upp. Bra ordnat och bra organiserat. Kommer gärna tillbaka nästa år:-):-)
 
 
Tack elmia vi ses

JBK horse show 2016

Jo då nog överlever jag här i Danmark allt. Svinkallt och regnigt men vi har ett torrt stall så klagar inte för mycket.
  Resan hitt har varit över förväntan bra. Plockade upp båda cheferna, Maria i Nyköping och mads på kastrup (väldigt ekonomiska var vi då) 
Jim tog som vanligt resan med bravur och ville kliva av lite för fort, han knappt öppna dörren åt honom, men så långe han är glad så är jag det också.
 
Torsdag kvällen bestod mest i att få ordning på allt i stallet och sen bums i säng.
Jimmie började fredagen med en promenad i halvmörkt på en blöt parkering, kanske inte hans livs längsta promenad men endå. Efter att både han och jag gemensamt tog beslutet att gå in i torra stallet igen och äta frukost var båda mycket nöjda. 
Vid lunch blev det ytterligare en promenad och nu fick vi sällskap av farbror magi och Sara som kommit insamlandet i stallet runt lunch.
Eftermiddagen bjöd på vetrinär besiktning som jag för all säkerhet har blivit mitt hatobjekt. Speciellt när det kommer till häst numret,  hur svårt ska det va att hitta rätt...uppenbarligen jätte svårt efter som detta är typ 100 gången det blir fel nummer för mig....Blir så less på mig själv. :-(
 
21.45 hände det grejer då hade vi tränings tid på banan,alla tiders...Inte något man önskar sig direkt men så är det bär inomhus säsongen har börjat.
 
05.00 var man uppe i stallet i morse  (lördag)för att få ordning på jim innan chefen ramlade in runt 7.00 snåret.
Träning för tinne stod på vår agenda och jim skötte sig bra. 
Vid halv tre var det dax för WC GP premiär och jim var så duktig fick en 9 av en av domarna och slutade på 72% och blev 4a :-):-)
 
Har också hunnit med att kolla på lite hoppning fick se två gamla kollegor i rollen aka rollepolle och så lucky salvana Z som rids av min gamla chef Sofia kron, rolig har blivit rässerpolle nu i en junior tror jag hon är men han såg så glad ut och vann faktiskt sin klass så söt finare vit springare får man leta länge efter. Sen kollade jag på när Sofia tävlade salvana i någon 3* klass. Så fin sillen har blivit och så kul att se henne igen. :-):-)
 
Nu ska jim få mer kärlek och sen ska jag sova:-):-)
 
Imorgon far jag hem igen efter küren. :-):-)
 
 
 

Troligtvis redo för Odense

Jahapp då har man packat in jims saker i ferrarin. Det blev bara jim som får åka på äventyr denna helg, mc Queen får följa med nästa gång istället. Men tur är kanske det då jag på ryktesspridning väg har hört att det är översvämning i stallarna på tävlingsplatsen och fyra vita ben är ingen höjdare då. 
  Jag får nog gräva fram min dykutrustning när jag ska packa åt mig själv så jag kan överleva denna helg;-)
 
Jim såg super ut när mads red idag så det känns bra att åka på tävling då när chefen är nöjd med sin häst :-)
 
 
 

Hösten är här

 
Nu är träden gula och röda och rent av sprakar av färgprakt älskar hösten (även om det betyder halsdukar, mössor och varmare vantar) 
Jag har hunnit med att rida tre gånger och eftersom jag inte riktigt är van att rida så mycket;) så har jag haft väldigt mycket tränings värk.
  Som tur är så har jag haft världens snällaste häst smash hit att rida på så det var trevligt endå:-)
 
Jag har varit på lövsta med jimmie två gånger för träning för tinne inför Jimmies WC start i Odense nu till helgen och han är så fin och duktig :-):-) 
  
 

1 oktober

Idag har varit en helt ok dag att jobba på. Igentligen så vill jag varken gnälla eller vara sur. Men det blir lätt så endå. Har ju lite svårt att hålla mitt humör under kontroll ibland.
  Har i alla fall haft super trion till hjälp idag (emelie, Malin och jossan) super stort tack till er alla för att ni vill ställa upp och hjälpa oss, det är guld värt:-):-):-)
 
Jag har själv varit på äventyr idag, men bara till strömsholm denna gång (hehe) packade in super hästen, pilot och hästägare i ferrarin och så var vi i väg, clinic dax stod på schemat idag och inte för vem som helst utan min största idol och förebild inom ridning, Carl Hester:-):-)
 
Jag har ju enormt stor tur så jag har ju sätt honom många gånger ute på tävlingsbanan runt om i världen. Men det är så häftigt varje gång. Vill bara slå mig ner och titta på hur han gör. Så enormt skicklig och med en enorm portion kärlek till hästen är han bara så enormt bra.
  Jimmie var i mina ögon en super häst även idag och det var kul att höra carls syn på honom och mads. 
Han gav också mads beröm för sin envishet och kämpar glöden att aldrig ge upp sin dröm att få rida på OS och att kämpa sig dit, var finnt att höra det. 
 
Jimmie fick nästan hela socker paketet när vi kom hem, lite lördags godis måste man ju få. :-):-):-):-):-):-)
 
Lite komiskt är också att det var fullt i ridhuset på strömsholm och jim har nog aldrig visat upp sig för så många. Tur han inte fick publik panik, men när han var klar kom han knakande till mammsen för att få sig en socker:-)<3 <3 <3 <3