Ibland blir det bara för mycket

idag började dagen bra och fortsatte så fram till lunch ungefär då pelletsbilen kom med Foder till våra fyrfotade vänner. Jag flydde där ifrån men Mads han se mig så jag fick gå upp på logen där han redan var och hjälpa till, vi har nämligen haft problev med att få i fodret i själva silon flera gånger i rad nu då bilen kommit för att fylla på (där av mitt försök till flykt) vi klättrar upp så vi kan se över kanten på silon och där är det som ett tyg som ska sitta fast på påfyllningsröret, gjorde det de då?? NEJ!! självklart inte det. Vi hängde över kanten i en halv timme säker toch öste ner de jäkla pelletsbitarna i det lilla hålet och sen så monterade Mads fast tyget på röret igen så bilen kunde fylla på med sin last (3 ton) Vi två såg ut som två damråttor! pellets dam från hår till tå.
 
Efter lunch var det hästintagningsdax och det var fem hästar kvar ute, skönt då behövde vi bara gå en vända tänkte vi. Så lungt och finnt tog vi in djuren, det var meninge att det skulle gå lungt till men...men av någon anledning bestämde sig hästarna för att bli rädda. först Lumpi och fidde, jon traskade iväg med dem fast de bråkade lite. Sen hade Maria Chup och tipos, och de två var värst, de drog åt varsit håll så Maria lyftes från marken, men då Chup även stegrade sig så hade inte maria någon schans att hålla kvar.
Jag hade Greken i händerna och kom precis bakom de två pellejönsarna och då en av dem springer bort p åegna äventyr så blir ju förstås greken dum han också, han reser sig på bakbenen och börjar slå mot mig med framhovarna. Jag blev förstås arg, så gör man ju inte en sur frida med en sur häst gick med sura kliv in i stallet.
 
Ibland blir det bara för mycket men det som gör det värt allt extra är att man får endå göra det man älskar.:D:D:D
 
 

Ut på tur

Idag var det inge vanlig dag för mig. Jag, Mads, Jimmy, Maria och Filip och två ponny töser packade in oss i lastbilen (den lilla) för att åka till Lövsta,  Japp där tinne håller till.:):):) Det var nämligen GP-domar och A-tränar kurs där och Mads var inbjuden att rida. Allt gick ut på att de red delar ur INT1B programet och de viktiga personerna fick säga vad de tyckte om allt sammans, ja det låter rörigt haha och det avr de tju också enligt mig men endå lärorikt, men också ganska tråkigt. Jim var förstås mycket fin och körde en 2000-tals variant av en piruett, det innebär att man gör ett luftsprång ut ur piruetten och landar på alla fyra och travar finnt vidare.:) Han fick då göra om och göra rätt men det såg så rolgit ut.:) Han fick också fin kretik för serierna och traven.:):) Sen lysnade jag int eså mycket mer för jag avr tvungen att gå ut och hämta täcket till jim och då väntad ejag utanför tills Mads kom ut.:)
 
Hemma har vi haft kunder idag igen och jag tror att det gick bra även idag, jag var int eett dug insatt i det hela då jag fixade med lastbilen.:):):) resten av dagen har gått bra endå tycker jag, vi blev klara i bra tid och då gick jag hem och steckte blodpudding och kollade på film.:D:D:D
 
Idsg så fick vi en ny kattunge också av Cilla och Ulf, en svart super söt, vi ha ringet naamn på den än men söt ör den.:):) får ta en bild imorgon.:):)
 
Lite bilder fårn underbart vackra Lövsta får ni att titta på idag.:D ( alla bilde rär tagna från Google och lövstas egna hemsida, http://www.lovstastuteri.com/lovsta/ )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sorg på segersta

Dagen har innehållit både blod, svett och tårar! Blodet för att jag klippte jimmy och kaninpil idag, alltså det var inte mycke tblod men en liten drope på mitt finger, inga mängder alltså, svett för att ja jag ahr ett svettigt jobb helt enkelt och tårar för att vi hittade våran söta kattunge ulf på gårdsplanen död, han hade blivit påkörd på eftermiddagen, :'( :'( han hade nog klättrat upp på ett bildäck och sedan blivit överkörd då bilen i frågan skulle köra iväg, så tråkigt då sånt händer, så nu är Cilla själv och hon funderar nog vad hennes kompis tog vägen. Vi begraved Ulf i björkbacken bakom skogshagen i alla fall så han fick en fin begravning.:):)
 
Vi har även hunnit med att haft kunde rp ånågra hästar idag och det värkade som om de blev förtjusta i några av hästarna så de vill komma tillbacka i morgon igen för att prova de igen, vilket är ett bra tecken enligt mig. :)
 
Jimmy blev äntligen en häst igen också då jag klippte honom och imorgon ska vi två med Mads (förstås) till Lövsta och visa upp oss lite.:):):) ska bli roligt.:):):) Kaninpil blev en ponny igen och nu är han redo för Lag SM för ponnyer till helgen.:):)
 
Söta lilla ulf med Weine, sorg i hjärtat då vi hittade honom.
 
RIP ULF. :'(
 
En bild på oss spöken från i Lördags.:):)
 
 
 

dum hest

Igår var Weine en mycket dum häst, han är  (som ni kanske redan vet) en mycket speciell häst med många sidor och igår visade han sidan av sig själv som innebär vingar under fötterna. han var så jobbig, var så arg på honom, han for runt, runt, runt och ben och häst flög åt olika håll och jag stod i mitten och hoppades för allas skull att jag inte skulle tappa honom. fick (efte mycket om och men) ner honom på marken igen och då fick mads ta honom själv, han skulle endå rida honom så jag lämnade grabbarna ifred och gick och lugnade mig lite. Ibland undrar jag hur gammal han är den där kraken, femton står i passet men jag är inte helt säker på det.
 
På em var jag ledig och på kvällen hade vi helloween fest här på segersta och det var roligt vi dansade långt in på nattens senare timmar och så var vi i katakomberna som vi har här på segersta också.:D:D det var roligt.:):)
 
Idag är jag ledig hela dagen och jag har mäst varit soffans bästa vän idag så inget speciellt har hänt.:)
 
Hela gänget från gårdagen, gruppbild i ridhuset.:D:D:D:D
 
 
 
 
  

Finland - Helsingfors horse show

Så var man hemma igen efter lite drykt en vecka i rampljuset.:):) Min första Solo resa är gjord och jag överlevde.:D var förstås väldigt nervös inna jag lämnade Segersta på Tisdags kvällen, då med Malin Hamelton tillsammans med groom som ledare för våran karavan mot Finland och horse show.:) Var jätte nbervös för att åka färja, men bet ihop då jag upptäckte att Mads var minst lika nervös över att lämna weine under ett dygn. Weine har nämligen inte åkt utan Mads på långresa förut, så det var första gången för oss alla tre.:) Med lovord att SMS:a varje timme ungefär så fick vi åka hemmifrån jag och Weine.:D 
  Mot färjan var det och vi kom i tid och körde med lätthet på båten.:):) Weien stod som ett ljus hela resan och för mig så var det väldigt skönt.:D:D:D Kunde dock inte sova så bra på båten då jag hade lite nervösa nerver som dansade disko i kroppen hela natten.:):):)
 
Vi kom fram till Helsingfors vid nio tiden ungefär på onsdagen och då packade vi ur poch fixade med pollarna, Weine bode in sig i sitt motel och jag parkerade lastbil, plockade med alla grejer och fixade med pass och paserband och lite annat, gick på upptäcksfärd gjord jag ju förstås också.:D:D fin arena var det också, lite globen känsla fast mindre.:):)
Mads och Maria kom flygandes runt fem tiden och då var det dax för W att besiktas så Mads fick ta den biten.:):)
Sen red mads W också inne på arenan medna jag fixade med DJ och kür musiken.:):) det var roligt.:):)
 
Torsdagen började med promenad för W och ett otroligt roligt möte med bästa Nicco:D:D:D:D som jag inte träffat sedan Vidaboun.:D:D Vi åt frulle tillsammans och pratade massor:D:D:D När frullen var klar så var det projekt Klipp häst i en halv mörk box som gälde för mig, W skulle klippas inna sin start på kvällen.:) Sedan han det med två till promenadr och en massa mys.
21:30 startade Weine och Mads i GP så det blev en sen kväll då allt var klart vid halv elva, och då hade jag ju hela stallet kvar, med häst och puts och fix:D:D Men Weine var super duktig och samlade in 68% och det räckte till en tredje plats. :D:D:D
Jag gick och lade mig 23:53 och somnade som en stock direkt.:D
 
Fredagen började redan 04:30 för mig och Weine, varför undrar kanske ni, jo för på sådana här tävlingar så har man speciella tider att rida på inne på själva tävlingsbanan, så Mads ville alltså rida W inne på banan igen. medan de var på ridäventyr så fixade jag i stallet.:)
resten av dagen var lugn för oss, promenad och mys  blev det och så passade jag på att kolla på hoppningen.:D:D ponnyhoppningne var roligast för där flög hälften av ryttarna före sina ponnyer över hindren och det såg så rolgit ut.:) På kvällen hejade jag på Malin och Tore i den 5* hoppningen:D:D
Kvällen var ung då jag somnade i lastbilen och det var så skönt.:D:D
 
Lördagen började helt normalt, halv sju och slutade vid åtta.:D:D Det var kür dax idag så vid ett tiden var vi redo att visa upp oss, Weine seglade fram på framridningen och jag vågar nog endå säga att han även dansade som en gud inne på banan, lite missar men oj vad finnt det var. Mads sken som en sol då han kom ut igen.:D:D hela programet fick 71% i betyg och det blev till att gå in på prisutdelning som nr 2:D:D:D:D:D
 
På kvällen blev jag ensam kvar i stallet, för de andra svenskarna åkte hem så jag blev fine för en kväll i och hängde med Nicco som är svensk igentligen men som bott i Finland i fem år så nu är hon fine.:P :D:D
 
Söndagen var slöast av alla dagar, Nicco och jag somnade på läktarne tills en vakt kom och sa till oss att vi inte fick sova där för klassen började.:) hoppsan:D:D så vi gick emd våra djur p åpromenad istället och sne gick vi tillbaka till läktarne och sov i alla fall fast vi tog inte upp så mycket plats denna gång.:D 
Vid lunnch så började fixen inför Knock Outen som Mads skulle vara med i, det innebär att två ryttare rider sammtidigt inne på banan, som en kadrilj fast de tävlar mot varandra och de med bäst poäng går vidare, lite show är det ju förstås men endå allvar.:):) Mads var förstås på Show humör och fick igång publiken riktigt bra tycke rjag. Weine har aldrig gjort så finna piruetter som han gjord och allt slutade med en treje plats för oss.:)
 
Efter detta specktakel så var det dax att börja packa ihop inför hemfärden men innan det så han vi med att titta på WC hoppningen där Malin kom på en fjärde plats med Tore, jag har aldrig sett en så fin runda, så finna avr de.:D Malin rider så fantastiskt bra:D:D så kul att se live:D:D
Efter det lämnade Mads och Maria mig och Weine.:) jag packade ihop allt och så körde vi helt solo till Naantali och båten.:):) resan över vatten gick bra även denna gång och jag anlände till Segersta 07:19 i morrse.:D
 
Sen ahr jag jobbat hela dagen, mäst har jag ju städat ur och sanerat bilen efter mitt campingliv under veckan men jag har också pysslat med weine och fixat med vardags grejer.:):)
 
Håll i hatten, här går det undan.:D:D
BÄSTA HÄSTEN och CHEFE:D:D:D:D
De tre mupparna och filip på väg till Mupparnas årsmöte:D:D
 
Stallet
Checka banan och arenan.:D
 
GOD MORRON:D:D:D
 
Knoppar inför küren.:D
Kollar banan innan klassen börjar.
 
Maskot-draken har fått godkännt, han får följa med på nästa tävling också.:D
Tjenare kompis.:)
 
På promenad.:D
Fleetwood och Helena.:)
 
Pigg och glad.:)
 
Kan vi ta tågen istället.
Tjing.:)
 
04:45 är ingen bra tid att vakna på. Pawe nap senare under dagen.:)
 
:):)
 
Bluffy, eller pricken.:D Nickos vovve.:D:D vi blev riktigt bra vänner han och jag.:D:D:D
WC hoppning, Mail och Tore.:D:D:D
Mot Sverige.:D
Weine i bilen.:D:D Skönt med kamera så man kan ha koll hela tiden.:D:D
 
Detta var allt från helsingfors, Finland.:):) hoppas ni förstår hur roligt jag haft det.:D:D nu ska jag ställa om mig till det vardagliga livet igen på hemma på segersta.:D:D
 
 
 
 
 
 
 

Ledig dag igen

Ledig idag också, skönt förstås men lite långtråkigt. Har inte gjort mycket, var ut i naturen och tog lite bilder hänkt i stallet en stund och pratat med johanna från göteborg:) hon är så rolig och trevlig:):):) var till Västerås en sväng idag igen och fixade lite pryllar och så har jag fått veta att vi kom med till Finland och Helsingfors horse show:D:D:D ska bli spännande det värkar nämligen som om jag ska få åka ditt själv med Weine och Mads flyger ditt efter oss. ska bli riktigt spännande och roligt förstås.:D:D ska bli skönt att komma iväg igen, var ett tag sen nu och när vi komme rhem igen så har jag nya erfarenheter att skriva om.:D:D
 
Bloggen får semester tills jag kommer hem men tillsvidare så får ni lite bilder från dagen.:D:D:D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ledig och biobesök

Ledig idag och det var förstås skönt, har nämligen varit ponnytävling här idag och då är det extra skönt att vara ledig.:) och så har även Annie varit ledig så vi tog oss runt slingan och jag hade kameran emd mig så lite bilder blev det, efteråt så myste jag med D2 i hagen:D:D Sen så har vi varit på bio också:D:D det var roligt the butler såg vi och den var riktigt bra kan rekomendera den:D:D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

huvudet gav upp

en helt ok dag idag, mads red som vanligt runt sex eller om det var sju hästar idag.:) jag har tofflat runt och haft en ganska tuff dag på hälsofronten, då huvudet gav upp efter lunch. men annars har dagen varit bra, den slutade med after ride i ridhuset.:-) 
 

knas katter

Idag började dagen med en trött tös och den slutade med en ännu tröttare tös.:)  Jag har varit en toffel idag, en trött toffel. Men jag har också jobbat på som vanligt, humörer upp och ner men mäst upp.:):) Mads började vid sju tror jag hon var klockan och då skulle han rida en ny polle, japp ni hörde rätt en till ny polle som kom igår, DP blev hans smeknamn, han hade något långt som jag inte minns.:):) Den var söt tycker jag, gillade typen, brun, med bred bläs och snälla ögon, något i min smak.:) får uppdatera er om honom lite mer sen då jag vet lite mer om honom, men som sagt han var söt och är förstås till salu.:):)
 
Mads red då DP på morgonen och sen Ponnybus (Weine) och så Fidde. Sen så kom kunder idag igen så Mads vanliga ridschema blev lite uppskjutet. Sen drog han iväg på lunch på annat håll så vi fick klara oss själva och det fixar vi ju, mäst störit av den soppan blir ju då att Mads kommer tillbaka senare än han tänkt och ska rida fyra hästar till. Men vi öste på med pollarna så det blev en ganska normal dag en då.
 
Sen har vi ju våra kattungar, minns inte om jag nämt dem här men vi har i alla fall två kattungar i stallet, självklart hur söta som helst och ganska korkade. För några dagar sen så kom de på att solariet är en bra plats för där är det varmt och mysigt, värt att nämna är att de inte är direkt rädda om livet de där två, de springer runt hästarnas fötter och mellan hovarna kan man hitta dem sittandes och mysa, kanske inte det mäst ulltimata men men, överlever de så gör de.:)
Idag i alla fall kom de på att man kunde ju ta sig upp på hästens rygg för då kom man ju närmare de varma lamporna i solariet.:) Super smart, då första hästen i deras super idé var Fidde som inte brydde sig alls och sen provade de den nya DP också som även han inte brydde sig, han tycket nog det var mysigt men nya kompisar på ryggen.:):) men så provade de chuppa och det gick ju inte jättebra om man säger så. De återgick till DP som stor trivdes med sällskapet.:)
När Mads hade ridit Jimmy så var jimmy ganska svättig så han fick stå i solen och torka, lillvitingen blev helt till sig då solen kom igång igen och vill ju förstås upp till lamporn så han hoppade upp på jimmys rygg! Jim tog det hela i full panik, och katt flög i en båge ner i marken och var nära att bli pannkaka!  Stackaren, så nu har han bara åtta liv kvar. :) får se om han vågar rida igen.
 
Som ni kan se på bilderna så är de inte speciellt rädda av sig de där kattungarna.:) och de vet hur man gör för att få fem groomar att sluta jobba och kolla och fota dem.:):)
 
 
 
 
 
 
 
 

halv dag

Idag jobbade jag abra till tolv, men det han hända mycket innan jag slutade, Mads började dagen vid halv åtta genom att rida Weine och sen jimmy, då han hopapt upp på jimmy så ringer en kund och vips så hade det bestämts att kunden skulle komma redan idag och int enog med det klockan tio, och då var klockan halv nio! lit epanik för det två hästar skulle fixas plus en extra som mads bara skulle rida så vi fick en film på den. så tre knoppningar och vit på ben skulle fixas, kallade in förstärkning (beståenda av Maria, Isabelle och Tove.) vi fick ihop säcken och allt blev bra, hästarna skötte sig och vi i stalelt var nöjda över jobbet.:):)
Sen promenerade jag med Jimmy och Weine inna jag gick hem för dagen, och jag var så glad över att kunna gå hem för just då jag skulle gå hem kom Mads in i stallet med sina stövlar, och de var inte svarta längre. Anledningen var att hela segersta dog, elle rja int edog som i död utan dog på ström. Hela anläggningen var utan ström från halv tio till halv ett idag och då fick kunderna se hästarna poå utebanan som var blöt efter nattens regn och så fick vi knoppa och fixa hästarna i ett mörkt stall,men vad extremt handikappad man blir av att int eha ström, för de ti sin tur betyder inget vatten och det betyder i sin tur inget bad för hästen efter visning, ja ni förstår säkert hur det är.
Tillbaka til lstövlarna som jag (hihi) slapp puttsa idag.:D:D:D glad tjej.:D:D:D:D
 
När jag kom hem så var ju då strömmen tillbaka och jag passade på att tvätta och fixa i lägenheten, flyttade o mlite tavlor och lite möbler, nu väntar jag på annise bedömmande av det hela.:):)
 
så glad över att jag inte behövde ta tag i detta projekt.:):)
 
 
 
 
 

Måndag = lite lätt bitter

Idag är det måndag, ny vecka och nya problem och bekymmer att lösa. Idag så har jag varit lite lätt bitter, men jag tycker endå att man kan få vara det ibland, jag är ju för det mästa glad så idag vill jag vara bitter, finns anledningar förstås men det tänker jag inte skriva här.:) Mads och hela gängen är hemma igen från Flyinge och det är skönt att han är hemma igen så det blir lite ordning på gården igen.:P Han kom vid nio idag ungefär och red fem hästar, först ut var jimmy och han skötte sig, sen kom bråkis numer ett, Weine, han har värkligen gått mig på nerverna idag, han har kommit på att det vist är höst ute och då måste man vara jättepigg och bråka med mig, och just idag så passade det ju inte så himmla bra. Mads red honom och de hade lite diskution om vilket hål de skulle åt men Mads fick tillslut bestämma så det var ju skönt för båda parter.:):) sen red han HM, fuga och D2 också och alla tre var fina så det är ju alltid roligt då de är det förstås.:)
 
Vi har även fått hem en NY häst, den är riktigt söt faktiskt, den kallas för Fidde, mer minns jag inte om den, hehe, jag är sämst på härstamning och sånt, får bli bättre på det helt enkelt.:):):) På eftermiddagen då jag skulle fixa med nya täcken åt honom så myste vi lite han och jag, han lade upp nosen på min axel och mös en stund, så mysig polle, jag kommer nog gilla honom tror jag.:):)
 
Sen har vi ju våra bedorande små kattungar också, de är så söta nu har det börjat upptäcka stallet lite mer och idag så bestämde den ena sig för att sola solarium samtidigt som Jimmy solade så söt, sen har de varit i ridhuset och lite överallt.:) haha så söta och så har en av dem suttit på min axel också medan jag jobbat, mycket bra plats att sitta på tyckte den, lite mindra bra tyckte jag men han fick sitta kvar endå, för mysigt var det ju. Sen mös båda två med Kexet också så Matilda tog en bild på det.:):)
 
<3<3<3
 
 
 
 
 
 
 

PS en tidsfördriv

Jag ju som sagt var ledig i helgen och det är förstås skönt men tyvärr så regnar det och då måste man fördriva tiden med något och idag så blev det PS (Photo Shop) för min del och det blev ett ganska bra resultat av en bild som jag tog här om dagen hemma på segersta, klipp och klistra är roligt, speciellt då man får till det.:):)
 
 
~~*~~
 
 

Ledig

Är ledig i helgen så passade på att åka hem till mamma coh pappa då.:) skönt men tyvärr så regnar det idag så då blev det en dag i konstens tecken.:):) gjorde en nya tavla och så tror jag att jag blev klar med två som jag hållit på med ett tag men har inte bestämt mig än om den är klar.:)
 
Det visade sig att det blev tre tavlor i en, jag såg bara hästögat (eftersom det var det jag målade)...
 
...Pappa såg ett fjäll landskap...
 
...början på ett väderfenomen.:)
Kul då folk tolkar mina tavlor olika mamma blev helt till sig, haha:):):) pappa tyckte ju förstås att dne var jätte cool, jag gillar den också, ibland går det.:)
 
På tavlan finns även en del text som här nedan visas i närbilder:
 
Här har vi Weine i egen hög person, jag ahr som sagt hållit på med denna till och från sedan Augusti i år, och jag börjar gilla den igen, det blev riktigt fint med det blå färgen tycker jag endå, även fast jag var osäker på den i början, men det kanske går endå.:) Får titta på den ett tag till så kanske det blir fler ändringar.:)
En till Weine so mjag spontan målade sist jag avr hemma idga fick den en skvätt blå vatten färg över sig, dock blev jag abra mer missnöjd över den ideén så får se vad som händer med dennna, efter bilden tog har jag lagt på mer svarta på den så huvudet träder fram mer och då blev den så här:
 
Men vet endå inte om den får vara kvar, har ju en förmåga att måla över mina tavlor om jag int eär nöjd och börja om på nya.:):) Så oftast är det flera lager färg på mina dukar som jag målar på.:)
 
Så vad tycker ni? ge gärna en kommentar så jag får veta.:):):)
 
 
 
 
 
 
 

klippstugan

Idag ahr det varit klippstuga på Segersta i alla fall på eftermiddagen, då jag klippte D2 och Weine, imorgon är det jimmys tur att gå till Frida frisör.:):):)
Jag har även ångtvättat hela vårat stall idag och jag hade spån från top till tå kan jag kort och gott säga.:) men finnt blev det.:)
det blev en lång dag i stallet idag men imorgon får vi hoppas den blir lite kortare för då ska jag åka hem till mamma och pappa efter jobbet och vara hemma hela helgen.:D:D ska bli fantastiskt skönt.:D:D:D
 
D2 ficki bo i lorrens box medan jag ångtvättade, han tyckte det var roligt att titta ut genom fönstret och spana in hela gårdsplanen.:D:D