Söndag

söndag idag, och själv.:):):) faktiskt så var det riktigt gött att jobba själv, har ju flr viso haft mantas som hjälpte till med mockningen men annars har jag gjort allt annat själv.:D ganska nöjd över mig själv, solbränd har jag blivit också, det har värkligen steckt idag på himmlen.:D:D
Min dag såg ut så här ungefär:
 
06.30 fodring
06.50-07.55 morgontjänst (mockning, ta ut alla i hagen)
08.00-08.35 Frukost
08.40-11.30 diverse stallfix
11.30 LUNCH för hästarna
12.30 tog jag själv lunch med mantas
13.30-15.30 Diverse stallfix igen (ta in hästarna, kolla hästarna, red D2 och så lite annat
15.30-16.30 Fodra eftermiddag
16.45 SLUT på dagen:D
 
En helt klart godkänd dag för att ha jobbat själv, nu är ju grabbarna iväg förstås så man behöver ju inte promenera med dem, men HM fick sig en promenad i alla fall, fast det slutade med gräsätande så själva promenaden kanske inte blev så lång som den borde men vi var nöjda båda två och det är väl endå bra det.:):)
 
Och bara för att jag börjat rida igen, vilket bara kommer hålla i sig denna veckan typ och sen kommer det inte finnas tid mer, så får ni lite bilder på mig coh D2 att titta på, och bara för att han är så snäll mot mig så vågar jag galoppera och bara för det så får ni en hög med galoppbilder.:D:D:D:D:D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Solen och chill

Jahapp, yttligare en dag med sol och värme och hästar:D:Dhaha ja som en vanlig dag skulle man ju nästan kunnat säga.:D:D det där med att solen strållar sommarvärme hör ju att allt bara går lite snabbare och lite bättre helt enkelt.:):) har hittat min nya kärlekskompis genom D2 som hånglade upp mig rejält idag, han måste ha väntat länge på detta, väntat på att weine skulle åka utan mig. han avr i alla fall mycket nöjd efteråt.:D:D jag kände mig mäst blöt av hästsläm och tycker nog att han får borsta tänderna lite, för jordgubbe lucktade det inte direkt.:P:P
 
hihi, lyckades ju få hångelstunden på bild också:D:D
Dagen ahr gått ganska fort, på em var jag helt själv (ganska skönt faktiskt) hästarna togs in inna jag blev själv så jag hade inte så mycket att göra om jag ska vara ärlig, men då kanske ni undrar vad mina kollegor var, jo Maria är ju som ni vet i tyskland nu med grabbarna och jenny och annie var på tävling i Lurbo, så därför var jag ensam, najs EM blev det gräshäng med HM.:D:D
 
HM älskar gräs, så fort jag öppnade boxen så sprang han ut med mig efter ungefär. fick lixom inget stop på ångloket.:)
 
Efter jobebt åkte jag och natta till Bålsta och köpte glass.:D:D:D det var ju endå det ultimata glassvädret, blev en barndomsfavorit, Magnum vit:D:D japp den ahr äntligen kommit tillbaka, jag ahr saknat den, men nu är den här igen och jag kommer äta många såna i sommar.:D:D
När vi kom hem så puttsade vi våra ariatskor i solen och hängde där ett tag.:):)
 
Nyputtsade:):)
 
Hängi solen.:D:D:D
 
 
Sen blev det lite Photoshop på kvällskvisten, D2 stod för motivet att redigera och så här blev det.:):)
 
 
 
 

tår i ögonvrån av sorg och av glädje

jaha då var man ensamstående då, Weine har lämnat mig!!!:(:(:(:(:(:( det var med sorg i hjärtat som jag promenerade med honom imorrse för sista gången på en hel VECKA!!!!!! japp för idag åkte min älskling till tyskland utan mig, Varför kanske ni undrar, jo det beror på att jag inte har mitt C-körkort än så jag får inte köra stor bil riktigt än men det får Maria så hon fick helt enkelt bli extra mamma för en vecka till grabbarna bus,  Daniel (bästachaffisen ever) är med också så jag är lugn en proffschaffis och en proffsgroom det kan ju inte gå fel, tänker jag för att lugna mig själv lite gran.:):) men jag erkänner det känndes extremt konstigt att se lastbilen åka ut från gårdsplanen imorrse, jag föjler ju alltid med då grabbarna ska någonstans så ja en liten tår kom det allt även fast jag vet att de kommer hem igen om en vecka.:)
 
Men jag har inte gråtit hela dagen precis, har hunnit med en hel del olika känslor idag, så så fort de åkt och jag inte kunde se dem mer så blev jag glad igen för då skulle jag fota Natta och hingsten rasmus.:D:D:D:D och efter det var det min tur att kravla mig upp på hästryggen igen och jag som lovade mig själv att inte rida mer för någon vecka sen, det gick ju så där. Idag var det i alla fall bästa D2 och honom har jag ingen problem med, han är alltid snäll mot mig, det blev en tur runt gården och sen lite mer ridning på utebanan bara för att det var ett tag sen och jag ville känna mig för lite innan vi ger oss ut i skog och mark på riktigt.:D och idag vågade jag mig på den tredje gångarten också, Galopp:D:D:D:D:D vilken kännsla D2 är bäst:D:D:D:D:D  på måndag blir det tur i skogen tror jag.:D:D:D
 
 
 
 
 
 
 
Säga vad man vill om Rasmus men mycket man och svans det har han värkligen, fin är han också i övrigt tycker jag.:):):):)
 
 
 
 
 
Jag är inget proffs direkt men jag inns ganska bra hur man gör i alla fall.:D:D jag lådsades rida GP i alla fall:D:D:D:D
 
 
 
 
 

med pensel i handen

Nu har jag haft rvå kreativa dagar hemma hos pappa och mamma:-) blev klar med två stycken jag har hållit på med ett tag och så blev det tre nya.:-)
 
 
 
 
 
 
 

Glad påsk

Glad påsk säger jag och weine till er alla och ger er ett gäng lustiga bilder tagna av bästa natta:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

Sigtuna dag 2

Så var det bara weine idag och GP spical på schemat.  Jag erkänner med det samma att jag nog var lite trött idag, för jag hade fått för mig att weine startade kvart i tolv ( på startlistan stod det ju 12.45 ju!) Så var redo att köra till tävlingsplatsen vid tio för då skulle jag ha gott om tid att fixa honom. Och nog fick jag tid allt.;) var helt klar och promenerade ner till framridningen där jag kommer på mig själv med tiden. Kollar på listan igen och suckar, 12.45 är ju kvart i ett ju!!! Var bara att gå tillbaka till lastbilen och ta av weine sadeln igen. Han tog tillfället i akt o h kissade på bulwn vilket var bra. Stod som ett ljus också. 
 
En timme senare så går han och jag igenom samma sak igen, fast denna gång kom ju mads och ville rida. :)
Lite bus blev det på framridningen men inne på banan svävade han precis som igår och fick 69.4% och vann GP specialen. Och ärrevarv är som ni säkert vet hans favorit speciellt om man får vara först.:-):-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) 
 
Det är ganska svårt att få en fin bild på de där två herrarna. Först ler den ena och sen den andra, men tillslut ler båda och då blir det perfekt.:-) :-) :-) :-)
 
 
 

Sigtuna dag 1

Idag var det dax för GP start för grabbarna bus. Och nog hade de bus i kroppen. Är mycket glad över att annie var med och hjälpte mig kan jag säga. Kom till sigtuna ridskola, där vi har våra nationella tävlingar.:-) vid ett för att besikta grabbarna knasboll, jag tog weine och annie tog jimmy, tanken var att jag skulle springa med båda och annie bara langa häst till mig men så lätt skulle det inte bli visade det sig, weine taktade hela vägen till vet check och väl där var i alla fall jag varm i klädern. Sen exploderade det kort och gott!! Folket runt framridningen fick fly för sina liv för weine var överallt där man absolut inte ska vara om man ska springa för vetrinären och är GP häst. Men weine är ju inte som alla andra pollar. Vi gick igenom i alla fall och tog oss hem till lastbilen igen med en del hopp och skutt.  Annie tog jim och han hade tydligen varit som weine han också.
 
På med grejerna på weine ooch ner till framridningen för att gå fram honom innan mads satt upp, weine var som på besikningen väldigt laddad. Så jag beslöt att hålla mig på en volt i ena hörnet för att inte störa allt för mycket.:) 
Mads kom tillslut och då kunde jag pusta ut och andas igen.:-) 
Weine var så fin inne på banan han bara svävade fram. Är så glad fför att han är så fin inne på banan såna här dagar. För det är ganska ofta så, är han för jävlig med mig så är han fantastisk på banan med mads.:-):-):-)
Weine fick ihop 69% och ledde klassen fram tills det att jimmy hade gjoet sin runda och som vanligt var han fin som den finnaste, han fick 71,2% och vi var så glada.:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) SEN kom jeanna på darcia och snor segen från oss med 71.7% så det blev en andra plats och en tredjeplats för grabbarna.:)
 
 Är super nöjd med dagen och grabbarnavar otroliga på alla sätt och vis.:-) :-) :-) :-) :-) stort tack till bästa kollegor som har hjälpt till och fått dagen att gå ihop, utan er hade denna dag varit lite problematisk.:-):-)
 
 
 
 
 

händelserik dag

Bra dag även idag. Mads red som vanligt fem eller om det var sex hästar, haha minns inte riktigt;-) själv longerade jag vår alldeles egna älg sune som sprang riktigt finnt. Sen har jag typ ägnat resten av dagen med att fixa med grabbarna grus.:-)
Ja just det jag snickarade lite också;) haha fick assistera vår snickare (som jobbar med vår vattenläcka) som då behövde hjälp. Sen fick maria mig att ta ner en tung låda från logen också och det var mindre roligt då man ska ner för en trappstege och när man har all vikt över huvudet så känns det ju inte jätte säkert men det gick och vi var nöjda efteråt.:-)
 
Efter jobbet så åkte jag och maria till bålsta och handlade, då vi kom ut till blåfaran igen så har den jäkeln fått punka så vi kommer inte hem...vi ringde till natta och snäll som hon är så kommer hon och hämtar oss:-):-) men medan vi sitter i bilen och väntar på henne (ja det blåste så mycket så vi väntade i bilen.) Så knackar det fem personer på fönstret på bilen och konstaterar att vi har punka på vår vil! Nähä!?!?! Har vi!?!?!?! Det har vi inte märkt. Vi som just skulle köra här ifrån!!! Åh blev så tröt på dem. Hade jag varit fräck nog hade jag sakt allt detta högt till dem men det gjorde jag inte. Att nämna är ochså att alla var gamla gubbar som tror att tjejer inte kan hallå jag har kört bil i några år nu och snart kör jag lastbil också så jag vet lite om dessa fordon!!
 
Väl hemma igen så gjorde jag tackos som blev jättegott. :-):-):-)
 
 
 
 
 

full fart

Idag har det varit en kanon dag tycker jag endå. 5 av 5 får den.:-) hästarna har varit snälla till största delen, och då blir ju förstås dagarna roligare också. Grabbarna skötte sig bra under sina träningspass och efteråt fick det massor med mys.:-) weine råkade dock få litee mer än jim men imorgon bytter vi.:-):-) longerade två pollar också och som toppen på dagen så har jag konstaterat att jag nog harr benhinneinflamation! Inge kul.
 
I helgen har vi våra egna nationella tävlingar i Sigtuna så det är fullt upp ända till söndag kväll. Ingen rast ingen ro att stå och glo bara jobba på.:-):-):-)
 
 

en år närmare tant

Ja då var man 23 år fyllda och ett år närmare tant.;-) om man nu vill tänka så. Jag jobbade som vanligt även fast det var min födelsedag. Fick skön sång av mads i ridhuset på morgonen och han var så nöjd över att han var först ut med att gratulera mig:) av weine fick jag en blöt puss under kvalitets tiden med honom och två högar bajs då jag gick promenad med honom.:) 
Efter jobbet tog jag bilen hem till mamma och pappa där lyxmiddag väntade och tårta på det. Så nog hade jag en bra födelsedag allt endå.
 
 
 

varför göra sånt man igentligen inte vill

 
 
 
 
ojojojoj, nu har jag gjort det igen!! suttit på en häst alltså, fy vad hemskt det var! jag förstår int evad som hänt, jag som älskade det förut men sen jag började på Segersta så har jag bara kännt avsmak för just ridningen, här om dagen så var jag påväg upp på en av femåring som bor här men så ändrades det i sista stund, men då blev jag mäst besviken. idag skulle jag rida ut på chagini och jag såg värkligen fram emot det, Annie skulle vara med hon också så jag såg framför mig en mysig skogstur  i eftermiddags solen, och det känndes enu roligare då jenny också ville med på en polle, tre muskitörer på tur lixom.:D:D:D
 
Vi red väg och ganska snabbt så hamnade jag sits, vlket var himmla skönt då har man koll på de andra och då kan man bara njuta tänkte jag, men icke, annis polle blir rädd för en flock hjortar och börjar bråka var på min springare far ut på åken och började bråka och jennys bråkade lite den också bara för att typ, jag hoppade av, skakis som få, och ville gå hem så då gjorde jag de. De andra två fick fortsätta utan mig helt enkelt.
 
Där jag satt på min springare på väg hem helt själv så var det endå helt okej att sitta på hästryggen igen men jag funderade endå på varför jag utsatte mig för det. Antingen så får jag rida oftare eller inget alls känns det som, jag vet inte vad som hänt med mig, förut älskade jag att galoppera i skogen och bara få tårar av vinden men nu vågar jag knappt trava... jag tog i alla fall några varv på utebana  då jag och chagini kom hem igen så jag fick känna på lite trav, även fast han knappt går framåt så känndes det i alla fall bra att hoppa av igen då vi avslutade på ett posetivt sätt.:):)
 
Jag är i alla fall ibnte helt vilsen när jag rider, jag ahr ju ridit en hel del i mina dar, men det var på hästar jag antagligen litade mer på.:):):)
Finna vinglan, bästa nordsvensken jag suttit på och den enda.:D:D
 
 
 
Fullt ös var det på vinglan:D:D
 
Haha, ja ni jag vet inte vad den tösen tog vägen, om en häst gjorde så idag med mig had ejag suttit av direkt.
 
Detta var en finn polle, Baron hete den, red den inte så länge men rolig var den, precis lagom stor och precis lagom med det mesta.:):):)
Haha, jag dör, min första (och enda) tävling var på ridskoleponnyn Frej. haha dresssyr faktiskt, gick inge vidare komemr jag ihåg så jag gav upp karriären som tävlingsryttare.:) men att knoppa kunde jag redan då, kanske int eså finna men det är ju tur att just dne biten har blivit bättre med åren.:):):)
En ridskolehäst som jag red rätt mycket, någon övertalade mig att rida utan sadel så då gjorde jag det, inge roligt men jag överlevde i 50 minuter men vet inte om jag fick ut så mycket av det hela mer än träningsvärk.:)
 
 
 
 
 
Dett aär endå helt underbart, hemma i mina hemtrackter så finns det finna ridvägar och där vågade jag göra det mästa, galoppera tillexempel, här på hästen Hälge.:D:D
 
 
finnaste hästen jag suttit på och som jag ärligt talat var väldigt nära att köpa, fast det är ingen som vet jsut den ditaljen , nu är det endå försent för den är i trappalanda nu, en ur mysig hopphäst som jag fick chans att rida lite på i varberd, älskade foxy :D:D:D <3<3<3 blev så ledsen då jagfick reda på att du inte fanns mer.:(

 
Ja men lite hästar har jag ridit på och många underlag ha rjag fått smaka på men jag gav inte upp, men nu var det så länge sen som jag red så jag blir bara mer och mer osäker. nä men någon gång  framöver sk ajg ta upp min ridning igen, sern om de tär nästa vecka elle rom tio år det får vi se, för det kan jag inte svara på nu.:D:D
 
För stunden är jag väldigt nöjd med hur jag ahr det nu, med att bara ta handom dessa vackra djur från marken, många tycker det är lite udda men jag trivs med det, jag får ju se fantastisk ridning varje dag endå så för mig gör det inge tom jag inte får rida eller ej.:):)
 
 
Tjing.:D:D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vattenläcka

ajajajajaja!!!!!! vi har vattenläcka i stallet!!!!! så det som började med att vi endast skulle behöva byta "blandare" på kranen i groomen har nu blivet världens projekt, skåpen är bortrivan, vägen är halft bortriven och mer ska tydligen bort, inge bra, inge bra. Men tur att vi har så bra byggkillar som fixar det åt oss.:):)
 
Jo men annars är det som vanligt här, full fart med andra ord.:D:D Mads red endast tre pollar idag och sen var han nöjd.:P:P blir nog fler imorgon tror jag.:D:D Weine var en av dem han inte red idag så jag fick promenera med kräket istället, hur jobbig kan man bli?? ja om ni frågar Weine själv så kan han nog gå ännu längre men fy för dagens vistelse med honom, helt upp i det blå och inte koll på något hade han, helt koko. men men vi var vänner när jag gick hem så då är ju allt som det brukar.:D:D
 
På em var det tävlingar här och för en gångs skull så tävlade inte mads vilket var väldigt skönt för då kunnde vi gå hem tidigt.:D:D jippi.:D:D:D det är alltid skönt att få göra det ibland.:):) det är klart att det är tråkigt att inte mads var med men ibland är det skönt att bara vara kvar lite extra för att titta på andra, idag till exempel så tävlade min gamla ridlärare, fast igentligen så red jag abra för henne någon gång i bland för hon hade mina systrar mest men ibland ficki jag rida på deras lektioner då de int ekunde komma på sina tider så man kan säga att hon är min gamla ridlärare.:):) hon var duktig tycker jag.:):):)
 
Vår groom blir inte renoverad, den blir riven på grund ut av vattenläcka!!! vi är ganska vilsna just nu då vi inte har någon groom, vi löste det med att ha en provisorisk groom....
...tada:D:D men så fick vi inte ha det för det var inge bra så nu är allt i en enda röra inne i sadelkammaren, hoppas det inte behöver vara så länge, ganska jobbigt enligt mig.
 
Dagens insikt: jag gillar inte vattenläckor:):)