i tyskland igen

Så var man i tyskland igen och det är bra här. Kul att träffa jim igen och självklart kul att träffa folket här nere.
Mads och jag körde söndag natt med bruna bilen och var framme vid halv elva på månfag morgon :-) lite drygt 12 timmar tig det för oss.
Jim och mads tränade på eftermiddagen och så även idag. På torsdag morgon åker vi vidare mot tävlingeni mannheim. :-) :-) 
 
 
 

Framridnings funderingar

hej hej
denna helg som just tog slut hade vi tävlingar i sigtuna och vi fick många finna lovord från ryttare och besökare vilket är otroligt roligt att få, alla var glada och mads gjorde debut på MQ vilket slutade mindre bra men vi tänkte att vi gör om debuten någon annan gång och så får denna debut som bara var på lådsas gå in i historieböckerna;) 
hon var i alla fall en gudinna att ha med på både bil och när man fixade henne och sånt är alltid possetivt för mig som gör just den biten av jobbet. 
Har igentligen till största del varit chaffis denna helg och inte så mycket hästskötare så har hunnit med och funderat lite och just denna helg så funderade jag på framridningsmetoder....
 
Alla rider ju olika de tär inge konstigt med det men om mna först och främst jämför hopp och dressyr, på hoppsidan så vrålar oftast ryttarna OXER eller RÄCKE eller KRYSS alltså det hinder de ska hoppa på, oftast är det nödvändigt att vråla för folk är så inkompetenta och korkade ibland så man börjar ju fundera vad de gör på en framridning och detta skriver jag av egna erfarenheter då jag varit på en hel del framridningar i hoppvärlden.
  Skillnaden med dressyren är vresiga gamla tanter som rider runt i arbetstrav och ser allmänt sura ut eller så är de bara så fokuserade p åsig själv att de glömmer bort att se glada ut för sen när blev ridning coh hästar tråkigt undrar jag?:):):) I alla fall på dressyren skriker och vrålar maan inte, där står tränarna längst med staketet och hålle ri en mikrofån som ryttaren ahr hörsnäcka till och säger vad ryttarn ska göra, det ska vara tyst p åen dressyrframridning, TYST!!! bara så ni vet:):) tränarna är högst inne i uppvärmingen och det är nästan så de rider hästen själv fast endå inte, och så blir ryttaren irreterad då signalen mellan mick och hörlurre kronglar och gnäller över det.
  De där vresiga tanterna då ja då vist finns de men de flästa ahr hopapt över till tränar rollen så de står på marken och är vresiga i stället, hihi, jag försöker vara så possetiv jag kan och ger respons om mads vill ha det och så är jag trevlig mot folk runt omkring.:)
 
De där är alltid spännande att sitta och fillura på hur folk beter sig, och än värre då man funderat ett tag så börjar man fundera på hur man själv är, från vresiga tanter för det finns alltid en eller flera runt en framridning så har vi alla dessa föräldrar som är hästskötare till sina barn, det är absolut inget fel på det men snälla era barn är antaglien närmare tjugo om de rider stor häst så jag tror att de kan göra en hel del själva de är som om de har kvar ponnytänket och det tycker jag märks både på hopp och dressyrsidan. 
 
En händelse som inträffade i frankrike var så konstig att jag nästan brött ihop, där rider ryttarna fram coh jag ser på för framridningen är endå väldigt intressant att se då det är där det händer så att säga, men då är det en ryttare som får vatten av sin tränare och råkar stå på spåret, för att lägga till så är framridningen i just vidauban enorm så plats finns det, i alla fall i och med vattenpausen så går tränaren igenom något hör inte vad men endå.
Då komme ren enorm karl fram till ekipaget och säger "kan  ni gå bort från spåret min dotter rider fram här." han var för visso trevlig i tonen men behöver man säga så då 1. framridningen är enorm, 2. det var hans dotter och det ekipaget på HELA framridningen inte en enda ryttare till. jag undrar över sånt, nu vann ju den här mannens dotter klassen i vilket fall men var det på grund ut av att hon fick rida p åhela framridningen elle rvar det bara för att hon var extremt duktig?? ingen aning men konstigt var det enligt mig.
 
jaja det var väl alla mina funderingar så här långt mina åsikter och min text och jag står för allt jag ahr skrivit och vill någon säga avd det tycker om en framridning så varsegoda jag är helt öppen för kommentarer och det hade ju varit roligt om ni också hade någon historia från någon framridning, för trot eller ej men framridningen är en alldeles speciell plats där det händer och där allt skvalle rfinns, prova nästa gång ni är på tävling och bara stå vid framridning och betrakta ni kommer atagligne få egna funderingar för de tär en speciell plats.
 
tjing tjong 
 
 
 

ledig

Idag fick jag äntligen sovmorgon, men sov endå inte så länge endå.:)
ledig var jag i vilket fall och det var, är förstås skönt att vara det, min dag har beståt ava tt köra stora blå till Sigtuna där vi ska ha tävlingar i helgen och den ska agera sekitariat där så nu står den parkerad utanför Sigtuna ridskola och inväntar helgens alla fötter som kommer kliva in där:):)
Efter den utflyckten tog jag min silverpil och körde hem till mamma och där är jag nu, vinterdäcken till silverpilen är tvättade och finna och somamrdäcken på monterade.:):):):)
 
Nu blir det nog en liten kvällspromenad och sen mys på soffan med mammi.:D:D:D:D
 
 
 

tappsko check

Idag har det varit en bra dag så här långt i alla fall.:-) började hela dagen med att mocka och sen fixa tre hästar åt mads och efter det hade vi tappsko kurs med tommy och alla blev vi godkända och det var roligt att få lära sig.:-)
 
 
Döda hästben 
Tommy visar
Och bara för att mr W var så söt som liten