åkersorken på äventyr

Igår tog åkersorken sig en promenad mot den stora asvalterade vägen där de gula bussarna åker var och varannan minut. Åkersorken stälde sig vid bus hållplatsen och väntade och tillslut kom det en gul bus som tog med henne mot det lilla samhället där det sprang omkring fler människor än vad hon var van vid. Men åkersorken var inte nöjd hon tog sig mot tågstationen också. åkersorken kan åka tåg och gör det gärna men denna dag var det ett speciellt tåg som gällde...pendeltåg var åkersorkens stora grej denna dag. Hon går fram till biljettluckan och säger till den lilla farbron
"en enkel tack." artig måste man vara det har åkersorken lärt sig.
Mannen tittar på henne och säger,
"75 krono."
 
Tåget är redan inne på perrongen och det är 8 minuer till avgång, endå springer folk som illbattingar för att hinna. En förvirad åkersork hoppar på det två kilometer långa tåget och hoppar inte av för än det stannar vid stora stadens centralstation.
 
Centralstationen är en märkligplats proppfull med stadsråttor i olika storlekar och höjder. Vusa har lurari öronen andra högklackat medan de allra kortaste har väskor som är ytformade till fjärilar eller carför inte en batman.
För att orka ta in alla nya intryck så hittar åkersorken en bänk och vilar sig en smula. 
  När benen vilat sig lite var det dax för nästa stora prövning...tunnelbanan, tågen som går under jord.
 
 
Men hur det gick får ni eventuellt veta i nästa inlägg om åkersorken på nya äventyr. :-) :-) :-) :-) :-) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback