Hovspår i mitt liv

får jag lov att pressentera...Domingo hästen med det STORA hjärtat.:)

Domingo eller hälge som han kallas då han eer ut som en älg, är en varmblodig travare som har en super snygg fransk pappa och en travkariärr som inte blev så lång emn det blev en kort i alla fall.

Han är född i norge hos Ragnar Hagen och flyttade till Sverge ganska tidigt tror jag, han ägdes utav Ragnar fram till 2007 men han ahr bott i sverige längre en så då Ragnar hyrde ut honom till olika människor, bland annat till Kvinnan som hade turridning i Hedesunda (på samma ställe som Monia) Där jag för övrigt träffade honom första gången, fast då viste jag inget om honom, för den ända i stallet som hade känd härstamning var Monia, haha, det var sant för vissa men Domingo hade bra härstamning han också. Franskhärstamning till och med och den välkännde Travaren Nevele Pride inte alls för långt bak i stamtavlan, närmare bestämt så är det pappans fars mors pappa som Nevele pride finns i stamtavlan, vilket är coolt.:)

2007 så köptes han av Carro och Johan som han nu bor hos och det var där jag fick kontakt med honom.

Hälge är HUR underbar som helst och hans personlighet är helt fantastisk, ena dagen kan han avra from som ett lamm och göra allt man vill att han ska, andra dagen kan han avra den där som ionte kan nånting och är rädd för precis allt, så han är värkligen rolig att ha att göra med. istället för att galoppera så börjar han bocka av lycka för att vi är på ett stort fält och sen tvärstanna då det där läskiga diket kommer.:)

Jag har Ridit Hälge i två år och två månader allt som allt nu med ett års uppehåll ungefär, och han är helt fantastisk.:)

Fler kännda hästar i släkten är bland andra Prakas, Speedy Crown


~*~*~*~*~*~


Släkten i bilder


Nevele Pride, pappans fars mors pappa dog 1993, han tjänade mer än $ 870.000 under sin karriär.


Buvetier d'Aunou (FR), hälges pappa


Prakas vid vinsten i Hambletonian 1985, han är morfar till hälge tyvär död 2005. Som 2-åring vinnare av Matron Stakes Final, tvåa i E H Harriman Challenge Cup, Peter Haughton Memorial. Som 3-åring vinnare av Breeders' Crown, Hambletonian, Historic Dickerson Cup, Stanley Dancer Trot, World Trotting Derby, tvåa i Canadian Trotting Classic, Colonial Trot, Horseman Futurity.


Speedy Crown vid vinsten i Hambletonian 1971, han är farfars far till hälge och världens bästa avelshingst inom trav, död 2000, 2201 avkommor.
kariärr i stort....Som 3-åring vinnare av American-National, Hambletonian, Old Oaken Bucket. Som 4-åring vinnare av International Trot, Maple Leaf Trotting Classic.


~*~*~*~*~

Måste tilläga att hälge är en toppen häst och oj vilken släkt han har! :):) och det upptäckte jag nu ska släktforska på honom mera.:):) ett framtida inlägg kanske.:):P







Kommentarer
Syster säger:

lille hälge då, det är kul när man kan släktforska lite, började jag med på Glampi, men det blev så mycket isländska så det gick inte så bra...



Tack för att du tyckte inlägget om honom var fint, jag skrev det i omgångar eftersom jag började gråta när jag kom till vissa ställen...



Jag vet, om du åker till island kan du lära dig isländska och gräva fram Glampis förfäder ;P



Kramar

2011-01-13 | 21:59:20
Bloggadress: http://tildashav.blogg.se/
Carro säger:

Halloj!

Kikade igenom lite och du måste ju få med hans mamma!! Meadowbranch Erica, världsrekordhållare och även svenskt tror jag.. En enormt duktig mamma som hålls som en av de bästa av hennes tidigare ägare/tränare proffset Roger Walmann!

Fick höra att Roger har ett väldigt förstorat foto på sin vägg på kontoret med en märr och en liten föling vid sidan, Erica och Domingo.

Och Ragnar visste faktiskt inte om att han fanns i Hedesunda, han trodde han gick utanför Enköping och samlade damm. Han fick veta vad som hade hänt den dag jag ringde till honom och frågade om ägarpapperen... Anneli sa nämligen att hon ägde honom och skulle fixa fram papper!! Men det hände ju aldrig så jag började nysta i det själv..

Och TACK till Ragnar som faktiskt gav oss denna stora snälla men väldigt personliga älg! :))

Fint inlägg Frida! <3

Visste du förresten av Domingo betyder söndag på spanska? Kanske därför Hälge tror att varannan dag är söndag och för honom vilodag = går inte att fånga! ;)

2011-01-15 | 13:59:51
Bloggadress: http://parlours.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback